به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، حفظ انقلاب در گرو مبارزه با حرکتهای استکباری، لزوم همکاری مجالس آسیایی برای مبارزه با تروریسم، مخالفت مجلس با لایحه کاهش ساعت کار بانوان شاغل، موافقت مجلس با کلیات طرح جمعیت و تعالی خانواده، نامه ۲۱۳ نماینده مجلس به روحانی درباره برجام از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
حفظ انقلاب در گرو مبارزه با حرکتهای استکباری است
منصور حقیقتپور، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به لزوم تقویت روحیه استکبارستیزی در مردم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: حفظ انقلاب و همچنین حفظ ارزشهای دفاع مقدس در گرو مبارزه با حرکتهای استکباری است.
وی اظهار کرد: در واقع انقلاب اسلامی برای مبارزه با همین حرکتها شکل گرفت و اگر این روحیه نبود شاید تا الان انقلاب اسلامی از بین رفته بود.
حقیقت پور تصریح کرد: انقلاب اسلامی بر پایه همین اصلی است که امام علی (ع) نیز می فرمایند.
وی افزود: ما هر جا مظلومی باشد ما یارش هستیم و هر جا نیز ظالمی باشد دشمنش هستیم و این به عنوان اصل انقلاب اسلامی است.
وی تصریح کرد: ما اگر می خواهیم انقلاب اسلامی پایدار بماند باید روحیه استکبارستیزمان تقویت کنیم و بر آن بایستیم زیرا این جزء ارزشهایی است که باید همواره حفظ شود.
وی خاطرنشان کرد: در واقع روز 13 آبان نماد شکستن ابهت امریکا است که یک عده جوان مومن انقلابی آمریکا را خورد کرده اند و نماد به رخ کشیدن فساد امریکاست زیرا امریکاییها در این سفارتخانه کارهای جاسوسی و براندازی می کردند.
وی گفت: همگان باید بدانند که سازش با استکبار هیچ وقت در کشورمان و بین مردم ما انجام نخواهد شد بلکه همواره مقابله و مبارزه با استکبار سرلوحه تمام کارها و فعالیتهای مردم ما خواهد بود.
نمایشگاه عکس کمپینی با کودکان حرم برگزار شد
محمدصابر اختری، دبیر کمپین نمایشگاه عکس با کودکان حرم در رابطه با برگزاری این نمایشگاه عکس امروز در محل کریدور مجلس به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: نمایشگاه عکس کمپین با کودکان حرم یک هفته قبل از ماه محرم آغاز شده است و تا اربعین حسینی ادامه دارد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 6 میلیون کودک آواره سوری داریم که در کمپیهای اوارگان نگهداری می شوند و با توجه به اینکه امسال سردترین سال پیش بینی می شود لذا ما برای تامین غذا، دارو و پوشاک این کودکان کمپینی را با کمک گروههای جهادی دانشجویی و غیردانشجویی تشکیل دادهایم.
اختری بیان کرد: در این کمپین کمکهای نقدی و غیرنقدی برای ارسال به این کمپها جمع اوری می شود.
وی گفت: در جلسه علنی فردای مجلس نیز این موضوع اعلام خواهد شد و نمایندگان می توانند کمکهای نقدی خود را به این کمپها که در قالب واگذاری بخشی از حقوقشان برای کمک به این کودکان است انجام دهند.
اختری گفت: تاکنون تعدادی از نمایندگان در بازدید از این نمایشگاه هر کدام چند روز از حقوق ماهیانه شان را برای کمک به این کودکان پرداخت کردند.
لزوم همکاری مجالس آسیایی برای مبارزه با تروریسم
حجت الاسلام سيد محمدحسن ابوترابی فرد، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي صبح امروز در مراسم افتتاحیه مجمع مجالس آسيايي گفت: مجلس شورای اسلامی با درک موقعیت ممتاز مجمع مجالس آسیایی در حفظ صلح و آرامش در قاره بزرگ آسیا، همواره تلاش دارد بخش خطیر این مجمع را جدی گرفته و سال به سال آن را ارتقاء دهد. این بدان معناست که مواهب و امتیازهای تحکیم مجمع مجالس آسیایی مستقیماً منافع و امنیت ملی کشوهای ما را در این دوران پرتنش و پرآشوب تحت تأثیر قرار میدهد و به نوعی آن را تضمین میکند.
وی با بیان اینکه تروریسم به عنوان بزرگترین مظهر افراطگرایی نه تنها غرب آسیا بلکه تا اقصی نقاط شرق آسیا را هم درنوردیده و حیات و زندگی را در این قاره مورد تهدید قرار داده، یادآور شد: در چنین شرایطی شدت بخشیدن به همکاریهای منطقهای و قارهای و سامان دادن امور در درون مجمع مجالس آسیایی که آثار آن به دولتهای ما منتقل میشود شرط عقل و ضروری است که خوشبختانه اعضا آن را جدی گرفتهاند.
ابوترابی فرد ضمن قدردانی از تلاشهای دبیرکل و اعضای دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی برای برگزاری این اجلاس، تصریح کرد: در این ایام که حوادث ناگوار درگیریهای داخلی با سرمایهگذاری و دخالت خارجی در کشور دوست و برادر سوریه شدت گرفته بود و تبعات انسانی و سیل امواج پناهجویان آن بعد از چهار سال به مرز تعیینکنندهای رسیده ما را بر آن داشت که برای توقف فجایع انسانی انجام گرفته در این سرزمین به قدرتهای بینالمللی و قدرتهای منطقهای که خوشبختانه عضو مجمع مجالس آسیایی هم هستند اعلام همکاری کرده و تلاش کنیم راهحلی سیاسی برای برون رفت از وضعیتی که مردم بیگناه سوریه را در بر گرفته پیدا کنیم.
نایب رئیس اول مجلس ادامه داد: سوریه به عنوان عضو فعال مجمع مجالس آسیایی و ریاست قبلی سازمان جایگاه مهمی در این مجمع داشته و ایجاب میکند در این ایام که در تنگنا قرار گرفته از سوی کلیه اعضا مورد حمایت و تقویت قرار گیرد و همه در راه صلحسازی در این کشور گامهای مهمی بردارند.
مخالفت مجلس با لایحه کاهش ساعت کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 11 آبان با دو فوریت لایحه کاهش ساعات کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص با 87 رای موافق، 48رای مخالف و 6 رای ممتنوع از مجموع 194 رای مخالفت کردند. همچنین در ادامه نمایندگان یک فوریت این طرح را نیز به تصویب نرساندند.
آلیا به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: این طرح یک نوع سرمایه گذاری است و در راستای این است که بانوان نیز که در ادارات مشغول کار هستند به دلیل شرایطی که دارند یعنی یا فرزند معلول دارند و یا همسرانشان دارای مشکلات و از کارافتادگی است کارشان را از دست ندهند.
وی تصریح کرد: این طرح شامل همه خانمها نیست بلکه شامل کسانی است که دارای فرزند معلول و یا شرایط خاص باشند.
مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: این طرح نه تنها کمکی به جامعه زنان نیست بلکه اجحافی به انان نیز هست زیرا در حال حاضر تمایل دستگاههای غیردولتی و خصوصی در مورد جو بانوان کمتر است.
وی تصریح کرد: اگر ما ساعت کار بانوان از 44 ساعت به 36 ساعت کاهش دهیم قطعا تمایل دستگاههای دولتی برای جذب انان کم می شود.
وی تصریح کرد: امروز بانوان ما خواستار این هستند که در سطوح مدیریتی و بحث استخدامها سهم مساوی همانند اقایان داشته باشند و استدلالشان درست و منطقی است اما این قوانین آسیب جدی در جهت جذب بانوان است.
جلیل جعفری نماینده بجنورد نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: این طرح دارای نکات مثبتی است و با توجه به اینکه بانوان ما نیمی از جامعه است و تجربه ثابت کرده است بانوان سابقه مدیریتی خوبی دارند و منظم تر و کم حاشیه تر هستند و راندمان بهتری دارند لذا این برای بخشی از بانوانی که مشکلاتی دارند بسیار خوب است.
وی تصریح کرد: بار عاطفی این قضیه نیز در تکریم بانوان بسیار بالاست و باید در جاهایی که می توانیم امتیازاتی به انان بدهیم این امتیازات را از انها دریغ نکنیم.
طرح جمعیت و تعالی خانواده از منویات رهبری است
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 11 آبان طرح یک فوریتی جمعیت و تعالی خانواده مطرح شد.
سیدعلی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در توضیحاتی در رابطه با این طرح گفت: در ابتدای انقلاب نرخ رشد جمعیت ما 5/3 درصد بود که قرار بود این نرخ به 2/1 برسد در سال 90 و طبق آمارگیری که انجام نرخ رشد جمعیت به 7/1 درصد رسید که قطعاً این آمار باعث می شود نرخ رشد جمعیت ما در چند سال اینده به صفر برسد.
سیدهادی حسینی نماینده قائمشهر در مخالفت با کلیات این طرح گفت: نگاه رهبری به افزایش جمعیت است، من با افزایش جمعیت مخالف نیستم ولی با این طرح به دلیل اینکه از جامعیت مطلوب برخوردار نیست مخالفم.
وی با اشاره به بالا رفتن سن ازدواج و همچنین افزایش جمعیت طلاق گفت: ازدواج و جامعه به سمتی می رود که مطلوب نیست.
وی با طرح این سوال چه عواملی باعث ازدواج در جامعه می شود گفت: آنچه می تواند به ازدواج دامن می زند این است که مشکل معاش در جامعه برای جوانان حل نشود جوانان به سمت ازدواج نمی روند و یا اگر هم بروند اجازه نمیدهند بچه دار شوند.
وی با بیان اینکه این طرح دارای 45 هزار میلیارد ریال بار مالی برای کشور است گفت: نگاه رهبری در مورد طرح تعالی جمعیت این بود که مجلس به مواردی که می تواند وارد شود.
احمد آریایی نژاد نماینده ملایر نیز در موافقت با کلیات این طرح گفت: در اینکه نرخ رشد فعلی جمعیت در آینده کشور را دچار مشکل می کند شکی نیست و قطعا ما باید راهکارهایی برای افزایش جمعیتمان داشته باشیم.
وی اظهار کرد: دکترین نظامی آمریکا که به ارتش آن کشور ابلاغ شد این بود که بحران غذا در پیش است و باید جمعیت در سراسر دنیا کاهش یابد و یکی از استراتژی های حضور انها در خاورمیانه همین است که با نسل کشی به کم شدن جمعیت کمک کند.
وی تصریح کرد: اگر امار طلاق بالاست و کاهش ازدواج در جامعه داریم باید مشکل اشتغال را حل کنیم.
موافقت مجلس با کلیات طرح جمعیت و تعالی خانواده
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 11 آبان با کلیات طرح جمعیت و تعالی خانواده با 144 رای موافق، 25 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموع 198 رای موافقت کردند.
محمدرضا باهنر نایب رییس دوم مجلس که ریاست جلسه علنی را به عهده داشت پس از تصویب کلیات این طرح گفت: این طرح دارای بار مالی است و باید راهکاری برای تامین بار مالی ان اندیشیده شود و به همین دلیل ان را به کمیسوین ارجاع می دهیم تا ان را دقیقتر بررسی کند.
در نهایت این طرح به صورت دو شوری در کمیسیون فرهنگی مورد بررسی باید قرار گیرد.
مخالفت با کلیات طرح یک فوریتی استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 11 آبان با کلیات طرح یک فوریتی استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی مخالفت کردند.
حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده تهران در اخطار قانون اساسی این طرح را دارای بار مالی دانست و گفت: این طرح مخالف اصل 75 قانون اساسی است و دارای بار مالی است.
لاریجانی رییس مجلس نیز در رابطه با این اخطار قانون اساسی گفت: این طرح این اشکال را دارد و طبق ماده 51 قانون برنامه پنجم هرگونه بکارگیری نیروهای پیمانی و رسمی ممنوع است و باید مجوز در این زمینه داده شود.
در ادامه نمایندگان به این اخطار رای مثبت ندادند ولی کلیات طرح نیز به تصویب مجلس نرسید.
طرح ادغام صندوق موسسه تامین آینده ساز از دستور کار مجلس خارج شد
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه نمایندگان مجلس طرح تعیین تکلیف بیمه اعضای موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز و تحت پوشش قرار گرفتن آن توسط سازمان تامین اجتماعی را طی اخطار قانون اساسی از دستور کار مجلس خارج کردند.
علیرضا خسروی نماینده سمنان در اخطار اصل 43 قانون اساسی گفت: با ادغام این صندوق در سازمان تامین اجتماعی افرادی که سالیان زیادی حق بیمه به این صندوق پرداخت کرده اند نمی توانند از مزایای این صندوق استفاده کنند و این مغایر اصل 43 قانون اساسی است.
وی اظهار کرد: انتقال این صندوق که موسسه خصوصی است در صورت عدم رضایت اعضا مغایر اصل 46 قانون اساسی نیز هست.
لاریجانی نیز در پاسخ به این اخطار خسروی گفت: این صندوق خصوصی است و ما نمی توانیم مالکیت را بخش خصوصی را به دولتی منتقل کنیم مگر اینکه دادگاه این حکم را بدهد.
همچنین عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی نیز در توضیحاتی و با بیان اینکه این صندوق موسسه خصوصی است گفت: برخی از اعضای این صندوق 8 میلیون تومان مستمری بازنشستگی دریافت می کنند و اگر زیرمجموعه تامین اجتماعی شوند با توجه به اینکه سقف مستمری بازنشستگی در تامین اجتماعی 5 میلیون تومان است لذا 3 میلیون تومان باید از مستمری این افراد کم شود.
لاریجانی نیز در ادامه این طرح را دارای اشکال ماهوی دانست و گفت: این طرح قابل مطرح شدن نیست و بهتر است کمیسیون طرح دیگری در این زمینه بیاورد.
در نهایت این طرح از دستور کار مجلس خارج شد.
موفقیت امروز جمهوری اسلامی ایران ناشی از روحیه استکبارستیزی ملت است
محمدحسن آصفری، عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر تقویت روحیه استکبارستیزی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: جنایاتی که آمریکاییان بعد از انقلاب علیه ملت ما انجام دادهاند بر کسی پوشیده نیست از حمایت از کودتای 28 مرداد گرفته تا حمایت از رژیم طاغوت برای سرکوب ملت ایران و حمایت از صدام در جنگ تحمیلی و همچنین کمک به منافقین که آنها را از لیست تروریستی خارج کرد و همچنین اقداماتی که امریکا در مورد مسایل اقتصادی جمهوری اسلامی ایران انجام داد همه این اقدامها نشانگر جنایات امریکا علیه ملت ماست.
وی گفت: سرنگوشی هواپیمای مسافربری ما در ابهای خلیج فارس اوج بیرحمی این کشور علیه ملت ما بود و اگر بخواهیم نوشتاری در مورد جنایات امریکا علیه ملتمان داشته باشیم قطعا کتابی بسیار قطور خواهد شد.
آصفری تصریح کرد: بزرگداشت 13 آبان نمادی از استکبارستیزی ملت ایران است، اگر امروز جمهوری اسلامی در دنیا شناخته شده است و توانسته است در کشورهای منطقه اثرگذار باشد به دلیل همین روحیه استکبارستیزی ملت در مقابل ظلم و زور استکبار جهانی و در راس آن شیطان بزرگ آمریکا است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: کسانی که به دنبال حذف شعار مرگ بر امریکا هستند درک درستی از منافع ملی و روحیه استکبارستیزی مردم ایران ندارند و مسیر را اشتباه میروند.
وی تاکید کرد: ما معتقدیم امریکاییان هیچگاه دست از دشمنی علیه ملت ایران برنمی دارند و ملت ایران نیز نسبت به این موضوع هوشیار هستند.
داعش فرزند نامشروع رژیم صهیونیستی/اجازه ورئد این فرزند نامشروع را به کشور نمی دهیم
مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به حضور مستشاری ایران در سوریه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت:هر کشوری قطعا به دنبال تامین منافع ملی خودش است، برخی شاید این سوال را مطرح کنند که چه لزومی دارد ما در سوریه حضور داشته باشیم.
وی با طرح این سوال که چرا داعش متولد شد اظهار کرد: رژیم صهیونیستی زمانی بحث خاورمیانه بزرگ را مطرح می کرد و اگر جمهوری اسلامی ایران در این زمینه در خاورمیانه ایفای نقش نمی کرد، بحث حماس، مقاومت لبنان و عراق مطرح نمیشد قطعاً امروز رژیم صهیونیستی به دنبال کشورگشایی بود.
دواتگری تصریح کرد: در جریان جنگ عراق و اسراییل که اسراییل قصد اشغال بخشی از زمینهای اعراب را داشت تا آن را ضمیمه خاک سرزمینهای اشتغالی اش کند و از ان زمان که انقلاب پیروز شد ما می بینیم که رژیم صهیونیستی نتوانسته است حتی یک وجب به سرزمین اشغالی خودش اضافه کند.
وی گفت: در جریان جنگهای 33 روزه 22 روزه رژیم صهیونیستی شکست خورد و عامل شکست خودش را نیز جمهوری اسلامی دانست و ارتباطی که در جمهوری اسلامی ایران از کانال سوریه جمهوری اسلامی ایران به ملت فلسطین و لبنان و حماس انجام می داد باعث شده بود که انها تلاش کنند این کانال و این پل ارتباطی را قطع کند و همان اهداف استراتژی قبلی خودشان را برای توسعه سرزمینهای اشغالی ادامه دهند.
دواتگری گفت: رژیم صهیونیستی داعش را به عنوان فرزند نامشروع متولد کرده اند و این فرزند نامشروع اقداماتی را در سوریه عراق انجام داده اند و جمهوری اسلامی ایران نیز نمی توانست نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد زیرا اگر ما نسبت به این اتفاقات بی تفاوت بودیم چه بسا داعش امروز چشم طمع به خاک کشور ما داشت.
نامه ۲۱۳ نماینده مجلس به روحانی برای رعایت شروط رهبر انقلاب درباره اجرای برجام
در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 10 آبان 213 نفر از نمایندگان مجلس نامهای را به رییس جمهور درخصوص اجرای برجام و همچنین دستورالعمل های رهبری در این زمینه ارایه کردند.
در متن این نامه که در پایان جلسه علنی امروز از سوی ضرغام صادقی عضو هیئت رییسه مجلس قرائت شده بود آمده است:
بسمه تعالی
جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای دکتر حسن روحانی
رئیسجمهور محترم
ضمن تشکر از تیم مذاکرهکننده هستهای و دولت محترم، چنانچه مستحضرید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در دستورالعمل اجرای شروط برجام، خطر شیطان بزرگ و مضر بودن خوشبینی به دشمنان این ملت را یادآور شدند و برای فراهم آوردن زمینه اجرای با اقتدار برجام به 6 نقطه ضعف آن اشاره فرمودند و با بیان شروطی علاوه بر شروط 9 گانه مجلس شورای اسلامی و ملاحظات 10 گانه شورایعالی امنیت ملی مصوبه مورخ 19 مرداد 1394 شورایعالی امنیت ملی را تأیید نمودند.
بنابراین از دولت انتظار میرود در راستای اجرای قانون و دفاع از منافع ملت بزرگ ایران شروط تأمینکننده منافع ملت را به صورت کامل رعایت کنند و به ویژه علاوه بر تشکیل هیئتی با 3 ویژگی قوی، آگاه و هوشمند جهت نظارت بر اجرای برجام که در بند نهم دستورالعمل مقام معظم رهبری بدان اشاره شده است، قبل از اعلام رسمی رئیسجمهور آمریکا و اتحادیه اروپا معطوف به لغو کامل تحریمهای مالی و اقتصادی، نباید هیچ اقدام عملی در اجرای برجام صورت گیرد.
نظارت کمیسیون امنیت ملی مجلس و شورای امنیت بر اجرای برجام
علی لاریجانی رییس مجلس در حاشیه سومین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی در جمع خبرنگاران درخصوص در پاسخ به سوالی درخصوص اقدامات مجلس شورای اسلامی به منظور ثمربخشی و پاسخدهی به دغدغههای مقام معظم رهبری در چارچوب نامه ارسالی ایشان به رییس جمهور در مورد اجرای برجام گفت: در قانون مشخص شده که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر اجرای سند برجام نظارت می کند.
وی افزود: در دولت هم ستاد اجرایی باید به منظور اجرای برجام در چارچوب بیانات مقام معظم رهبری و طرح مجلس شورای اسلامی و تاکیدات شورای عالی امنیت ملی کار را جلو ببرد و طبعاً سیستم نظارتی هم از طریق شورای عالی امنیت ملی بر این موضوع در نظر گرفته خواهد شد.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مهمترین دغدغهای که درخصوص علوم انسانی وجود دارد چیست و این کنگرهها تا چه حد توانسته دغدغههای مقام معظم رهبری در این حوزه پاسخ دهد اظهار داشت: این یک موضوع مهمی است برای عده ای از صاحبنظران و این جلسه نشان داد که عده ای از صاحبنظران درگیر موضوع دغدغههای رهبری در علوم انسانی شدهاند.
وی افزود: نحوه شکلگیری علوم انسانی که به نحوی به کنش انسانها مربوط میشود احتیاج به تاملات بیشتری دارد و این کنگره نشان داد که سطح دغدغه در این مورد در حال رشد است.
مجلس طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی را اصلاح کردند
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 10 آبان طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی به منظور تامین نظر شورای نگهبان بررسی و اصلاح کردند.
نمایندگان در بند 2 ماده 1 این طرح این اصلاح را به عمل آوردند که ائتلاف سیاسی از احزاب دارای پروانه فعالیت در زمینه فعالیت مشخص است که با اطلاع کمیسیون احزاب موضوع ماده 10 قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده مصوب 7/6/1360 شکل میگیرد.
نمایندگان همچنین در بند پ ماده 5 این قانون مصوب کردهاند که جاسوسان حسب تشخیص وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یا مراجع قضایی کشور از حق تاسیس حزب یا عضویت در آن محرومند.
همچنین نمایندگان در بند ج این ماده این اصلاح را به عمل آورده اند که اعضای موثر احزاب منحل شده ای که در زمان انحلال عضو موثر باشند و انحلال حزبشان به حکم دادگاه و به دلیل ارتکاب جرم بوده است به مدت 5 سال از حق تاسیس حزب و یا عضویت در آن محروم هستند.
انتقاد رسایی از عملکرد هیئت رییسه در انتخابات ناظرین مجلس
حمید رسایی نماینده تهران در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 10 آبان در تذکری با استناد به ماده 218 آیین نامه داخلی مجلس گفت: امروز و در جلسه علنی انتخابات عضو شورای راهبردی دادرسی الکترونیکی را داشتیم که ظاهراً دو نفر برای این انتخابات معرفی شدهاند.
وی اظهار کرد: چند ماه قبل که انتخابات عضو ناظر مجلس بر مطبوعات مطرح بود کمیسیون فرهنگی دو نفر را معرفی کرد یکی بنده و دیگری آقای نقویان که رییس مجلس دو ماه این انتخابات را به تاخیر انداخت و گفت برداشتمان از ایین نامه این است که باید بیش از یک نفر از سوی کمیسیون معرفی شود.
رسایی خطاب به ابوترابی فرد گفت: ایا برداشت شما از ایین نامه عوض شده است یا ایین نامه عوض شده است یا مجلس تغییر کرده است چطور برای انتخابات هیئت نظارت اجازه ندادید و سه ماه این انتخابات را به تاخیر انداختید اما برای این انتخابات هیچ ایرادی نگرفتید؟
ابوترابی فرد که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت در پاسخ به این تذکر رسایی گفت: آنچه که الان انجام شده است مطابق آیین نامه است و دو برابر معرفی شده است و باز البته این موضوع به کمیسیونهای تخصصی ربط دارد احتمال دارد وقتی انتخابات برگزار شده است به کمیسیون دیگر اطلاع داده نشده است.
موافقت مجلس با اجرای آزمایشی قانون شورای حل اختلاف به مدت سه سال
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 10 آبان مصوب کردهاند اجرای آزمایشی قانون شورای حل اختلاف به مدت سه سال دیگر تمدید شود.
لایحه شورای حل اختلاف پیش از این طبق اصل 85 برای بررسی به کمیسیون قضایی و حقوقی ارجاع شده بود.
ملاک محاسبه سن اشخاص برای ثبت نام تاریخ تولد اولیه ثبت شده آنها است
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 10 آبان و در بررسی جزییات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در ماده 16 این طرح مصوب کرده اند این قانون از زمان تصویب لازم الاجرا است.
طبق ماده الحاقی به این طرح و تبصره 1 ماده 52 هیئت نظارت استان موظف است راسا و یا از طریق نمایندگان خود توضیحات و اظهارات داوطلبانی که صلاحیتشان رد شده و یا رد می شود و یا احراز نشده است را تا پایان مهلت مقرر در این ماده استماع کند.
همچنین نمایندگان مصوب کرده اند ملاک محاسبه سن اشخاص برای ثبت نام در انتخابات براساس تاریخ تولد اولیه ثبت شده در شناسنامه رسمی است و تغییرات بعدی توسط دستگاههای زیربط به استثنای محاکم قضایی ملاک عمل نیست.
همچنین نمایندگان در مصوبه دیگری که به عنوان یک بند به ماده 66 قانون انتخابات الحاق شد مصوب کردند خرید و فروش رای از طریق اقدام مستقیم و غیرمستقیم توضیح اقلام و لوازم که برای پذیرنده جنبه انتفاعی داشته باشد و همچنین کمکهای نقدی و غیرنقدی به اشخاص، اماکن عمومی، مذهبی، هیئتها و امور خیریه بعد از ثبت نام در انتخابات جرم است.
حضور سرافراز در فراکسیون رهروان با تمسک بر پوشش تلویزیونی برجام
ایرج ندیمی عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با اشاره به جلسه صبح امروز فراکسیون که با حضور سرافراز رییس سازمان صداوسیما برگزار شد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این جلسه با تمرکز بر بحث پوشش تلویزیونی برجام و نقدهایی که در طول تصویب و بعد از برجام مطرح شد برگزار شد.
وی اظهار کرد: در این جلسه سرافراز بر این نکته تاکید کرد که وقتی که برجام تصویب شد صرفاً در این حوزه تلویزیون پوشش های خود را داشت و بعد از ان نیز در رابطه با مخالفین و موافقین وقتهای مساوی ارایه میشد و بعد از ان نیز تلاش شده است با توجه به مطالبات رهبری در واخواهی مطالبات ایشان اقداماتی انجام شود.
ندیمی گفت: همچنین سرافراز در این جلسه بر روی اینکه یک سری مشکلات مالی در این سازمان وجود دارد و منابع ان کاهش یافته است تاکید کرد و در رابطه با بحث شبکههای اختصاصی و مسایل آن نیز مطرح کرد.
عربستان جرات اجرای حکم اعدام شیخ نمر را ندارد
عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حکم اعدام عربستان برای شیخ نمر به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عربستان هرگز جرات ندارد این حکم را اجرا کند زیرا می داند با اجرای این حکم پایه های حکومت لرزانش لرزان تر می شود.
وی اظهار کرد: ما اطمینان داریم که این حکم هرگز اجرایی نمی شود مگر اینکه عربستان به این نقطه رسیده باشد که دوران سلطنتی آل سعود در عربستان به پایان رسیده باشد.
منصوری آرانی تصریح کرد: با اجرای این حکم شرق عربستان که منبع نفتی این کشور است متشنج می شود و قطعا عربستان هیچگاه نمی خواهد که آرامش را در این منطقه از بین ببرد.
منصوری آرانی تصریح کرد: کشورهای اسلامی نیز می دانند که عربستان چنین کاری را انجام نمی دهد ولی قطعا اگر بخواهند چنین حکمی را اجرایی کنند با واکنش ایران و سایر ملل اسلامی مواجه خواهند شد.
نظر شما