به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، تهرانگردی این هفته احمد مسجدجامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران به منطقه 2 و محله پونک و فرحزاد اختصاص داشت.
مسجدجامعی و همراهانش تهرانگردی خود را از منزل ابراهیم حسین جانی از پژوهشگران فرهنگی کشور آغاز کردند.
احداث موزه فرش شهدای ایران اسلامی در اراک
مسجدجامعی در این دیدار که چهره های فرهنگی کشور نیز حضور داشتند بعد از بازدید از فرش های نفیسی که این پژوهشگر برای راه اندازی موزه ای از نقاط مختلف دنیا جمع آوری کرده است، خاطرنشان کرد: قرار است موزه ای در اراک به نام موزه فرش شهدای ایران اسلامی احداث شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه 120 تخت فرش نفیس در این موزه به نمایش گذاشته خواهد شد، اظهار داشت: یکی از مهمترین فرش هایی که در این موزه به نمایش گذاشته می شود فرش مربوط به 400 سال پیش و دوره شاه طهماسب صفوی است که از نیویورک خریداری شده است.
وی با بیان اینکه یک فرش 12 ضلعی با قدمت 200 سال که گویا برای خاندان قاجار است نیز در این موزه فرش عرضه می شود، یادآور شد: اینجا یکی از نقاط ویژه منطقه 2 است که با فروتنی تمام قرار است یکی از چهره های فرهنگی کشور یک کار ملی انجام دهد.
در ادامه، پروفسور ثباتی از فیزیکدانان برجسته کشور با بیان اینکه خاطره ای از مرحوم باستانی پالیزی اذعان داشت: ایشان نقل می کرد که در گذشته مجالسی برگزار می شود که افراد حرف های یکدیگر را می فهمند و با هم در میان می گذاشتند ای کاش می شد ما هم چنین جلسه ای داشته باشیم که آقای حسین جانی برای برگزاری این جلسات اعلام آمادگی کرد.
ثباتی با بیان اینکه جلال الدین کزازی این مجلس را سرای فرزانگان ایران نامیده است، عنوان کرد: در این مجلس به اذعان آقای حسین جانی به جای اینکه به یاد هم بنشینیم باید در کنار هم بنشینیم که از آن به بعد از 21 چهره برجسته کشور از جمله باستانی پالیزی، ایرج افشار، منوچهر ستوده و محمدعلی اسلامی ندوشن تجلیل شده است.
در ادامه، ابراهیم حسین جانی نیز با اشاره به راه اندازی موزه فرش در اراک خاطرنشان کرد: ابتدا قرار بود نام این موزه بهارستان باشد اما تصمیم گرفتیم که نام موزه را شهدای ایران اسلامی تغییر دهیم.
مسجدجامعی با اشاره به اینکه چهارم دی ماه سالروز تاسیس سرای فرزانگان ایران است، خاطرنشان کرد: قرار است امسال دهمین سال تاسیس این سرا در خانه آقای حسین جانی جشن بگیریم.
فرش ایرانی سفیر فرهنگی محسوب می شود
کارگر، رییس موزه های ایران نیز با بیان اینکه تجلیل از فرهنگ و هنر و تمدن کشور به حیات و بقای فرهنگی و تاریخی کمک می کند، تصریح کرد: انسان بزرگترین درس های اخلاق، خدمت و ایثار را از تاریخ می گیرد.
وی با بیان اینکه هیچ وقت سیستم در این کشور منشا خدمات فرهنگی و هنری نبوده و شاید در مواقعی مانع نیز بوده است، تصریح کرد: زمانی که کشور مورد هجوم های گسترده سیاسی، نظامی و فرهنگی بوده است این خانواده ها بودند که فرهنگ و هنر را تداوم بخشیدند و استمرار دادند.
کارگر با اشاره به راه اندازی موزه فرش شهدای ایران اسلامی یادآور شد: اقدامی که آقای حسین جانی انجام می دهد باید توسط دولت و نهادهای رسمی انجام می گرفت اما مسئولیتی که تاریخ بر عهده افراد می گذارد باعث شده است که وی برای راه اندازی این موزه اقدام کند.
رییس موزه های ملی کشور با تاکید بر اهمیت فرش به عنوان کالای فرهنگی اذعان داشت: فرش کالای اقتصادی صرف نیست بلکه تاریخ، فرهنگ و اسطوره های ما همه در فرش خلاصه می شوند.
وی ادامه داد: فرش یک سفیر فرهنگی محسوب می شود و دولت باید از این کالای فرهنگی به عنوان عصاره فرهنگ و هنر حمایت و پشتیبانی کند.
کارگر با بیان اینکه پس از افتتاح موزه فرش ایران در سال 56 و موزه فرش آستان قدس رضوی کار جدی در این حوزه انجام نشده است، خاطرنشان کرد: سازمان میراث فرهنگی و استانداری تلاش می کنند تا در آینده نزدیک با حضور استاد حسین جانی موزه فرش شهدای ایران اسلامی را راه اندازی کند.
مسجدجامعی در ادامه با حضور در آستان مقدس امامزادگان عینعلی و زینعلی (ع) از نزدیک در جریان وضعیت این امامزاده ها قرار گرفت و با متولی و خادمان امامزاده، همچنین با زائرانی که در محوطه حضور داشتند به گفتگو پرداخت و در ادامه از کتابخانه این امامزادگان نیز بازدید کرد.
باغ ارگانیک ایرانی در پونک احداث می شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران بعد از حضور در امامزادگان عینعلی و زینعلی به دره پونک رفت و با تاکید بر حفظ فضای سبز محلات گفت: دره پونک باید به باغ ارگانیک ایرانی تبدیل شود.
مسجدجامعی با بیان اینکه شهرداری باید در اصلاح دره فرحزاد تلاش کند که این محله به پارک بومی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: این منطقه قدمت زیادی دارد و به گفته اهالی محل قنات استخر پونک چند سده قدمت دارد. ما پیش از انقلاب از آب آن برای شرب منطقه استفاده می شد و امروز هم برای آبیاری فضای سبز کاربرد دارد.
وی با اشاره به وجود درختان 500 ساله در این منطقه تصریح کرد: ساختمان های بلندمرتبه در همه جای تهران وجود دارد اما فضایی نظیر دره فرحزاد با چنین فضای سبزی بسیار کم است، بنابراین باید برای حفظ و نگهداری این فضاهای طبیعی اهتمام داشته باشیم.
دیدار با تنها کدخدای تهران
تهرانگردانان در ادامه به خانه سیدمحمد فدایی، کدخدای پیشین منطقه پونک و تنها کدخدای در قید حیات تهران رفتند.
فدایی در این دیدار با بیان اینکه در زمانی که کدخدا بودم، 40 خانوار در پونک زندگی می کردند، گفت: به دلیل اینکه در این منطقه پونه فراوان بوده است و در واقع دره پونه بوده به نام پونک نامگذاری شده است.
وی با بیان خاطراتی از دوران جوانی خود اظهار داشت: زمانی که 24 ساله بودم به دلیل اینکه سواد داشتم به عنوان کدخدا انتخاب شدم.
مسجدجامعی در ادامه به محله فرحزاد رفت و از زورخانه شهدای فرحزاد بازدید کرد.
وی پس از اجرای ورزش باستانی توسط ورزشکاران گفت: ورزش باستانی در میان دیگر رشته های ورزشی بیشترین شهید را در دفاع مقدس داشته است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ورزش باستانی با جان و روح ایرانی پیوند خورده است، خاطرنشان کرد: بخشی از این موضوع مربوط می شود به ذکر نام امیرالمومنین و سیدالشهدا و بخش دیگر نیز به خاک ایران بازمی گردد.
مسجدجامعی تاکید کرد: در ورزش باستانی ذکر و یادآوری سیدالشهدا و امیرالمومنین زمینه ای فراهم می کند تا ورزشکاران این رشته برای دفاع از خاک و مذهب بیشترین تلاش را داشته باشند.
وی در ادامه با قرائت شعری از پوریای ولی تصریح کرد: ورزش باستانی و زورخانه ای با ایران، اسلام و تشیع رابطه تنگاتنگی دارد.
در ادامه، عضو شورای اسلامی شهر تهران به حمام عمومی فرحزاد رفت که به گفته ساکنان محل بیش از 300 سال قدمت دارد.
مسجدجامعی در بازدید از این بنا اظهار داشت: برای حفظ بنای قدیمی این حمام بهتر است که بخش خصوصی وارد عمل شود و یا اینکه شورایی تشکیل شده و درباره آن تصمیم گیری کنند.
حسینیه اعظم فرحزاد مقصد بعدی گروه تهرانگردی بود. بنا به اظهار اهالی محل در حسینیه اعظم فرحزاد از روز اول ماه محرم تا پایان ماه دو وعده ناهار و شام به عزاداران حسینی داده می شود و همچنین از اربعین تا پایان ماه صفر نیز به مدت 10 شب شام به عزاداران سیدالشهدا داده می شود که در هر وعده از آن 4 هزار غذای نذری توزیع می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با حضور در حسینیه اعظم و مجلس عزاداری پای صحبت اهالی محله فرحزاد نشست و از مشکلات این محل جویا شد.
بازدید از موسسه رویش نهال جوان که با هدف ارایه خدمات اجتماعی و مشاوره به کودکان، زنان و خانواده راه اندازی شده است از دیگر برنامه های گروه تهرانگردی بود.
در ادامه تهرانگردی، پس از دره فرحزاد و امامزاده ابوطالب (ع) به حریم منطقه 2 و اراضی آزادشده به نفع عموم مردم رفت.
امامزاده ابوطالب (ع) از نوادگان امام سجاد (ع) است که در محله فرحزاد قرار دارد که در صحن و جوار آن شهدای هشت سال دفاع مقدس آرمیده اند.
وی با اشاره به اینکه 200 هکتار زمین در شمال غربی حریم منطقه 2 تهران آزاد شده است، تاکید کرد: حکم آزادسازی این اراضی که در کوه قرار داشتند توسط قاضی پورک زاده از دستگاه قضایی کشور بود که همکاری لازم را با مسئولان داشت و این بخش از حریم تهران آزاد شده است.
مسجدجامعی با بیان اینکه این زمین خواری ها شخصی بوده و دستگاه دولتی برای تملک این اراضی برای عموم شهر تهران نهایت همکاری را داشته است، تصریح کرد: مقداری از این زمین ها مربوط به سایر دستگاه هاست که آنها نیز به دنبال آن هستند که این اراضی را برای استفاده عموم مردم آزاد کنند.
وی با بیان اینکه 2 قنات نیز در اینجا لایروبی شده است که امیدواریم لایروبی آن کامل تر شود، یادآور شد: با لایروبی این قنات حجم مورد نیاز فضای سبز این منطقه تامین می شود تا بوستان بزرگی در غرب تهران نیز داشته باشیم.
مسجدجامعی در ادامه از مسجد خلخالی ها که 53 سال قدمت دارد، بازدید کرد و با خادم و امام جماعت این مسجد درباره مسایل و دغدغه های مردم محله صحبت کرد.
نظر شما