عدم اجرای درست نیت واقف، خیانت در امانت است/ در حوزه نظارت بر موقوفات چندان موفق نبوده ایم

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تحقیق سازمان مرکزی اوقاف و امور خیریه، از امانتداری موقوفات به عنوان بزرگترین مسئولیت و نعمت یاد کرد و  عدم اجرای درست نیت واقف را خیانت در امانت دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام امرالله حسنی نیا، مدیرکل تحقیق سازمان مرکزی اوقاف و امور خیریه کشور امروز در نشست تخصصی و هم اندیشی متولیان موقوفات غیر متصرفی که در محل شبستان امامزاده سید عباس (علیه السلام) بجنورد برگزار شد، از امانتداری موقوفات به عنوان بزرگترین مسئولیت و نعمت یاد کرد که می تواند زمینه یک امتحان بزرگ باشد.

 

وی با بیان این که بیشترین وقف های انجام گرفته در زمان ممنوع کردن عزاداری امام حسین(علیه السلام) در دوران رضا شاه انجام گرفته، خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم وقف و موقوفه در کشور کم رنگ شود.

 

حجت الاسلام حسنی نیا با اشاره به تلاش دشمن به منظور گرفتن روحیه جهادی از ملت، خاطرنشان کرد: در جامعه امروز دشمنان هزینه های بسیاری می کنند تا مردم ما را پوچ گرا و تنبل بار آورند.

 

وی متولیان موقوفات را شامل دو دسته دانست که گروهی فرزندان و یا از نسل کسانی هستند که با اعتقاد راسخ دینی و عشق و علاقه وقف کرده و تلاش دارند شان و جایگاه خانوادگی واقف را حفظ کنند و گروهی کسانی هستند که در جایگاه اجتماعی و آبرومند، مال خود را برای خدمات اجتماعی وقف کردند.

 

مدیرکل تحقیق سازمان مرکزی اوقاف و امور خیریه کشور متذکر شد: کسانی که متولی امر موقوفات هستند باید شان و جایگاه خانواده خود را بدانند و به عنوان یک میراث ماندگار به نسل های بعدی منتقل کنند.

 

وی با بیان این که وقف کردن کار سختی است، اظهار داشت: با این وجود نگهداری، حفظ و مدیریت وقف هنر بیشتری می طلبد.

 

وی اموال موقوفه را همانند امانت دانست و گفت: متاسفانه برخی مال موقوفه را بی صاحب می دانند و به نیت واقف توجه ندارند در صورتی که اجرای نیت واقف واجب بوده و اگر انجام نشود، گناه کرده ایم.

 

حجت الاسلام حسنی نیا سهل انگاری، کوتاهی و عدم درست اجرای نیت واقف را خیانت در امانت دانست.

 

وی وظیفه متولیان را حفظ عین موقوفه به عنوان سرمایه اولیه، فراهم کردن زمینه بهره برداری از این موقوفه، مدیریت وصول و جمع آوری درآمد موقوفات و در نهایت اجرای درست نیت واقف ذکر کرد.

 

مدیرکل تحقیق سازمان مرکزی اوقاف و امور خیریه کشور با بیان این که موقوفه وسیله است نه هدف، متذکر شد: موقوفه وسیله ای برای ترویج معارف اسلامی در دنیا است تا مردم به احکام و وظایف اسلامی آشنا شوند.

 

وی با اشاره به عدم عملکرد درست در این حوزه، گفت: متاسفانه بصیرت لازم به مردم داده نشده در حالی که باید با تشخیص درست و به حق از عواید موقوفات آبرومندانه و درست استفاده شود و حساب و کتاب اموال شخصی را از حساب موقوفات جدا کنیم.

 

وی تعداد کل موقوفات کشور را 170 هزار موقوفه اعلام کرد که از این تعداد 12 هزار موقوفه غیر متصرفی است.

 

حجت الاسلام حسنی نیا تعداد نیروهای این سازمان را سه هزار نفر اعلام کرد و گفت: با این وجود به منظور نظارت بیشتر بر موقوفات به نیروهای بیشتری نیاز داریم و حداقل باید 6 هزار نیروی دیگر بکارگیری شود.

 

وی متذکر شد: در حوزه نظارت بر موقوفات چندان موفق نبوده ایم به طوری که حتی برخی از موقوفات به فروش رسیده است.

 

 

کد خبر 499712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha