به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حجت الاسلام مهدی دهقان، مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز(10 آبان) در جلسه ستاد زکات استان همدان گفت: امروزه فقر منتهی به مادیات نمی باشد چرا که فقر اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی در کنار فقر مادی قدعلم کرده است.
وی افزود: پرداخت زکات و هزینه کردن آن در امورهای ضروری مانع از پیشرفت فقر و موجب عدالت مادی و اجتماعی می شود.
وی تصریح کرد: براساس سیاستهای اتخاذ شده در شورای مرکزی زکات کشور باید 40 درصد زکات جمعآوری شده به تکمیل پروژهها و 60 درصد در مسیر فقرزدایی از محرومان مصرف شود و بر این اساس رویکرد جدیدی در بحث زکات، حاکم است.
مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه محل هزینه کردن زکات جمعآوری شده بسیار ضروری و مهم به شمار می رود، اظهار کرد: همچنین جمع کردن زکات بسیار مهم، سخت و تأثیرگذار است .
حجت الاسلام دهقان با اشاره به اینکه نیمی از مردم دینا نسبت به فقر مادی حساس و سعی در رفع آن دارند، خاطرنشان کرد: اگر در جامعه جشن عاطفه ها سه بار برپا می شود این امر مایه تاسف است و باید روزی برسد که جشن اغنایت گرفته شود.
وی ابراز داشت: باید مردم را به سمت مستقل شدن سوق دهیم و مددجویان را از بدنه کمیته امداد برای اخذ زکات و صدقه خارج کنیم.
وی بیان کرد: باید مسیر هزینه کرد زکات در جایی ختم شود که فقر زدایی در خانواده های کم بضاعت و بی بضاعت داشته باشیم و و همچنین در مسیر فرهنگسازی و بیان آثار پرداخت زکات فعالیت کنیم.
وی گفت: زکات موجب تطهیر جامعه می شود و باید این فریضه الهی را در بین مردم نهادینه کرد که زکات تنها به مال منتج نمی شود بلکه زکات جان و علم را هم داریم.
مدیرکل امور اجرایی زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه پرداخت زکات در واقع نوعی مهرورزی، همدلی و عشق به مردم است، افزود: این رد حالیست که باید گروه های مردمی را در این راستا فعال کرد.
حجت الاسلام دهقان ابراز داشت: باید تمام تلاش خود را در راستای ترویج زکات و طی کردن مراحل قانونی آن انجام دهیم و همچنین ائمه جمعه شورای مرکزی زکات نسبت به محل هزینه کرد این فریضه الهی وظایفی دارند.
وی اظهار کرد: زکات در قرآن 32 بار مستقیم و 27 بار در کنار نماز آمده است و اعمیت آن از این جهت است که همانطور نماز را از کودکی آموزش می دهیم می طلبد آموزش زکات را هم در این سنین پرداخت.
نظر شما