به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، داود مختاری، استاد دانشگاه تبریز، امروز(11آبان) در دومین همایش پدافند غیرعامل استان آذربایجان شرقی که در سالن اجتماعات شهدای عاشورای سپاه برگزار شد، با تاکید بر اهمیت آمایش سرزمین ابراز داشت: «بابا آب داد» و «بابا نان داد» در کتاب های درسی ابتدایی کشور ما به دانش آموزان آموزش داده می شد که در سال های اخیر حذف شد، چرا که پس از سال ها متوجه شدیم در این جمله های کوتاه پدافند غیرعامل وجود دارد و دانش آموز را وابسته تربیت می کند.
وی با اشاره به جایگاه پدافند غیرعامل در برنامه ریزی شهری اظهار داشت: توصیف سیستم و تعیین مسایل آن، تحلیل راه حل ها، ارزیابی راه حل ها، اجرا و کنترل از فرایندهای برنامه ریزی است.
این استاد دانشگاه با بیان نمونه ای از عدم توجه به پدافند غیرعامل در برنامه ریزی شهری جلفا تاکید کرد: در سال 1389 با سر ریز سد ارس نصف شهر جلفا به زیر آب رفت و این پیامد به علت عدم توجه به پدافندغیرعامل در برنامه ریزی شهری بود.
مختاری ادامه داد: اگر سد ارس بشکند 40 متر آب ارس در جلفا بالا می آید که قسمت اعظمی از شهر جلفا به زیر آب خواهد رفت با این حساب بدون توجه به آمایش سرزمین، منطقه آزاد در جلفا احداث کردیم.
وی با بیان علت عدم توفیق در راهکارها عنوان کرد: گستردگی ابعاد موضوع، بحث بر سر مسایل جدید، جهانی شدن و ارتباط با مخاطرات طبیعی، زباله های اتمی و پدیده های نادر از جمله علل عدم توفیق در راهکارهاست.
این استاد دانشگاه در پایان، استفاده از مدل های تصمیم گیری چند معیاره را یکی از راهکارها دانست و تصریح کرد: در این مدل، ابتدا هدف تعیین می شود و با تشخیص معیار، بهترین گزینه ها برای هر کشوری گزینش می شود.
نظر شما