به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، بزرگداشت عالم واقف «آیت الله شیخ محمدهادی هادوی» در راستای توسعه وترویج فرهنگ غنی وقف و تکریم واقفان خیراندیش و به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در بیرجند برگزار می شود.
علاقمندان می توانند مقالات خود را در موضوعات «روحانیت- وقف و اقتصاد مقاومتی، خدمات متقابل وقف و حوزه های علمیه، شناخت ابعاد شخصیتی علمی، اجتماعی و سیاسی آیت الله شیخ هادوی، معرفی و تشریح تالیفات آیت الله شیخ هادوی و بررسی موقوفات آیت الله شیخ هادی هادوی و نقش ایشان در ایجاد وقف» در قالب فایل word حداکثر تا ۲۰ آذرماه به آدرس hamayeshkhj@oghaf.ir ارسال کنند.
گفتنی است، این مراسم ساعت ۹ صبح ۲۶ آذرماه در سالن غدیر بیرجند برگزار می شود.
آیت الله محمد هادی هادوی
محمّدهادی، فقیه و شاعر قرن سیزدهم و چهاردهم در 1277 در بیرجند به دنیا آمد. نیاکان او اصفهانی بودند و پیش از فتنه محمود افغان (1135) و یا هنگام آن از اصفهان به بیرجند کوچیدند.
پدرش، ملاّ محمد حسین (متوفی 1307) از شاگردان شیخ مرتضی انصاری (متوفی 1281) و از مشاهیر علما و زاهدان بیرجند به شمار رفته و صاحب تألیفاتی در فقه و اصول است.
مقدمات و سطوح اولیه را در نزد پسرعمویش در مدرسهٔ معصومیهٔ بیرجند فرا گرفت آنگاه به قصد اقامت به مشهد رفت. او درمحضر پدرش و آقا سید محمدباقر گلپایگانی و ملا محمدرضا بروغنی سبزواری، استاد حکمت تلمذ نمود و از محضر حاج میرزا حبیب خراسانی و شیخ محمدحسن کرمانی نیز استفاده نمود.
در ۱۲۹۹ق به عراق رفت و در سامرا از محضر میرزای شیرازی و در نجف از محضر آخوند خراسانی و آیتالله رشتی کسب مراتب عالیه علمی نمود.
وی از میرزا حسن محدث نوری به دریافت اجازه روایت و از آخوند خراسانی به دریافت اجازه اجتهاد نایل گشت. سپس به ایران بازگشت بنا به خواهش بزرگانی چون حاج میرزا حبیب خراسانی و حاج شیخ حسنعلی اصفهانی مدتی در مشهد ماند، سپس به بیرجند رفت و تا آخر عمر به تربیت و ارشاد معنوی مردم مشغول شد.
وی در دورهٔ اول مجلس شوراء ملی از طرف آخوند خراسانی به عنوان مجتهد طراز اول معرفی گردید ولی وی نپذیرفت و عهدهدار ریاست انجمن ولایتی گردید. وی علاوه بر مراتب علمی و فقهی، ادیب و شاعر بود. در شعر «هادی » تخلّص می کرد و از مترسّلان زمان خود به شمار می رفت. وی در 1326 شمسی در بیرجند درگذشت.
نظر شما