به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل دیلی تایمز پروژه خط لوله صلح سرنوشت نامعلومی دارد ، ازیک سو گفته می شود ایران علاقه مند است تا گاز خود را به فقرا بفروشد و از سوی دیگر به نظر می رسد تهران قصد دارد انرژی خود را برای انتقال گاز به قاره اروپا متمرکز کند.
در همین حال ترکمنستان از قافله انتقال انرژی به شبه قاره هند عقب نمانده و خواهان انتقال گاز از طریق خط لوله به پاکستان است. این خط لوله پروژه 10 میلیارد دلاری است و گفته می شود سرمایه گذاران غیر دولتی در آن نقش آفرینی می کنند.
ترکمنستان از جمله جمهوری های جدا شده از اتحاد شوروی است که منبع انرژی های هیدورکربنی به شمار می رود. گفته می شود این کشور قصد دارد گاز را از رمزهای افغانستان به پاکستان برساند .
مشخص نیست ترکمن ها برای تامین امنیت این خط لوله چه برنامه ای دارند اما وجود طالبان و گروه های افراطی که توسط ترکیه حمایت های مالی می شوند عملا انتقال انرژی به پاکستان را به چالش می کشد.
بردی محمدف رئیس جمهور ترکمنستان همچنین گفت این خط لوله تا سال 2018 عملیاتی می شود. در همین حال خط لوله با سرمایه گذاری شرکت ترکمن گاز نفت و ترکمن گاز ساخته خواهد شد و آنطور که آمارها نشان می دهد 1800 کیلومتر طول خواهد داشت.
قرار است این خط لوله 33 میلیارد متر مکعب گاز را منتقل کند. تمامی خطوط لوله انتقال انرژی از کشورهای حوزه شوروی سابق در اختیار روسیه است و ایران هم یکی از رقبای اصلی ترکمنستان در انتقال انرژی به کشورهای حوزه شبه قاره است .
نام این پروژه TAPI است که بر گرفته از نام کشورهای حاضر در این مسیر عنوان شده است .در همین حال قرار است بخش های در افغانستان ، پاکستان و هند توسط خود این کشورها ساخته شوند.
نظر شما