به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام سید محمدعلی قاضی دزفولی، امام جمعه دزفول، در یازدهمین برنانه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه» که به میزبانی کانون های مساجد دزفول در مسجد یلال این شهرستان برگزار شد، گفت: «صحیفه سجادیه» کتابی متعلق به امام زین العابدین(ع) است که به زبور خاندان عصمت و طهارت(ع) معروف است.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد علاوه بر «صحیفه سجادیه» چند اثر دیگر نیز دارند که یکی از آنها با عنوان «رساله حقوق» است، اضافه کرد: این دو اثر گرانبها و معنوی برای شیعیان محسوب می شوند ولی متاسفانه آنچنان که باید در بین شیعیان شناخته و معرفی نشده اند.
وی با بیان اینکه صحیفه سجادیه دارای مجموعه ادعیه ای است که امام سجاد(ع) با زبان دعا مسائل مختلف را به ما گوشزد می کند، افزود: در خصوص اهمیت دعا روایات مختلفی داریم و یکی از آنها این است که دعا مخ و اصل عبادت و بندگی است و کرنشی که در دعا وجود دارد در کمتر عبادتی مشاهده می شود.
حجت الاسلام قاضی دزفولی، در خصوص رساله حقوق امام سجاد(ع)، تصریح کرد: این رساله مشتمل بر حقوقی است که امام سجاد(ع) در بیان حقوق انسان ها و همچنین حقوق اعضا و جوارح انسان ها بحث عقلانی و استدلالی دارد و در ادعیه صحیفه سجادیه نحوه ارتباط با خالق و بندگان و مؤمنان با هم بیان می شود.
وی ملاک ارتباط بین مؤمنین را رحمت و محبت دانست و با اشاره به اینکه تندمزاجی ها مختص کفار است، عنوان کرد: در ارتباطات باید حریم ها حفظ شود و اگر کسی ارتباط خود با خالق را اصلاح کند خدای متعال ارتباط او را با مردم اصلاح می کند که در این راستا خداوند اسبابی را قرار داده که توسل و جهاد از جمله آنهاست.
امام جمعه شهرستان دزفول، ادامه داد: این دستور مبتنی بر این است که توسل را معنا کنیم، توسل به معنای تقرب جستن یا نزدیک شدن به چیزی از روی علاقه و رغبت است، هر کار و هر چیز خوبی که ما را به ساحت قدس ربوبی نزدیک کند، وسیله است.
وی خاطر نشان کرد: امام سجاد(ع) در رساله حقوقش، حدیثی درباره حقوق اعضا و جوارح همچون چشم، گوش، زبان، دست و پا بیان می کند و سپس آن را به فاز بندگی و اطلاعت از خدا می برد؛ اگر اعضا و جوارح اصلاح شدند انسان مؤمن و پرهیزکار می شود.
وی با بیان اینکه چون اعضا و جوارح هر کدام حق دارد، اگر گناه کنند روز قیامت محاکمه و بازخواست می شوند، ابراز کرد: روز قیامت دهان حرف نمی زند بلکه دست ها، پاها و سایر اعضا سخن گفته و به کارهایی که کرده اند شهادت می دهند، چون خداوند علاوه بر اینکه به خود انسان تکالیفی داده برای اعضا هم تکلیف قرار داده است.
حجت الاسلام قاضی دزفولی، با اشاره به اینکه گاهی اوقات از روح دستورات دینی غافل هستیم و آنچه به ذهنمان می آید به دین ارتباط می دهیم، اظهار امیدواری کرد: بتوانیم آنچنانی که شایسته است نسبت به دستورات دینی و روایات و احادیث معرفت پیدا کنیم.
لازم به ذکر است، «در محضر صحیفه» از سری برنامه های کنگره ملی امام سجاد(ع) است و توسط دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خورستان به مدت 14 شب در 14 شهرستان استان برگزار می شود.
نظر شما