نفوذ ایران در منطقه خواب را از چشم آمریکا ربود

خبرگزاری شبستان: افزایش نفوذ منطقه ای و بین المللی ایران پس از توافق هسته ای و اجرای برجام دهد یکی از نگرانی های اصلی کشورهای غرب بویژه آمریکا محسوب می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: افزایش نفوذ منطقه ای و بین المللی ایران پس از توافق هسته ای و اجرای برجام که در نتیجه افزایش تعاملات بین المللی کشورمان با سایر کشورها رخ می دهد یکی از نگرانی های اصلی کشورهای غرب بویژه آمریکا محسوب می شود به طوری که به مقامات دولتی این کشور به کرات در مصاحبه ها و سخنرانی های خود به آن اشاره کرده اند:

 

خبرگزاری مهرگزارش داده است: "اشتون کار‌تر در مصاحبه با نشریه آتلانتیک گفت: "کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و مصر، بیشتر ترجیح می‌دهند نیروی هوایی خود را برای مقاصد نمایشی تقویت کنند تا اینکه بخواهند به کار خطرناک مقابله با داعش بپردازند که مایه اصلی ترس و وحشت برای کشورهای عرب میانه‌رو محسوب می‌شوند. این مسئله به ‌وضوح برای ما روشن است و البته تلاش می‌کنیم که آن را برای کشورهای خلیج فارس نیز روشن کنیم. اگرچه برخی مانند امارات متحده عربی به این درک رسیده‌اند که دلیل فقدان تأثیر آن‌ها در برابر داعش در شرایط موجود در عراق و سوریه، ناشی از تمرکز بیش از حد آن‌ها بر خرید جنگنده‌ها و سایر جنگ‌افزار‌ها نسبت به آموزش و آماده‌سازی نیروی زمینی کارآمد و واحدهای نظامی ویژه بوده است.

 

من همین چیز‌ها را به آن‌ها گفتم که شما از ما گلایه می‌کنید اما خودتان در بازی حضور ندارید. شما باید وارد بازی شوید. این چیزهایی که شما می‌خواهید - مثل هواپیماهای پیشرفته - هیچ سودی برای شما ندارند وقتی که حوثی‌ها در حال تصرف یمن هستند».

 

کارتر در ادامه با اشاره به فعالیت‌ های نظامی ایران در منطقه، دلیل نفوذ آن را حضور نیروهای زمینی این کشور در کشورهای منطقه ارزیابی کرده است. اگر به جاهایی نگاه کنید که ایرانی‌ها می‌توانند در آنجا اعمال نفوذ کنند، (می‌بینید) که آن‌ها داخل بازی هستند، روی زمین. لازم است کشورهای عرب خلیج فارس وارد نبرد زمینی با گروه های افراطی شوند."

 

بنابراین گزارش همشهری انلاین نیز چندی قبل در گزارشی با عنوان "سردرگمی آمریکا در مقابله با نفوذ منطقه ای ایران" نوشته بود: " متحدان منطقه‌اي واشنگتن، علاوه بر ترس از افزايش اقتدار ايران در منطقه، نسبت به نزديك‌شدن آمريكا به تهران پس از اجراي توافق هسته‌اي و در نتيجه فراموش‌شدن نقش سنتي آمريكا در منطقه به‌عنوان حامي اصلي دولت‌هاي عرب همسايه ايران، نگرانند. بروز چنين وضعي را به‌معناي ناتوان‌تر شدن هرچه بيشتر اين كشورها در مسير رقابت با ايران ارزيابي مي‌كنند. اين هراس تا حدي است كه تأكيدهاي فراوان مقامات آمريكايي مبني بر اينكه توافق هسته‌اي به‌معناي دورشدن آمريكا از متحدان منطقه‌اي‌اش نيست هم نتوانسته كشورهاي عربي منطقه را قانع كند. آنها اكنون دولت اوباما را مورد سرزنش قرار مي‌دهند كه كنترل خاورميانه را از دست داده و به افزايش قدرت و نفوذ ايران در منطقه كمك كرده است."

 

باشگاه خبرنگاران جوان نیز در گزارشی به نقل از روزنامه العرب نوشته بود: "این سخن پنهان نیست که پول ایران موجب تاسیس ساز و کار رسانه ای طرفدار و حامی منافع ایران در بسیاری از کشورهای منطقه و جهان در چند سال اخیر شده است. همچنین شناسایی هدایت کنندگان این شبکه ها برای کسی که به دنبال آن هستند کار دشواری نیست. هرکس در بخش رسانه ای و پژوهش های سیاسی و راهبردی کار می کند از ابعاد این مسئله و جزییات آن با خبر است.

 

این روزنامه مدعی شد: نفوذ ایران در منطقه،‌ اخیرا از دایره تنگ نخبگان فراتر رفته و وارد مرحله انتشار عمومی شده است به طوری که شاهد افزایش شمار شبکه های تلویزیونی طایفه گرای طرفدار ایران در منطقه هستیم. این لابی ایرانی که بخش قابل توجهی از دست اندرکاران بخش رسانه ای را در کشورهای عربی شامل می شود، دیگر به اسامی خاصی محدود نمی شود که این لابی از آنها برای دفاع از ایران و تحقق مسقتیم یا غیرمستقیم منافع آن استفاده می کرد. این لابی اخیرا به شکلی فشرده وارد روند دشمنی با عربستان سعودی شده که هدف آن مخدوش کردن وجهه این کشور از طریق مطرح کردن اتهامات متعدد علیه آن پس از حوادثی است که در زمان برگزاری مراسم حج روی داد."

 

کد خبر 499401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha