حوزه گردشگری در خوزستان کمتر مورد توجه قرار گرفته است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، با بیان اینکه باید به حوزه گردشگری به‌ عنوان یکی از شاخصه ‌های مهم در توسعه استان نگاه اساسی کرد، اظهار داشت: متاسفانه تاکنون حوزه گردشگری در استان مغفول بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر خسرو نشان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری خوزستان، امروز(11 آبان) در مراسم معارفه خود که در هتل پارس اهواز برگزار شد، گفت: میراث تاریخی و معنوی خوزستان از دیرینه ‌ترین زمان تا به امروز به‌ عنوان ذخایر ارزشمندی برای نسل بشر محسوب می‌شود که باید به ‌خوبی از آنها حفظ و مراقبت کرد.

 

وی اضافه کرد: میراث هر منطقه متعلق به ساکنان آن است اما با توجه به اهمیت میراث تاریخی خوزستان در تاریخ بشریت، از آنها به‌ عنوان میراثی برای همه انسان‌ های جهان می توان نام برد.

 

نشان، با بیان اینکه تاریخ بشر در میراثی که هم‌اکنون در اختیار ما است، گنجانده شده، تصریح کرد: مسائل نهفته فراوانی در تاریخ خوزستان وجود دارد که باید آن را کشف کرد.

 

وی با تاکید براینکه همه ما با هم و با نگاهی جدید باید مسائل مربوط به حوزه میراث را به پیش ببریم، افزود: بر اساس تعاریف جدید مدیریتی، صیانت از میراث فرهنگی هر منطقه منحصر به نگهداری از آن نیست بلکه بر اساس این علم باید با استفاده از روش ‌های جدید سازمانی وضعیت میراث را از حالت فعلی و چارچوب‌ های موجود رهایی بخشید.

 

مدیرکل جدید میراث فرهنگی خوزستان، با بیان اینکه انجام فعالیت ‌های بزرگ اراده ‌ای قوی می ‌طلبد، اضافه کرد: باید همه سازمان و ادارات مرتبط در خوزستان باید برای شکوفایی و انجام پروژه ‌های بزرگ در میراث فرهنگی کمک کنند چرا که به‌ت نهایی و با این بودجه محدود نمی توان فعالیتهای مفید انجام داد.

 

وی با تاکید بر اینکه حوزه گردشگری از حوزه‌ های مهم استان است، ادامه داد: باید به حوزه گردشگری به‌ عنوان یکی از شاخصه‌ های مهم در توسعه استان نگاه اساسی کرد.

 

نشان، با بیان اینکه  بعضی استان ‌ها مسیر حوزه اقتصادی و رشد را اشتباه رفته‌اند، عنوان کرد: خوزستان، استانی با ذخایر متنوع است ولی تاکنون حوزه گردشگری در این استان مغفول مانده و به آن به عنوان محور توسعه کمتر توجه شده است. 

 

وی با اشاره به آثار ثبت جهانی شده استان، بیان کرد: بسیاری از ثبت جهانی سه اثر تاریخی استان به‌ سادگی گذر می ‌کنند در حالی که از این آثار جهانی می توان در راستای جذب گردشگر و رشد و توسعه اقتصادی استان بهره گرفت.

 


فرج الله خبیر، معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان، نیز با بیان اینکه بار مسئولیت سنگین است و  هرکسی نمی تواند زیر این بار رود مگر اینکه به وظایف و مسئولیت های محوله به دید خدمت و تلاش برای توسعه و پیشرفت نگریسته شود، تاکید کرد: حوزه های میراث فرهنگی هویت ما را تشکیل می دهند.

 

وی اذعان داشت: میراث فرهنگی حوزه وسیعی است و هر چه در طول تاریخ داریم عقبه و میراث ملت هستند و این عقبه و میراث درجه اعتبار هر ملتی را تشکیل می دهد به طوری که بسیاری از کشورها با وجود آنکه چیزی ندارند اما به دنبال ساخت میراث برای خود هستند.

 

وی با اشاره به اینکه این استان با وجود ظرفیت و پتانسیل هایی که دارد، می تواند در توسعه گردشگری موفق باشد اما تا کنون در این بخش موفقیت چندانی نداشته ایم، ابراز کرد: قابلیت های خوبی در بخش گردشگری آبی داریم، همچنین پتانسیل های بسیاری در منطقه آزاد اروند وجود دارد که برای توسعه گردشگری و فرهنگی استان باید مورد توجه قرار گیرد.

 

خبیر، همچنین به ورود راهیان نور به استان خوزستان اشاره کرد و یاد آور شد: راهیان نور ظرفیت بزرگی برای معرفی خوزستان و توسعه گردشگری هستند که باید به نحو مطلوبی از آن بهره مند شویم.

 

همچنین در این مراسم افشین حیدری، مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، اظهار کرد: تمام خانواده میراث فرهنگی جمع شده‌ اند تا آینده‌ ای خوب و روشن با کمک همه اقشار برای میراث خوزستان داشته باشیم.

 

وی با اشاره به فعالیت های انجام شده، خاطر نشان کرد: خوزستان در حوزه میراث فرهنگی دارای اهمیت زیادی است و با مدیریت خوب استاندار خوزستان سومین اثر خوزستان ثبت جهانی شد.

 

حیدری، یاد آور شد: میراث فرهنگی یکی از پنج دستگاه مهم کشور است و در توسعه پایدار نقش مهمی ایفا می‌کند براین اساس از همگان خواهش می کنم این مجموعه را تنها نگذارند.

 

کد خبر 498218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha