آماده باش بیمارستان ها برای موج دوم بیماری تنفسی/ نقش آلاینده ها و موارد آلرژی زا را رد نمی کنیم

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با بیان اینکه بیماری تنفسی ناشی از بارش باران در دوبارش نخست پاییزی مشاهده می شود، گفت: بیمارستان های استان آمادگی لازم برای پذیریش بیماران تنفسی را دارند و در این زمینه کمبودی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر اسماعیل ایدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(۱۲ آبان) در نشست خبری به منظور تشریح وضعیت مراجعه بیماران تنفسی پس از اولین باران پاییزی در استان خوزستان، گفت: از سال 92 با مشکلی به نام مراجعات حاد بیماران تنفسی به اروژانس های بیمارستانی به ویژه در شهر اهواز به دنبال اولین بارش پایزی مواجه بودیم.

 

وی با بیان اینکه در این سال در دو مرحله بیش از 23 هزار بیمار تنفسی در بیمارستان های استان پذیرش شدند، افزود: در سال 93 نیز با این بیماری مواجه بودیم به طوری که 16 هزار بیمار تنفسی به بیمارستان های استان مراجعه کردند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، تصریح کرد: شدت بیماری در سال 93 افزایش یافت، به طوری که بیمارانی که نیاز به بستری در بخش های ویژه داشتند، بیشتر بود اما حجم مراجعه کنندگان به بیمارستان کمتر بود.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای بررسی علل و عوامل بروز این نوع بیماری، اظهار کرد: از سال 92 بیش از سه و 500 بیمار تحت مطالعات تحقیقالتی فرار گرفتند و در همه آنها حمله آسمی که نقش مواد آلاینده دربروز آن مشهود است دیده می شود و براساس مطالعه آماری مشخص شد بیماری از چه تیپی است .

 

ایدنی، خاطر نشان کرد: بر این اساس پروتکل مشترکی بین گروه آموزشی طب اورژانس و فوق تخصص ریه تدوین شد و به اورژانس ها برای مقابله و درمان گام به گام بیماران تنفسی در اولین بارش های بارانی اعلام شد.

 

وی در خصوص مشکلات اولین باران پاییزی امسال، اضافه کرد: نخستین بارندگی نسبتا شدید امسال از ساعت 22 چهارشنبه شب هفته گذشته در استان خوزستان آغاز شد که پس از آن با افزایش حجم مراجعان به اورژانس های بیمارستان استان به ویژه شهر اهواز روبرو بودیم.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با بیان اینکه که عمده علائم این بیماران تنگی نفس، سرفه و خسخس سینه بود، عنوان کرد: طی پنج روز بیش از 17 هزار بیمار تنفسی در بیمارستان های استان پذیرش شد که 60 درصد مراجعات به درمان سرپایی و 40 درصد بستری موقت شدند.

 

وی اذعان داشت: با توجه به سابقه وقوع این پدیده در سال های گذشته، بیمارستان های استان از اوائل مهرماه تجهیز و در حالت آماده باش قرار گرفتند و به این ترتیب از نظر ذخیره دارویی و همچنین دستگاه های کمک تنفسی مانند نبولایزر و ونتیلاتور اقدامات لازم انجام شد.

 

ایدنی، با تاکید بر اینکه هیچگونه با کمبود دارویی و اسپری تنفسی برای بیماران روبرو نبودیم، ادامه داد: بر خلاف اطلاعات غلط عنوان شده در برخی رسانه ها، هیچ مورد فوتی ناشی از تنگی نفس باران های استان مشاهده و گزارش نشده است.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اسیدی بودن باران در خوزستان، بیان کرد: تشخیص اسیدی بودن یا نبودن آن و بررسی ویژگی های آن مربوط به سازمان محیط زیست است اما به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز باید بگویم  اثرات باران اسیدی تنها منحصر به مشکلات تنفسی نمی شود و معمولا عوارض چشمی و پوستی نیز همراه دارد و از سویی مشکلاتی برای گیاهان و دیگر جانواران به وجود می اورد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز، ابراز کرد: با توجه به اینکه چنین مواردی دیده شده است، بر اساس شواهد موجود به نظر نمی رسد این باران اسیدی باشد.

 

وی در خصوص بروز دوباره این پدیده در استان، تاکید کرد: تجربه نشان داده که بروز پدیده تنگی نفس در پی دو بارش نخست پاییزی صورت می گیرد و بیش از دوبار رخ نخواهد داد.

 

ایدنی، با بیان اینکه تمهیدات لازم برای مقابله با این بیماری در زمان بارش بعدی باران دیده شده  و آموزش های لازم از طریق رسانه ها به شهروندان داده شده است، تصریح کرد: در بروز این پدیده نقش آلاینده های محیط زیست و موارد آلرژی زا و حساسیت زا را رد نمی کنیم.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تعداد بیماران تنفسی استان خوزستان و روند بیماری با توجه به آلودگی های موجود اظهار کرد: آماری در این زمینه نداریم اما در حال حاضر مطالعه فراوانی آسم در کودکان و اسم در بالغین در حال انجام است که در 6 تا هفت ماه آینده گزارش می شود.

 

 

 

کد خبر 498464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha