به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و گفتگو با دی دیه ریندرز وزیر خارجه بلژیک در تهران در نشست خبری مشترک با وی گفت: خوشحالم برای دومین بار در دو سال گذشته شاهد حضور وزیر محترم امور خارجه بلژیک در جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی تاکید کرد: روابط دو کشور یک رابطه طولانی 125 ساله است رابطهای که مردم دو کشور خاطرههای خوبی از آن دارند و سوابق مفیدی وجود دارد.
وی با اظهار اینکه گرچه در طول چند سال گذشته به دلیل تحریمهای ناعادلانه علیه جمهوری اسلامی ایران این روابط کاهش جدی داشته خاطرنشان کرد: به خصوص در حوزه اقتصادی این روابط کاهش داشته اما ما در طول 2 سال گذشته شاهد بودیم که بلژیک اقدامات عملی مثبتی را در روابط دو جانبه با ایران اتخاذ کرده است.
ظریف به بازگرداندن آثار تاریخی ایران توسط بلژیک که به اروپا برده شده بود اشاره کرد و گفت: همچنین اقدامات مثبت دیگری دیگری در سطح سیاسی صورت گرفته و در همین زمینه شاهد حضور وزیر خارجه بلژیک در ایران هستیم و هیئت بلندپایه اقتصادی نیز وی را در این سفر همراهی میکنند.
ظریف درخصوص گسترش روابط اقتصادی بین ایران و بلژیک نیز یادآور شد: در حوزههای مختلف مثل حوزه پزشکی هستهای حمل و نقل و سایر حوزههای فنی با یکدیگر به تبادل تجربه میپردازیم و به هر حال زمینه برای گسترش روابط بین دو کشور و توسعه مناسبات به نفع مردم دو کشور فراهم است.
امضای تفاهمنامه گسترش همکاری سیاسی بین ایران و بلژیک
وزیر خارجه کشورمان از امضای یادداشت تفاهمی برای گسترش تبادلات سیاسی بین ایران و بلژیک خبر داد و گفت: براساس این تفاهمنامه دو وزارت خارجه و نمایندگیهای ما در حوزههای بینالملل به تبادل نظر بیشتری درخصوص روابط دو جانبه سیاسی و همچنین مباحث مربوط به منطقه خواهند پرداخت.
وی همچنین افزود: در حوزههایی چون محیط زیست و حقوق بشر و سایر حوزهها که دیدگاههای مشترک و متفاوتی داریم نیز روابطمان را گسترش خواهیم داد.
وظیفه جهانیان مبارزه با تروریسم و وظیفه مردم سوریه تعیین آینده شان است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار بلژیکی مبنی بر اینکه نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه اظهاراتی بر علیه ایران داشته عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون چنین سخنانی از آقای دیمیستورا نشنیده و ارتباط خوبی ما با او داریم.
وی با تاکید بر این نکته که ایران همواره برای صلح و ثبات در سوریه تلاش کرده و برخلاف برخی از دوستان که معتقدند راه حل نظامی برای سوریه وجود دارد بر اتخاذ کردن راه حل سیاسی در سوریه تاثیر داشته تصریح کرد: ما اعتقاد داریم وظیفه جامعه بینالملل این است که با تروریست مبارزه کنند که متاسفانه برخوردهای غیرقابل قبول برخی کشورها با گروههای تروریستی باعث شده این معضل به یک معضل جهانی تبدیل شود.
چرا کسی پاسخ نمیدهد که داعش چگونه و به چه کسانی نفت میفروشد؟
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با طرح این نکته که دنیا باید با تروریست مبارزه کند و مردم سوریه باید تکلیف و آینده خودشان را تعیین کنند عنوان کرد: بالاخره باید یکی به این سوال پاسخ دهد که داعش چگونه و به چه کسانی نفت میفروشد؟ و چه بانکهایی درآمد نفتی این گروه تروریستی را حفظ کرده و به او انتقال میدهند.
وی تصریح کرد: این وظیفه جامعه بینالملل است که با این پدیده خطرناک مبارزه کند و برخی ها در منطقه و خارج از منطقه هنوز به این واقعیت پی نبردهاند که داعش یک خطر برای همه است و فکر می کنند میتوانند از آن به عنوان یک مهره استفاده کنند.
ظریف عنوان کرد: این افراد همچنین تلاش می کنند که آینده سوریه را تعیین کنند و ما معتقدیم معضل تروریست باید توسط جهانیان برداشته شود و جاها عوض شود و آینده سوریه توسط مردم این کشور تعیین تکلیف شود.
هنوز سطح حضور در وین 2 از سوی ایران مشخص نیست
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال روزنامه خراسان درخصوص اجلاس آتی وین در مورد سوریه و نقش ایران در این اجلاس گفت: دو موضوع مهم در دستور کار این اجلاس است که یکی تعیین گروههای تروریستی که از نظر ما مشخص است این گروهها کدام هستند و دوم تشخیص نحوه تعیین ادامه کار که ما اعتقاد داریم باید در این مورد به دو اصل تعیین تکلیف آینده سوریه توسط مردم این کشور و مبارزه با تروریست توسط جهانیان توجه شود.
ظریف ادامه داد: هنوز با توجه به سفر رییس جمهور به اروپا مشخص نیست در چه سطحی در اجلاس وین 2 ایران حضور مییابند.
چگونگی امضای سند اراک در وین
وزیر خارجه کشورمان در ادامه راجع به حاشیه اجلاس وین و دیدار ایران با گروه 1+5 در حاشیه اجلاس وین 2 اعلام کرد: سند رسمی بازسازی اراک و مذاکراتش تمام شده و این سند آماده امضاست اما در مورد نحوه امضای آن در مذاکرات چون وزرای خارجه همه اعضای 1+5 در وین حضور ندارند ممکن است روش دیگری برای امضای این سند اتخاذ شود.
وی افزود: اهمیت امضای سند بازسازی اراک به عنوان اولین حرکت در اقدامات مقدماتی ایران در اجرای برجام بسیار زیاد است.
خبرگزاری شبستان: وزیر خارجه کشورمان با اعلام اینکه سند بازسازی اراک آماده شده است، گفت: تلاش می شود در حاشیه اجلاس وین ۲ این سند به امضای وزرای خارجه ایران و ۱+۵ برسد.
کد خبر 499808
نظر شما