«صفارزاده» نسبت به جامعه دلواپسی مادرانه داشت

خبرگزاری شبستان: داودی با بیان اینکه دکتر صفارزاده انسان وارسته ای بود که وجه متعالی داشت، گفت: پیوند این بانوی بزرگ با قرآن، ایشان را از دنیا آزاد کرده بود.

علی داودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری در مورد مهمترین ویژگی های طاهره صفارزاده به خبرنگار شبستان گفت: خانم صفارزاده به عنوان یک شاعر، شاعری نو است. ایشان به دلیل آشنایی کامل با جریان شعر نو از چهره های شاخص شناخته شده و نویی در شعر بود که علاوه بر بحث شاعری وجه تمایزی هم داشت و آن گرایش به جریان های اجتماعی و اشراف به مضامین و مفاهیم دینی است.

 

داودی با بیان اینکه مضامین و مفاهیم دینی از ابتدا در کار دکتر صفارزاده بروز داشت و رفته رفته تقویت شد، عنوان کرد: در شعرهایی که خانم صفارزاده در اواخر عمرشان سرودند، الفاظ و اندیشه های دینی بیشتر بروز دارد.

 

وی با اشاره به دغدغه های اجتماعی دکتر طاهره صفارزاده خاطرنشان کرد: خانم صفارزاده حتی نسبت به کوچکترین مسایل اجتماع هم بی تفاوت نبود. دکتر صفارزاده در سال هایی که سریال" برره " پخش می شد برای آن شعری گفت. در حقیقت ایشان آدم بی تفاوتی نبود و نسبت به اجتماع دلواپسی مادرانه داشت.

 

مدیر دفتر شعر حوزه هنری تصریح کرد: خانم دکتر صفارزاده در قالب های نو شعر می گفت، جریان های معاصر را می شناخت، به ترجمه هم تسلط داشت و همه اینها تاثیر گذاشته بود که ایشان شعر نو با گویش مذهبی بسراید.

 

داودی دکتر طاهره صفارزاده را شاعری عدالت خواه دانست و افزود: یک هفته مانده بود به عید بن یا حقوقی اضافه به استادان دانشگاه داده بودند اما خانم دکتر صفارزاده آن را نگرفته بود. ایشان گفته بودند" آیا این را به کارگرها و یا راننده ها می دهند که من بخواهم بگیرم؟ من کارم را کرده ام و حقوقم را گرفته ام".

 

این شاعر با بیان اینکه دکتر طاهره صفارزاده انسانی واقعا وارسته و حساس بود، اظهار داشت: خانم صفارزاده وجه متعالی داشت و پیوندش با قرآن، ایشان را از این دنیا کنده بود.

 

مدیر دفتر شعر حوزه هنری با اشاره به تفاوت شعرهای دکتر صفارزاده در دهه 40 با 80 خاطرنشان کرد: شعرهای دهه 80 خانم صفارزاده به لحاظ ادبی جذابیت ندارد. در شعرهای این دهه غلبه اندیشه بروز زیادی دارد. در حقیقت دغدغه دینی برای خانم دکتر صفارزاده بیشتر و مهم تر از تجربیات ادبی بود.

 

داودی یادآور شد: در دهه های قبل از انقلاب، شعرهای خانم دکتر صفارزاده بسیار پیشران بود. شعرهای ایشان جزو مشخصه شعرهای جریان ادبی است و ایشان تسلط معنا را به تجربیات ادبی و زبان ترجیح می دادند.

 

گفتنی است، مراسم سومین جایزه ادبی طاهره صفارزاده، روز سه شنبه ۱۹ آبان ماه ساعت ۱۵ در تالار سوره حوزه هنری برگزار می‌شود.

کد خبر 499146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha