آمریکا و متحدانش به ضرورت حضور ایران در مذاکرات سوریه پی بردند

خبرگزاری شبستان: حضور ایران در نشست وین تغییری عمده در سیاست های واشنگتن و متحدانش به شمار می رود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، راشاتودی در گزارشی نوشت: مشارکت ایران در گفتگوهای سوریه بازتاب این موضوع است که تمام طرف ها در حال حاضر لزوم برگزاری مذاکرات جدی برای صلح در سوریه را درک کرده اند. آمریکا اکنون می داند که هیچ راه حل نظامی مناسبی برای هیچ یک از طرفین دیگر وجود ندارد.

ایران برای اولین بار در مذاکرات بین المللی در خصوص بحران سوریه شرکت کرد. «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران به مذاکرات با هدف پایان دادن به بحران سوریه به همتایان خود در وین پایتخت اتریش پیوست.

«دن گلیز بروک» نویسنده سیاسی در این خصوص به راشا تودی گفت: حضور ایران در هر گونه تلاش جدی برای دستیابی به راه حل صلح آمیز برای این درگیری ضروری است. از همان آغاز مشخص بود که ایران یکی از نیروهای اصلی درگیر در کمک به مردم سوریه برای جلوگیری از فروپاشی دولت است. اهمیت نقش ایران در ماه ژانویه  سال 2014 توسط «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفت زمانی که وی تصریح کرد که ایران باید در مذاکرات صلح حضور داشته باشد. بنابراین حضور ایران بسیار ضروری است و این موضوع از دیرباز روشن و واضح بوده است.

و بنابراین، سوال واقعی این است چرا در حال حاضر پس از سال ها تلاش برای خرابکاری در روند مذاکرات صلح سوریه از سوی ایالات متحده و متحدان آن - عربستان سعودی، انگلیس و غیره – آنها اکنون و به طور ناگهانی تصمیم به حمایت از مذاکرات صلح سوریه گرفته اند. و من فکر می کنم جواب این سوال بسیار واضح است – طرف مورد حمایت آنها در حال شکست کامل است و این دلیل تغییر رویکرد ناگهانی آنها به سمت مذاکرات صلح پس از چند سال تلاش برای خرابکاری در مذاکرات است. بنابراین، حضور ایران فقط انعکاس این موضوع است که تمام طرف ها در حال حاضر لزوم برگزاری مذاکرات صلح جدی درباره سوریه را درک کرده اند چرا که آمریکا می داند هیچ راه حل نظامی مناسب برای هر طرف وجود ندارد. گزینه نظامی تنها شکست های پیاپی را به دنبال دارد و اوضاع انسانی درسوریه را وخیم تر می کند. بنابراین، مشارکت ایران در این مذاکرات بسیار مهم است و این مرحله ای بسیار مهم است.

«فواد ایزدی» استاد ارتباطات سیاسی در دانشگاه تهران می گوید ایران که همسایه سوریه است، سال ها در تلاش برای کمک به حل و فصل بحران این کشور از طریق یک فرایند سیاسی است. اما این که چرا این کشور چنین دیرهنگام به مذاکرات سوریه دعوت شده است را وزارت امور خارجه آمریکا باید پاسخ دهد.

وی افزود: این آمریکایی ها بودند که مخالف حضور ایران در این جلسات بودند. و آنها باید اکنون به خاطر مخالفت هایشان پاسخگو باشند. دولت آمریکا همواره به فکر فشار آوردن و تحریم ایران است. ما باید از آمریکایی ها بپرسیم چرا تا به امروز مانع حضور ایران پای میز مذاکره درباره بحران سوریه می شدند؟

کد خبر 497400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha