ترجمه کتب عربي و عدم تسلط به منابع عربي يکي از آسيب هاي  حوزه علمیه

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه، از جمله آسيب هاي پژوهش در حوزه ها را وارد شدن مباني نظري مستشرقين بيان کرد و افزود: تبديل کردن متون قديمي گفتاري به سبک امروزي است، به خصوص موضوعات قرآني از ديدگاه ادبي از وظايف اصلي طلبه هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، صبح امروز (12 آبان)،کارگاه  روش شناسي در پژوهش هاي قرآني به همت معاونت فرهنگي و پژوهش حوزه فاطميه نجف آباد با حضور جمعي از طلاب و اساتيد حوزه هاي شهرستان در محل اين حوزه برگزار شد.

 

حجت الاسلام دکتر ولي الله جعفري، استاد حوزه و دانشگاه در ابتداي جلسه با اشاره به اهميت تحصيل در حوزه هاي علميه و تفاوت آن با تحصيل در دانشگاه گفت: قاعده تحصيل در حوزه با دانشگاه متفاوت است و در حوزه هاي علميه مبناي اصلي تحصيل، اخلاق است که هيچ گاه از آموزش جدا نيست.

 

وي وظيفه اصلي طلبه را تبليغ در کنار تهذيب بيان داشت و تصريح کرد: طلبه اي که مهذب نشود، و در کنار فراگيري علوم ديني به تهذيب نپردازد، تمام دروسي که فرا مي گيرد، برايش حجاب مي شود و اگر چنين طلبه اي، مدرس شود، براي جامعه فاجعه است. 

 

حجت الاسلام جعفري، در ادامه درباره مباني اصلي در پژوهش افزود: دو رکن اصلي هر پژوهش، اطلاعات و ابزار قوي است و علومي که در حوزه ها تدريس مي شود، اصلي ترين عامل در قدرت علمي طلاب براي انجام يک پژوهش موفق است و بدون قوت و قدرت علمي محال است که يک طلبه بتواند در امر پژوهش موفق شود.

 

وي بر اهميت دارا بودن سرمايه علمي در امر پژوهش و تبليغ براي هر طلبه اي، تاکید کرد و گفت: يکي از مهتمرين آسيب هايي که نبود قدرت و ابزار علمي قوي به حوزه وارد شده است، ورود آدم هاي مدعي علوم ديني است که به غلط مباحثي را که هيچ سازگاري با آيات و روايات معصومين ندارند، در جلسات و مباحث ديني مطرح مي کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه، از جمله آسيب هاي پژوهش در حوزه ها را وارد شدن مباني نظري مستشرقين بيان کرد و افزود: وجود ترجمه کتب عربي و عدم تسلط به منابع عربي يکي از آسيب هاي به وجود آمده در حوزه است و همين امر باعث تبديل شدن پژوهش هاي کاربردي به پژوهش هاي بي محتوا و صرفا کپي از منابع ديگر شده است که بزرگترين آسيب را به عرصه پژوهش حوزه وارد کرده است.

 

وي در ادامه بيان داشت: به علت گفتاري بودن ادبيات بسيار از کتب قدما، طلاب به سراغ اين گونه منابع نمي روند، و تصور مي کنند که مستشرقين اولين کساني هستند که در بعضي از زمينه هاي علوم ديني مطلب نگاشته اند و يکي از اولين وظايف شما در امر پژوهش، تبديل کردن متون قديمي گفتاري به سبک امروزي است و  به خصوص موضوعات قرآني را از ديدگاه ادبي کار کنيد.

 

حجت الاسلام جعفري با اشاره به انواع سبک هاي پژوهش در قالب، موضوعي و ترتيبي، توليدي و تبديلي، درباره اصول اوليه در انجام پژوهش افزود: از جمله اصول اوليه هر پژوهش ريز کردن موضوعات، استفاده از منابع دست اول، دقت و سوال در موضوع پژوهش است.

 

در ادامه ایشان به معرفی عمده ترین منابع تفسیری اعم از شیعه و سنی و برخی کتب لغت معتبر پرداختند.

 

اهمیت پرداختن به موضوعات تطبیقی و برخی شگردهای پژوهشی در زمینه تحقیقاتی که منابع ارجاعی کمتری دارند از دیگر مباحث این جلسه بود.

 

کد خبر 498339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha