حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور، در حاشیه مجمع فوق العاده اتحادیه تشکل های قرآنی استان کرمانشاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مقام معظم رهبری(ظله العالی) تئوریسین اصلی حوزه فرهنگ و سایر حوزه های کشور هستند.
وی افزود: ایشان در تمام حوزه ها سرآمد مسائل هستند و در هر حوزه ای چشم اندازی کاملاً هوشمندانه را تدوین کرده و آن را هدایت می کنند.
محمدی، بیان کرد: یکی از حوزه های که رهبر معظم انقلاب توجه ویژه ای به آن دارند، حوزه فرهنگ است.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور، ابراز کرد: ایشان تعابیر عجیبی در این حوزه دارند به گونه ای که در جمع نیروهای مسلح می فرمایند اقتدار اصلی ما اقتدار فرهنگی است.
وی عنوان کرد: طرح این موضوع در جمع نظامیان به این معناست که اگر به دنبال اقتدار در هر حوزه ای اعم از نظامی و سیاسی هستیم باید اقتدار فرهنگی داشته باشیم.
محمدی، اضافه کرد: ایشان در جایی دیگر می فرمایند فرهنگ مانند هوایی است که تنفس می کنیم و این تعابیر عجیب نشان دهنده نگاه ویژه ایشان به حوزه فرهنگ است.
قرآن، محور فرهنگ در ایران اسلامی است
وی تصریح کرد: با توجه به تمامی این توجهات و دغدغه هایی که رهبر معظم انقلاب به حوزه فرهنگ دارند، قرآن را ستون خیمه گاه فرهنگی کشور می دانند و در ذیل فرهنگ تعابیر ویژه ای برای قرآن دارند.
این مقام مسئول، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب می فرمایند: کاری که قرآنی ها در کشور انجام می دهند یک کار راهبردی است، افزود: کار راهبردی یعنی اینکه دامنه نفوذش به همه حوزه های دیگر سرایت می کند و تأثیرگذاریش خارج از اهداف مستقیم خودش است.
محمدی، خاطرنشان کرد: ایشان نگاه ویژه ای در حوزه فرهنگ به قرآن دارند و این کتاب آسمانی را محور فرهنگ ما می دانند.
فعالیت های مردمی در رأس هرم فرهنگی کشور قراردارد
وی تأکید کرد: در حوزه قرآن هم ایشان نگاه ویژه ای به فعالیت های مردمی دارند و در رأس این هرم فرهنگی ما، فعالیت های مردمی را می دانند و در سال فرهنگ و اقتصاد فرمودند که مردم باید وارد حوزه فرهنگ شوند و در ابلاغی که به وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند ایشان خیلی به حضور مردم در حوزه فرهنگ سازی دینی تأکید می کنند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور،گفت: رویکرد اسلام این است که بحث امر به معروف و نهی از منکر یا ترویج فرهنگ دینی را اینقدر اهمیت برایش قائل است و آن را به عهده مردم گذاشته است که خودشان امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند نه یک ارگان یا نهاد خاصی.
به گفته محمدی، کار توده ای و کار ترویج فرهنگ در توده مردم، جز به دست مردم انجام نمی شود.
بار اصلی آموزش قرآن بر دوش موسسات است
وی با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است که کار نهادی در این حوزه اثر بخش نیست، ابراز کرد: حداقل 95 درصد از مردم کشور ما از گلوگاهی به نام آموزش و پرورش عبور کرده اند ولی علی رغم اینکه افراد به مدت 13 سال حجم عظیمی از آموزش ها را فرامی گیرند بعد از گذراندن این دوره 50 درصد دانش آموزانی که به مقطع دانشجویی می رسند نمی توانند حتی به صورت صحیح روخوانی قرآن را داشته باشند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور، بخشی از این مشکل را ناشی از سوء مدیریت دانست و افزود: الان بار اصلی آموزش قرآن را به دوش موسسات می بینیم و جز این هم نخواهد بود.
محمدی، بیان کرد: سال 82 ما در کل کشور 14 موسسه ثبت شده داشتیم که در تعامل مستمری با دولت و دستگاه های حاکمیتی بودند منتها مثل سایر اصناف قرار شد که ما نقطه اتصال بین این حوزه مردمی و دستگاه های دولتی و حاکمیتی را کانالیزه کنیم که این فرآیند منجر به تشکیل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور شد.
وی ادامه داد: هدف ارتقاء فعالیت های کمی و کیفی موسسات قرآنی بود که تاحدی هم در این زمینه موفق بودیم و در حال حاضر بالغ بر یک هزار موسسه قرآن و عترت زیر نظر ارشاد فعالیت می کنند که با تعداد موسسات سازمانی آمار خیلی بیشتر می شود.
تشدد در سیاستگذاری ها از چالش های اصلی در حوزه قرآن بود
این مقام مسئول، تصریح کرد: یکی از چالش های اصلی حوزه قرآنی که دود آن به چشم موسسات قرآنی می رفت، تشدد در سیاستگذاری ها و دو گانگی و چندگانگی مدیریت موسسات بود که اصلاً قابل قبول نبود.
محمدی، اظهار کرد: یکی از تلاش های اتحادیه در حوزه نظام سازی، تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال 89-88 بود که بنا شد سیاستگذاری ها در عرصه کلان قرآنی واحد باشد.
وی عنوان کرد: این شورا کارکرد خود را کم و بیش پیدا کرده است البته با آن مرحله ایده آل خیلی فاصله دارد.
تصمیم گیری های کلان حوزه قرآن در هیئت رسیدگی به امور موسسات
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور، گفت: تأسیس هیئت رسیدگی به امور موسسات متشکل از 7 دستگاه مرتبط از دیگر مباحث در حوزه عملیاتی هست که قرار شد تمامی مسائل مربوط به موسسات اعم از ساماندهی، صدور مجوز و اعتبارات توسط این هیئت انجام شود.
محمدی، اعلام کرد: اتحادیه در مواردی که احساس می کرد نیاز به تأسیس یک نظام جدیدی هست، ورود پیدا کرده و تا حدی هم در این زمینه موفق بوده است
وی افزود: در سال 78 باتوجه به گسترش چشمگیر موسسات دفاتر منطقه ای کشور را به لحاظ جغرافیایی به 8 منطقه تقسیم کردیم برای اینکه ارتباط و تعامل بومی را شکل دهیم و ارتباطات به صورت کانالیزه و خوشه ای به مرکز برسد که در نتیجه آن خیلی از مشکلات در خود استان حل شد و با همین سیاست و نگاه بعد از گسترش موسسات اتحادیه استانی را شکل دادیم.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی کشور، تشکیل اتحادیه های استانی را تجربه ای موفق خواند و ابراز کرد: اتحادیه تشکل های قرآنی استان کرمانشاه نیز در اواخر سال 93 تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از چالش هایی که در مورد اتحادیه کشوری داریم این است که بعضاً نگاه ابزاری به موسسات قرآنی می شد.
محمدی، به ارائه گزارش ریز فعالیت ها، اخذ بودجه و هزینه کردهای این اتحادیه در سایت اطلاع رسانی خود خبر داد و اذعان داشت: برای اولین بار در حوزه قرآن و در راستای اینکه الگوسازی و مطالبه گری کنیم هفته گذشته گزارش ریز فعالیت های خود را به اطلاع عموم رساندیم.
مدیرعامل این اتحادیه قرآنی، ادامه داد: این اقدام قدرا چانه زنی و مطالبه گری ما را بیشتر کرد به گونه ای که در اولین تأثیر آن، بودجه موسسات که 8 درصد بود به 10 درصد افزایش یافت.
ارتقاء سطح فعالیت های قرآنی در استان کرمانشاه از اهمیت ویژه ای برخوردار است
وی در بخش دیگری از سخنانش به موقعیت استان مرزی کرمانشاه اشاره و ابراز امیدواری کرد: شاهد ارتقاء موسسات قرآنی به عنوان یک شاخص استراتژیک برای این استان باشیم که در مناطق محروم و پرخطر کشور دیده شده است.
محمدی با تأکید بر همدلی و هم افزایی میان موسسات فعال در استان، خواستار برگزاری منظم جلسات ماهانه اعضای اتحادیه تشکل های موسسات قرآنی استان برای ارتقای کمی و کیفی سطح فعالیت های قرآنی در استان شد.
نظر شما