به موسسات قرآنی نگاه ابزاری نکنید/موسسات قرآنی بنگاه اقتصادی نیستند

خبرگزاری شبستان: در نشست تخصصی بررسی مشکلات موسسات قرآنی مردمی و مغفول ماندن ظرفیت این موسسات و پرهیز از استفاده ابزاری از آنها تاکید شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی بررسی مشکلات و مسایل موسسات قرآنی مردم نهاد سه شنبه 12 آبان ماه در اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با حضور مدیرعامل این اتحادیه و نمایندگان اتحادیه موسسات مردم نهاد قرآنی برگزار شد.

 

بنا بر این گزارش، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به جایگاه فعالیت های قرآنی گفت: همانطور که می دانید چشم انداز مباحث مختلف کشور توسط مقام معظم رهبری تدوین می شود و مواضع ایشان به حق و محکم است.

 

وی افزود: مقام معظم رهبری پیرامون مسئله فرهنگ و جایگاه آن جملات عجیبی دارد. ایشان اقتدار نظامی و سیاسی کشور را ذیل مسایل فرهنگی دانسته و در جایی تاکید می کنم که فرهنگ مانند هوا برای انسان ضروری است. بر همین اساس با توجه به اهمیت موضوع فرهنگ ایشان تعبیرات ویژه ای در مورد مسایل قرآنی نیز دارند. جایگاه والای فرهنگ و بخصوص موضوعات قرآنی نشان از فعالیت راهبردی و کلیدی موسسات قرانی مردم نهاد دارد و اینگونه است که اهمیت و ظرفیت این موسسات به چشم می آید.

 

مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور تصریح کرد: مسایل و مشکلات موسسات قرآنی مردم نهاد در 2 حوزه کلان تقسیم بندی می شود. بر همین اساس یکی از مهمترین مشکلات ما تشتت در سیاستگذاری و تولیت های بدون هماهنگی دستگاه های مختلف در موسسات قرآنی مردمی است. گاهی مشاهده می شود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی و حتی شهرداری مجوز فعالیت های قرانی می دهند و این به این معناست که در یک کشور 5 نهاد مختلف بر اساس شاخصه های درون سازمانی گواهینامه رانندگی صادر کنند.

 

محمدی با بیان این مطلب که تولد شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تشتت در سیاستگذاری موسسات می کاهد، گفت: با تاسیس شورای توسعه فرهنگ قرانی و همچنین طی سال جاری تشکیل هیئت رسیدگی به امور موسسات قرآنی مردم نهاد تا حدی از اختلاف و سردرگمی مدیریت و سیاستگذاری این حوزه کاهش داد که این حرکت موجب همگرایی دستگاه ها شد.

 

به موسسات قرآنی نگاه ابزاری نکنید

 

محمدی با اشاره به دیگر مشکلات گریبانگیر موسسات قرآنی مردم نهاد گفت: یکی دیگر از چالش های ما استفاده ابزاری از موسسات قرانی توسط سازمان ها و نهادهاست. بر همین منوال برخی از سازمان ها در راستای اهداف و برنامه های خود از موسسات قرآنی استفاده می کنند این در حالی است که ظرفیت و توانمندی موسسات قرآنی مردمی متعلق به مردم و کل کشور است. همچنین عدم اطمینان دستگاه های دولتی و اجرایی به ظرفیت ها و توانمندی های عظیم این موسسات یکی از چالش های پیش روست. ما به جرات می توان اثبات کنیم ظرفیت موسسات قرانی مردمی در کشور بی بدیل بوده و هیچ ظرفیتی نمی تواند با آن مقایسه شود.

 

موسسات قرانی بزرگترین ظرفیت ساختارمند فرهنگی

 

مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور با اشاره به مغفول ماندن ظرفیت و توانمندی موسسات قرآنی عنوان کرد: بزرگترین ظرفیت ساختارمند فرهنگی متعلق به موسسات قرانی مردمی است اما متاسفانه در ساختارها و برنامه ریزی های کلان این موسسات حتی زیرمجموعه موسسات فرهنگی در نظر گرفته نمی شود. بر همین اساس موسسات قرآنی مردم نهاد از کوچکترین حمایت دولت یعنی بیمه تامین اجتماعی محروم هستند.

 

وی افزود: به موسسات قرآنی مردم نهاد به چشم بنگاه اقتصادی نگاه نکنید، این موسسات ظرفیت توانمندی دارد که موجب اعتلای فرهنگ در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

 

استقرار موسسات قرآنی یکی از چالش های پیش روست

 

محمدی با اشاره به دیگر مشکلات گریبانگیر موسسات قرآنی گفت: بحث استقرار مکان موسسات قرآنی یکی از چالش های اساسی است. این موسسات مجموعه توده محور هستند که باید با مردم در ارتباط بوده و حداقل انتظاری که می رود این است که مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران برای مکان و استقرار ثابت آنها فکری کنند، ما اگر به دنبال تسهیل فعالیت و بعد حمایت از موسسات قرآنی هستیم باید اذعان کرد که هنوز در مرحله تشکیل فعالیت این بخش مانده ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: حوزه فعالیت موسسات قرآنی مردم نهاد با ظرفیت مردمی چابک و منعطف می تواند بسیاری از طرح ها و برنامه ها را پیش ببرد و هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت عظیم به درستی بهره مند شویم.

 

بنا بر این گزارش، خرمدل، نماینده اتحادیه موسسات قرآنی مردمی گفت: اگر آموزش قرآن در کشور به طور صحیح داده شود هیچ مشکلی گریبانگیر جامعه و نظام نخواهد بود. امسال مقام معظم رهبری تلاش بسیاری برای جا انداختن بحث اقتصاد مقاومتی داشتند، پایگاه اقتصاد آموزش مقاومتی قرآن است.

 

وی با اشاره به ظرفیت مردمی در فعالیت های موسسات مردمی گفت: یکی از کارهای بسیار شایسته ای که پس از انقلاب اسلامی ایران شاهدش بودیم استفاده از ظرفیت مردمی در موسسات قرآنی است که ایجاد موسسات نیز طی سالیان اخیر با رشد چشمگیری روبرو بوده اما در این حوزه مشکلات و چالش هایی وجود دارد و بسیاری از این موسسات به خاطر این مسایل کنار کشیده اند و یا منحل شده اند.

 

خرمدل با اشاره به برخی از چالش های پیش روی موسسات مردمی گفت: یکی از مشکلات اساسی موسسات قرآنی نبود مکان ثابت است. همچنین وجود سوء مدیریت و یا نبود مدیریت این حوزه از دیگر چالش ها و مشکلات اساسی موسسات قرآنی است.

 

وی با بیان این مطلب که موسسات قرآنی ظرفیت و توانمندی تبدیل شدن به بنگاه اقتصادی را ندارند، گفت: مردم کشور ما از نظام جمهوری اسلامی ایران توقع دارند که آموزش ها و کلاس های قرآنی را رایگان برگزار کند. همین مسئله موجب می شود که موسسات قرآنی درآمد اقتصادی نداشته باشند یا این درآمد بسیار کم و ناچیز باشد البته توقع مردم کاملا بجاست ولی امکانات نیز برای موسسات قرآنی در این جهت بسیار کم است.

 

خرمدل با بیان این مطلب که باید در کار موسسات قرآنی یک ناظر خارجی وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: شایسته است برای کنترل و نظارت بر فعالیت موسسات قرآنی مردمی از بیرون ناظری وجود داشته باشد به عنوان مثال دولت بر نحوه اجرایی شدن برنامه ها و فعالیت های این بخش نظارت کند. 

کد خبر 498588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha