رقابت های کاذب هیئت های محلی و جای خالی مساجد در محرم 

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه بابیان اینکه تجمل گرایی و ثروت اندوزی مسئولان ازدلایل جنایت علیه خاندان پیامبر(ص)در روزعاشورا بودگفت:قیام امام حسین(ع)برای احیای دین بود، ما باید این رسالت بزرگ را به رسمیت بشناسیم و از خرافه زدن به آن جلوگیری کنیم.

احمد رزاقی، محقق، نویسنده و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگاراجتماعی شبستان با اشاره به آسیب شناسی مراسم سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) گفت: یکی از مسایلی که امروزه در مراسم سوگواری ها دیده می شود این است که میدان مداحی در اختیار یک سری از مداحان کم سواد و بی سواد قرار گرفته که بیشتر از اینکه به دنبال ایجاد شعور باشند به دنبال ایجاد شور و هیجان در میان مردم و جوانان هستند.

 

وی با طرح این سوال که فلسفه وجودی سوگواری و شرکت در این مراسم ها چیست، اظهار کرد: ضمن اینکه در این مراسم ها باید شور داشته باشیم  باید سعی کنیم شعور، سیر، سلوک، رفتار، اخلاق، معاشرت، خدمت به مردم و اخلاق اسلامی ائمه اطهار (ع) را نیز یاد بگیریم و یک خروجی کاربردی از اخلاق و مکارم این بزرگواران در عرصه های مختلف زندگی زناشویی، خانوادگی و اجتماعی خود داشته باشیم.

 

تکرار باید توام با تکامل باشد نه تنزل

رزاقی تصریح کرد: مسئله دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم این است که ما هر سال ماه محرم و صفر را تکرار می کنیم، اگر این تکرار بدون محتوا باشد، تهوع ایجاد می کند. تکرار باید توام با تکامل باشد نه تنزل لذا ما باید هر سال محتوای سوگواری ها را با مطالعات بیشتر، استفاده از دانشمندان، نویسندگان، متفکران برتر و کسانی که اهل قلم، فکر و اندیشه هستند و این ویژگی ها را در رفتار اجتماعی خود لحاظ می کنند، ارتقا دهیم نه اینکه عرصه های مختلف سوگواری را به دست یک سری مداحان درباری یا مداحانی که در گذشته فقط آنها اجازه حرف زدن و مداحی داشتند ،بسپاریم.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: این مداحان نیز وقتی وارد عرصه های سیاسی می شوند مراسم را به جناح های حزبی علیه جناح ها و جریان های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در کشور تبدیل می کنند به گونه ای که بعد سیاسی بسیار مضحکی به مراسم سوگواری می دهند.

 

سخنرانان نسبت به مداحان از جایگاه لازم برخوردار نیستند

این محقق با بیان اینکه معمولا سخنرانان نسبت به مداحان از جایگاه لازم برخوردار نیستند،افزود: متاسفانه در مراسم های امروزی بعد از رفتن سخنران بالای منبر، بالافاصله دو سوم جلسه خالی می شود اما این در حالی است که در زمان حضور مداح با وجود اینکه هیچ گونه مطالب ،اطلاعات و تجزیه و تحلیل  های مفیدی در مورد واقعه کربلا یا عاشورا ارایه نمی شود ولی همچنان شور و هیجان در میان شرکت کنندگان در مراسم وجود دارد. ما در بسیاری مواقع از سالار شهیدان و مقدسات خود تجلیل و تحسین می کنیم اما تحقیق نمی کنیم .یعنی ما اکنون در ایران علی اللهی و علی پرست داریم اما علی شناس نداریم، اگر کسی علی را بشناسد دیگر وی را نمی پرستد چون می داند علی عبدالله است ولی از روی بی شعوری، نادانی و جهل مرکب علی را می پرستد.

 

اسراف و مصرف یکی از آسیب های ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع)

این نویسنده با بیان اینکه اسراف و مصرف یکی دیگر از آسیب های ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) است، خاطرنشان کرد: در دهه اول محرم به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نذرهای شکمی در سطح کشور بیداد می کند آیا بهتر نیست ما به جای این نذرها، نذرهای فرهنگی (مثلا خرید لوازم التحریر به مدارس برای دانش‌ آموزان مستحق یا خرید صندلی برای مدارس و ...) بکنیم .منظور بنده این نیست که نذرهای شکمی نداشته باشیم خیر اینگونه نیست . در بسیاری مواقع غذاهای نذری زیادی می ماند که ما مجبور می شویم آنها را به دور بریزیم ولی اقدامات فرهنگی در جامعه بسیار ماندگار و اثرگذاری بیشتری دارد.

 

وی با اشاره به رقابت بین هیئات مذهبی به عنوان یکی دیگر از آسیب های جدی که امروزه مراسم سوگواری امام حسین (ع) را تهدید می کند، تصریح کرد: امروزه هیئت های زیادی مانند قارچ رشد می کنند و در داخل این هیئات افراد زیادی که نه نماز می خوانند و نه از اعتقادات دینی  کافی برخوردار هستند به عزاداری می پردازند.

 

علامت کشی ها  هیچ گونه مبنای منطقی، شرعی، اخلاقی و دینی ندارد

رزاقی ادامه داد:علامت های صلیبی سنگینی توسط افراد در این هیئت کشیده می شود و با وجود اینکه سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان متولی مدیریت و نظارت هیئت ها علامت کشی را ممنوع کرده است اما باز هم شاهد علامت کشی و تمثال در این هیئت ها هستیم.

 

وی با بیان اینکه این اقدامات به هیچ عنوان مبنای منطقی، شرعی، اخلاقی و دینی ندارد، اظهار کرد: صلیب در دوره صفویان توسط مسیحیان از بلوک شرق به ایران آورده شد و تا به امروز نیز در کشور ما رایج شده است.

 

رقابت های کاذب میان هیئت های محلات یکی از دلایل خالی شدن مساجد

این استاد دانشگاه با بیان اینکه رقابت های کاذب میان هیئت های محلات یکی از دلایل خالی شدن مساجد و عدم استقبال مردم از مساجد در ایام محرم است، افزود: به دلیل همین رقابت های کاذب محلات با یکدیگر (تبریزی ها با همدانی ها، لرها با ترک ها و ...) و درست شدن انواع و اقسام هیئت های کوچک محلی، قبیله ای و فامیلی اکنون مساجد از حضور مردم کمرنگ شدند.

 

این محقق ادامه داد: بنابراین مساجد با این عظمت و امکانات فراوانی که دارند باید خالی از حضور مردم و جوانان باشند هرچند تشکیل این هیئت ها و راه افتادن در خیابان ها خود نیز هزینه های هنگفتی را تحمیل مردم کرده و صورت عزاداری ها را تخریب و تحقیر می کند، مثلا دیده شده است در هیئتی 15 نفر جوان نشسته و گاهی سیگار هم می کشند، سنج و دغل هم می زنند و هیچ خبری از عزاداری نیست.

 

کاهش جرایم در ماه محرم

این محقق با بیان اینکه خوشبختانه طبق آمار، میزان جرایمی مانند قتل، نزاع، طلاق و سرقت در ماه محرم به شدت کاهش می یابد، گفت: این نعمت بسیار بزرگی برای جامعه ما محسوب می شود، امام فرمودند این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته است اما منظور این است که بیاییم آسیب هایی را که این ماه را تهدید می کند شناسایی و سپس عالمانه و آگاهانه آنها را برطرف کنیم.

 

وی با اشاره به فرمایش امام حسین (ع) که فرمودند انسان با گناه به هدف نمی رسد، اگر هم برسد به آرامش نمی رسد، تصریح کرد: هدف متعالی الا با ذکر الله تطمئن القلوب است. متاسفانه در همین سوگواری ها می بینیم، بعضی از افراد می خواهند با گناه (اسراف، مصرف، رقابت، مچ گیری و ...) به هدف خود برسند که درست نیست.

 

رزاقی با طرح این سوال که اصلی ترین دلیل جنایت روز عاشورا علیه خاندان عصمت و طهارت (ع) چه بود، خاطرنشان کرد: این جنایت دو دلیل عمده داشت ،یکی فرو رفتن مردم در جهل و خرافات بود ،به این دلیل مردم اصلا به دنبال مطالعه و کسب اطلاعات نمی رفتند که ببینند جبهه حق چیست و جبهه باطل چیست، نمی دانستند که معاویه یک فرد حیله گر و مکار است. متاسفانه این مسئله امروز هم دامنگیر جامعه ما شده است.

 

تجمل گرایی و ثروت اندوزی مسئولان از دلایل جنایت علیه خاندان پیامبر (ص) در روز عاشورا

این محقق دنیاطلبی، تجمل گرایی و ثروت اندوزی مسئولان و کارگزاران مملکتی را از دیگر دلایل جنایت علیه خاندان پیامبر (ص) در روز عاشورا عنوان کرد و افزود: علاقه به دنیا سر همه خطاها و گناهان است. امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) آمدند یک دین افیون زده، مرده و مسموم شده ای که معاویه و یزید ساخته بودند را نجات دهند.

 

وی ادامه داد: استاد مطهری فرمودند :امام حسین (ع) و یارانش آمدند این غده سرطانی (دین آغشته به خرافات) را با شمشیر از بدن اسلام خارج کردند و بعد با رفتن خون از بدن این دین مسموم شده و خرافات زده آن را به امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) به عنوان پرستار تاریخ اسلام سپردند و قرار شد آنها این دین را پاک و ناب نگه دارند و سپس به شیعیان و پیروان خود تحویل دهند که این کار را نیز کردند لذا رسالت ما این است که دوباره این دین را مانند دوران معاویه و یزید آغشته به جهل و خرافات نکنیم ولی متاسفانه این اتفاق در جامعه ما در حال رخ دادن است.

 

باید رسالت امام حسین(ع) را به رسمیت بشناسیم و از خرافه زدن به دین جلوگیری کنیم

وی ادامه داد: بنابراین قیام امام حسین (ع) برای احیای دین بود، ما باید این رسالت بزرگ را به رسمیت بشناسیم و از خرافه زدن به آن جلوگیری کنیم.

این محقق با بیان اینکه ما باید رسالت امام حسین (ع) را ادامه دهیم، افزود: یکی از کارهای مهم امام حسین (ع) رسیدگی به فقرا و نیازمندان بود. ما باید چه پیامی از این ویژگی امام حسین (ع) بگیریم، باید بدانیم که رسالت امام خدمت به مردم در جهت جلب رضایت خداوند و حفاظت از اسلام ناب محمدی بود.

 

سبک شماردن و تکه کردن دین، اسلام  را ضایع و تخریب می کنند

وی در ادامه خاطر نشان کرد: سبک شماردن و تکه کردن دین که متاسفانه در حال حاضر هر جناحی در جامعه علیه جناح های سیاسی انجام می دهند و می گویند فلانی طلحه و زبیر است و دیگری می گوید او معاویه است و به یکدیگر اتهام هایی می زنند که هر کدام از داستان امام حسین (ع)، حضرت علی (ع) و ائمه اطهار به نفع خود و به ضرر جناح مخالف استفاده می کنند در واقع آنها اسلام را ضایع و تخریب می کنند.

کد خبر 497635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha