به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قمٰ: حجت الاسلام شاکری استاد حوزه و دانشگاه و تحلیل گر مسائل فرهنگی هفدهمین نشست تخصصی با موضوع تحلیل مسائل فرهنگی با حضور ائمه جماعات استان قم گفت: توجه به موضوع رویشها و آسیبها این است که ما وضعیت فرهنگی کشور را گزارش دهیم که در چه سطحی بوده ایم و به چه سطحی رسیده ایم و چگونه می توانیم رشد بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: ما در علم سیاست دو بخش داریم که وقتی سیاست مطرح می شود یعنی توانایی تحمیل اراده خود بر دیگران سبب قدرت گردد که این تحمیل قدرت با استفاده از ابزارهای مادی و معنوی صورت می گیرد.
حجت الاسلام اشکوری ادامه داد: اما اگر این تحمیل اراده خود بر دیگران از طریق قوه مادی شکل گیرد قدرت واگر توسط ابزار معنوی تحمیل شود فرهنگ نام می گیرد که می توان از طریق آن اقدامات فرهنگی را انجام داد.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در جهان اسلام پیرامون ما اتفاقاتی رخ می دهد که به دنبال نفوذ هستند و می خواهند از طریق رفتارهای خود سه جریان را در جامعه ایجاد کنند.
وی یاد آورد شد: یکی ازمهمترین این جریانات جریان اسلام ناب است که می خواهد به وسیله آن و ایجاد تعامل قلبی از طریق اغنای عقلی که منجر به رفتار مناسب می وشد نفوذ فرهنگی داشته باشد.
تحلیل گر مسائل فرهنگی و سیاسی اظهار داشت: دومین جریان جریان غیر اسلام ناب از جمله شیعه انگلیسیٰ وهابی و ... هستند که به صورتهای گوناگون وجود دادرند و می خواهند از این طریق نفوذ فرهنگی همراه با جریان خاصی را ایجاد کنند.
وی خاطر نشان ساخت: جریان لیبرال ضد دینی که به جریان غرب گرای لیبرال معروف می باشد سومین جریان فرهنگی است که می خواهد از همه ابزار های لازم برای نفوذ فرهنگی خود استفاده کند.
حجت الاسلام اشکوری عنوان کرد: اگر این سه جریان با هم درگیر شوند هر کدام می توانند نقاط قوت ورویش داشته باشند که قادر خواهند بود افراد را به سمت خود جذب کنند.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: اما باید بدانیم مهمترین جریان اثر گذار فرهنگی همین جریان اسلام ناب است چرا که هم قدرت نرم زیاد دارد و هم اهداف مقدسی داشته و همچنین از عقلانیت بالایی برخوردار می باشد و این توانمندی نشان می دهد می تواند به خوبی در حوزه فرهنگی نفوذ داشته باشد.
تحلیل گر مسائل فرهنگی بیان کرد: جریان اسلام ناب خوشبختانه چه در میان تشیع و چه در میان تسنن از جایگاه بالایی برخوردار است چنانچه اگر تمام فضلای این جریان را برای تبلیغ در حوزه خارج کشور اعزام کنیم برای مشتاقان اسلام ناب باز هم نیرو کم خواهیم داشت و این نشان از ظرفیتهای بالای جریان اسلام ناب در نفوذ فرهنگی است
وی با بیان اینکه همین جریان ناب اسلام است که دشمن را به وحشت می اندازد گفت: جریان ناب اسلام نه تنها در بین تشیع بلکه در بین جریانهای اهل تسنن هم فضا وجود دارد و اگر بخواهیم از منظر رویش ها وارد شویم باید ابتدا نفوذ فرهنگی آن را ببینیم .
حجت الاسلام اشکوری افزود: در حال حاضر از تمام کشورها حتی اهل تسنن در جریان جنگ سوریه حضور دارند که خود این حضور نوعی رویش در نفوذ فرهنگی است.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: حضور افراد در مراسم عاشورای امسال بسیار با شعور تر از سالهای گذشته بود که خوشبختانه در حال تحقق پیدا کردن است که اگر تمام بودجه کشور را به نهادهای فرهنگی خارج از کشور بدهیم تا از آن طرف نیروی برای تربیت جذب کنند بودجه کل کشور کم خواهد بود.
وی اذعان داشت: تغییر در اهداف، تغییر در ساختارها، تغییر در رفتار همه از جمله عوامل تغییر در سیطره و نفوذ برای رسیدن به هدف و تغییر رفتار و تبدیل رفتار صحیح به نا صحیح می باشد که این تغییرات می تواند با استفاده از ابزار مورد نیاز صورت گیرد.
تحلیل گر مسائل فرهنگی یاد آور شد: ماهواره، اینترنت، تلفن همراه، شبکه های اجتماعی همه از عناصر و ابزار ی است که می توان به وسیله آنها نفوذ فرهنگی داشت.
حجت الاسلام اشکوری با بیان اینکه منابع نفوذ همان نقاط ضعف موجود در جامعه هدف می باشد خاطر نشان ساخت: ما باید در حوزه تغییرات و نفوذ منابع آن را شناسایی کنیم و متناسب با آن برخورد و مقابله داشته باشیم.
استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: جریان باطل نیز موفقیتش از طریق منابع نفوذ است چون حقانیت نداشته و فقط می تواند روی نقاط ضعف جامعه هدف کار و نفوذ پیدا کند.
وی در پایان گفت: جریان ناب اسلام تنها جریانی است که قابلیت نفوذ و سرمایه گذاری روی نقاط قوت و مثبت دارد و میتواند در همه مراحل گسترش و ارتقا یابد.
نظر شما