حضور ظریف و ماجرای حق آبه هامون/چند و چون تبلیغات انتخاباتی مجلس

خبرگزاری شبستان:تعیین فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی ممنوع، لایحه بودجه ۱۵ آذر تقدیم مجلس می شود، تعیین مکانهای الصاق اعلامیه و پوسترهای انتخاباتی، پیگیر حق آبه هامون به صورت جدی هستیم از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، تعیین فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی ممنوع، لایحه بودجه ۱۵ آذر تقدیم مجلس می شود، تعیین مکانهای الصاق اعلامیه و پوسترهای انتخاباتی، پیگیر حق آبه هامون به صورت جدی هستیم از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ایجاد فضای جدید برای گسترش تعاملات با عضویت ایران در کمیته اجرایی بین المجالس جهان

سیداحمدرضا دستغیب نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان مجلس ضمن ارایه گزارشی از صدو سی و سومین اجلاس بین‌المجالس آی‌پی‌یو گفت: پس از 50 سال ایران به نمایندگی از مجالس آسیاپاسفیک به عضویت کمیته اجرایی اتحادیه بین‌المجالس جهان درآمد.

 

وی اظهار کرد: نماینده ایران در آی پی‌یو را کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌ها با فرصت به وجود آمده برای مجلس ایران یکی از کارهای اساسی باید اصلاح اساسنامه‌ی امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با هدف استفاده بهینه از این فرصت باشد.

 

دستغیب با تاکید بر اهمیت و جایگاه کمیته اجرایی بین‌المجالس جهان گفت: کمیته مذکور وظیفه نظارت بر عملکرد شورای بین‌المجالس و دبیرخانه را بر عهده دارد. هم سیاست‌گذاری و هم راهبری و هم هدایت تصمیمات آی‌پی‌یو بر عهده این کمیته است.

 

وی با اشاره به وظایف کمیته اجرایی بین‌المجالس جهان گفت: بررسی درخواست کشورها برای عضویت در کمیته اجرایی، درخواست تشکیل جلسه شورای فوق‌العاده، تعیین محل اجلاس، تعیین دستور کار، اظهار نظر درباره موارد پیشنهاد دیه مربوط به ماده اضطراری، تعیین بودجه کمیته اجرایی آی‌پی‌یو، ارائه‌ی برنامه‌ها، کنترل و نظارت در دبیرخانه بین‌المجالس جهان و حسابرسی و تصویب مقررات آی‌پی یو را بر عهده دارد.

 

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدامات ایران در شورای اجرایی اجلاس صد و سی و یکم گفت: پاییز 94 طرح عضویت ایران در کمیته‌ی اجرایی آی‌پی‌یو در آسیاپاسفیک مطرح شد و با 31 عضو آسیاپاسفیک نامه نگاری کردیم. در آن اجلاس افزایش ارتباطات مستمر و گسترش دیپلماسی ایران در دستور کار نمایندگان پارلمان ایران بود.

 

وی با تشریح پیگیری‌های نمایندگان مجلس ایران در اجلاس صد و سی و دوم آسیاپاسفیک گفت: در این اجلاس مجددا هویت ایران در کمیته اجرایی مجالس جهان مطرح شد. رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در نیویورک این مساله را پیگیری کرد که در نهایت آقای جلالی به عنوان نماینده‌ی آسیاپاسفیک به عضویت کمیته اجرایی بین‌المجالس جهان درآمد. این مساله تاثیر بسزایی در گسترش تعاملات بین‌المجالس دارد. همچنین کشورهای آسیاپاسفیک اسم و موقعیت ممتازی پیدا کردند.

 

نمایندگان فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی ممنوع را مشخص کردند

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان و در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات در ماده 15 این طرح ماده ای را به عنوان ماده 65 مکرر به قانون انتخابات مجلس اضافه کردند.

 

طبق این ماده در فعالیتهای تبلیغاتی انتخابات انجام امور زیر ممنوع است و مرتکبان تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند.

 

1-    نوشتن یا اظهارمطالب خلاف واقع.

2-    دیوارنویسی

3-    انتشار اعلام نظر مقامات و اشخاص موضوع ماده 60 این قانون

4-    فریب و اغوای مردم از طریق سواستفاده از اعلام نظر یا عکس شخصیتها و مقامات دولتی مذکور در ماده 29 این قانون.

5-    تبلیغ علیه نامزدها و هرگونه هتک حرمت به حیثیت آنها

6-    تخریب یا پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محلهای مجاز الصاق شده و یا قرار گرفته است

7-    انجام هرگونه فعالیت تبلیغاتی نظیر سخنرانی و انتشار محموله های تبلیغاتی به نفع نامزد خاص خارج از مهلت قانونی تبلیغا

8-    اخلال و برهم زدن سخنرانی های قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها

9-    استفاده از هرگونه اثار تبلیغاتی از سوی نامزدها و طرفداران انها اعم از اثار کاغذی، پارچه‌ای، مقوایی، فلزی یا هر جنس دیگر با ابعاد بیشتر از 50 تا 70 سانتی متر.

10- استفاده از کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج

11- استفاده از هر یک از موارد فوق از طریق تمامی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی

 

طبق تبصره این ماده متخلفان از مفاد این ماده به یکی از مجازاتهای درجه 6 محکوم می شوند.

 

اعضای شورای نگهبان و رییس اعضای ستاد انتخابات کشور از اعلام نظر در مورد نامزدها منع شدند

 

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان و در بررسی بندهایی از طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماده 13 این طرح ماده 60 این قانون را به این شرح اصلاح کرده اند که اعضای شورای نگهبان، اعضای هیئت های نظارت شورای نگهبان، رییس جمهور، وزیر کشور و معاونان و مشاوران آنها، رییس و اعضای ستاد انتخاباتی کشور، استانداران، فرمانداران، معاونان و مشاوران آنها، اعضای هیئت های اجرایی انتخابات، بازرسان و سایر دست‌اندرکاران امور اجرایی و نظارتی انتخابات نمی توانند به نفع و یا به ضرر نامزدها و جریانات سیاسی در انتخابات اعلام نظر کنند.

 

طبق تبصره این ماده در صورت تخلف از حکم این ماده مرتکبان به جزای نقدی درجه 6 موضوع ماده 19 قانون مجازات اسلامی مصوب 1/2/1392 محکوم می‌شوند.

 

لایحه بودجه ۱۵ آذر تقدیم مجلس می شود/به دائمی شدن برخی از احکام برنامه رای دهید

 

محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در مورد یک فوریت لایحه تنظیم برخی از احکام بودجه مربوط به احکام توسعه در جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان گفت: این لایحه مطالبه ای است که همواره مجلس از دولت داشته است، اصلاح نظام برنامه و بودجه مطالبه و انتظاری بود که همواره نمایندگان در جلساتی که بین دولت و مجلس تشکیل می شد ان را از دولت می خواستند.

 

وی بیان کرد: در مورد بودجه این کار انجام شد و نه تنها بودجه به وقت تقدیم مجلس شد بلکه از امسال همه تبصره های تکراری بودجه دیگر در لایحه نخواهند آمد چون دولت در قالب قانون تنظیم آنها را مورد توجه قرار داد.

 

نوبخت تصریح کرد: هر برنامه میان مدتی که از سوی دولت به مجلس تقدیم می شود تعداد قابل توجهی ماده قانونی و حکم در آن است به طوریکه قانون برنامه پنجم با 235 ماده تقدیم مجلس شد و الان در دستور کار است.

 

وی گفت: برخی از این احکام مربوط به برنامه سوم و چهارم است و آنچه که به عنوان قانون برنامه پنجم در دستور کار دولت قرار گرفت در واقع تجمیع و تکراری است از احکام و موادی که در قوانین قبلی آمده بود و برای اینکه در برنامه ششم این آسیبهای تکرار نشود تمام موادی که در برنامه قبلی تکرار شده بود به گونه ای دیگر در لایحه نمی‌آید.

 

وی گفت: کارگروهی در دولت به همین منظور تشکیل شد و همه احکام و موادی که در برنامه های قبلی بود بررسی شد که برخی از این مواد که نیاز بود در برنامه ششم تکرار نشود و برخی نیز که نیاز نیست به صورت قانون دربیاید مورد بررسی قرار گرفت و حدود 50 ماده وجود دارد که این 50 ماده می تواند کمک کند ما برنامه ششم را داشته باشیم.

 

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تصتریح کرد: چون ما می خواهیم 15 آذر لایحه بودجه را تقدیم مجلس کنیم لذا این مواد یعنی مواد دائمی مورد توجه قرار می گیرد و در 15 آذر که لایحه بودجه تقدیم می شود ما در این فاصله لایحه برنامه را با حداقل بندها تقدیم می کنیم که همه اینها قبل از سال جاری مصوب شود که دولت از لایحه بودجه و لایحه برنامه را به گونه ای تهیه کرده است که همه این مشکلات حل شود.

 

وی در نهایت از نمایندگان خواست به فوریت این لایحه رای دهند.

 

مخالفت مجلس با یک فوریت لایحه دائمی شدن برخی از احکام لایحه برنامه۵ ساله

 

در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان لایحه یک فوریتی دائمی شدن برخی از احکام برنامه 5 ساله از سوی محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور تقدیم مجلس شد.

 

نمایندگان با 59 رای موافق، 123 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 222 رای با یک فوریت این لایحه مخالفت کردند.

 

پس از این مخالفت مجلس لاریجانی خطاب به نوبخت گفت: این لایحه به صورت عادی به کمیسیون مشترک ارایه می شود و دولت نیز بهتر است هر چه سریعتر لایحه برنامه ششم را تقدیم مجلس کند.

 

مجلس مکانهای الصاق اعلامیه و پوسترهای انتخاباتی را مشخص کرد

 

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان و در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس در ماده 12 این طرح مصوب کرده اند و ماده 61 قانون انتخابات به این شرح اصلاح شود که الصاق اعلامیه، پوستر و هرگونه آگهی تبلیغاتی روی علائم راهنمایی تابلو بیمارستانها و تابلوی مدارس و سایر موسسات آموزشی و سازمانهای عمومی و ادارات دولتی و سازمانهای وابسته به دولت و اتومبیلهای دولتی و اتوبوسهای شرکت واحد اتوبوسرانی و تاسیسات عمومی و دولتی و صندوقهای پست، باجه های تلفن، پستهای برق و تلفن، تابلوها و همچنین اماکن بخش خصوصی (مگر با رضایت مالکان و یا متصرفان) سراسر کشور ممنوع است.

 

طبق تبصره این ماده شهرداریها، فرمانداریها، بخشداریها می توانند با استفاده از امکانات محلی، مکانهای مناسبی اعم از ثابت و یا سایر را برای الصاق یا ارایه اثار تبلیغاتی انتخاباتی تعیین کنند.

 

مجلس ترکیب کمیسیون بازرسی تبلیغات انتخابات را مشخص کرد

 

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 5 آبان و در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماده 11 این  طرح مصوب کرده‌اند به منظور نظارت و کنترل نحوه تبلیغات نامزدها و هزینه آن در هر استان کمیسیونی به نام کمیسیون بازرسی تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی زیر نظر رییس ستاد انتخابات استان در محل استانداری مرکز حوزه انتخابیه با ترکیب زیر تشکیل می‌شوند:

 

1-    نماینده هیئت نظارت استان

2-    نماینده رییس دادگستری استان

3-    نماینده صداوسیما مرکز استان

4-    نماینده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

5-    نماینده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

 

طبق تبصره 1 این ماده کمیسیون بازرسی تبلیغات موظف است پیش از شروع تبلیغات راهنمایی ها و ارشادات لازم را در چارچوب قوانین و مقررات در مورد نحوه تبلیغات به نامزدها و ستادهای انتخابات ارایه و بر نحوه اجرای قانون از سوی کاندیدها در طول دوره انتخابات نظارت کند. نامزدها و ستادهای انتخاباتی موظفند براساس راهنماییهای کمیسیون مذکور عمل کنند و از انجام هزینه های غیرمتعارف خودداری کنند.

 

طبق تبصره 2 این ماده کمیسیون بازرسی تبلیغات در صورت مشاهده هرگونه تخلف و انجام تبلیغات از سوی نامزدها و یا ستادهای انتخاباتی موظف است مراتب را به نامزدها و مسئولان ستادهای مزبور تذکر دهد و در صورت تکرار کمیسیون مزبور پس از بررسی تخلف موضوع را به هیئت نظارت استان اعلام کند.

 

در اجرای درست برجام در چارچوب نامه رهبری و طرح مجلس موفق باشید

 

حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان که به منظور پاسخ‌دهی نماینده مردم زاهدان در مورد حق‌آبه سیستان در مجلس حضور یافته بود گفت: آقای ظریف امیدواریم این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند و درخصوص پیگیری‌ها به مجلس گزارش ارایه دهند.

 

وی افزود: برای حضرتعالی و همکارانتان در وزارت خارجه در اجرای درست برجام در چارچوب نامه رهبری و طرح مجلس آرزوی موفقیت می کنیم.

 

گلایه ما از ظریف نیست/همه دولتها حق‌آبه سیستان را پیگیری نکرده‌اند

 

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان پس از قانع شدن از پاسخ محمدجواد ظریف مستندی ساخته شده در مورد سالهای 64 و 65 سیستان که دریاچه هامون باعث اشتغال همه مردم این استان می شد در صحن علنی پخش کرد و گفت: در آن سالها زندگی مردم به دریاچه هامون وابسته بود و متاسفانه سیستان امروز به قدری خشک شده که باید دید خشکسالی چه بلایی سر مردم این استان آورده است.

 

وی گفت: گلایه ما از آقای ظریف و این دولت نیست بلکه ما در تمام دولتهای گذشته حق‌آبه سیستان به صورت جدی پیگیری نشده است و خشکسالی باعث شده که بادها 120 روزه به طوفان شن 200 روزه به دلیل خشکی دریاچه هامون تبدیل شود و زندگی مردم را سخت کنند.

 

وی افزود: گردوغباری که وجود یک روزه‌اش مردم تهران را آزار می‌دهد هر روز برای مردم سیستان وجود دارد.

 

شهریاری گفت: آقای ظریف خبرهای خوبی دادند و گفتند دولت در جلسات کارهای خوبی در این زمینه انجام می دهد و الان که برجام تمام شده از آقای ظریف می‌خواهیم در این فرصت این موضوع را به صورت جدی پیگیری کند.

 

وی گفت: بسیاری از روستاهای زابل زیر شن مدفون شده‌اند.

 

حق‌آبه ایران به همه همکاریها با افغانستان گره خورده است

 

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صحن علنی مجلس در پاسخ به سوال حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان درخصوص حق‌آبه دریاچه هامون گفت: دولت افغانستان براساس 51 باید درخصوص حق‌آبه ایران اقدام کند و در مورد آب هامون این دولت آنطور که باید این ماده را اجرا نمی‌کند.

 

وی افزود: افغانستان در مورد سیلاب‌ها به خوبی عمل کرده اما در مورد آبی که به ایران ریخته می‌شود درست عمل نکرده است.

 

وزیر خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: این موضوع اصلاً سیاسی نیست و موضوعی است مشترک بین ما و نمایندگان.

 

وی تاکید کرد: ما در مورد حق‌آبه هریر رود هم این موضوع را پیگیری می کنیم و بحث حق‌آبه ما در سه محیط هریررود هیرمند و هامون و توسعه کشور در قسمت شرق با کشورهای مختلف در حال پیگیری است.

 

ظریف تصریح کرد:‌ما این موضوع به همه موضوعاتی مربوط به افغانستان گره زده‌ایم و به آنها گفته‌ایم که همه همکاریهای ما با یکدیگر در این بسته جای می گیرد و آنها باید همه نیازهای ما را در این موضوع مدنظر داشته باشند.

 

وزیر خارجه کشورمان گفت: اینها موضوعاتی است که در مجموعه برنامه‌های ایران و وزارت خارجه قرار دارد و از آقای شهریاری به خاطر مطرح کردن این سوال تشکر می‌کنیم و از نمایندگان نیز که به دلیل پیگیری در مورد همکارمان اقای نیکبخت هم تشکر می‌کنیم و خدا را شکر می کنیم که وی را به ما سالم برگرداند.

 

ظریف اعلام کرد: ما همچنین پیگیر وضعیت سایر مفقودین به خصوص مفقودین منا هستیم تا وضعیتشان مشخص شود.

 

درخواست نماینده زاهدان برای توجه به تامین آب سیستان و بلوچستان از طریق افغانستان

 

حسینعلی شهریاری نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس امروز دوشنبه 4 آبان با بیان اینکه وزیر خارجه کار سختی را 2 سال در پیش گرفته‌اند و با دستور رهبری این کار به سرانجام رسید گفت: فقر و فلاکت در استان سیستان و بلوچستان مشترک است متاسفانه سیستان و بلوچستان از آخر به اول هستند امروز اگر راجع به مناطق سیستان و بلوچستان حرف می‌زنیم فقط بحث محرومیت نیست. بلکه با توجه به شواهد تاریخی مردم این منطقه اولین کسانی بودند که به خونخواهی امام حسین برخاستند این موضوع به گواه تاریخ و از سوی تاریخ دانان برجسته ای همچون مرحوم دوانی تایید شده است.

 

شهریاری اظهار کرد: سیستان و بلوچستان تنها شهرستانهایی هستند که از رودخانه عظیم هیرمند تامین آب می‌شوند این رودخانه قبل از ورود به ایران چندین رودخانه دیگر را با خود همراه دارد اما در سالهای کم‌آبی طبق معاهده‌ای که بین ایران و افغانستان شد آب کافی این استان‌ها تامین نشد.

 

وی با اشاره به اختلافات ادامه یافته میان ایران و افغانستان در تامین آب سیستان و بلوچستان در سال 51 گفت: این مناقشات اکنون نیز ادامه دارد و در زمان طالبان نیز هیچ رایزنی انجام نشد.

 

وی با بیان اینکه سهم اب این استان‌ها 820 میلیون مترمکعب است که مقدار آب تحویلی در ماههای مختلف متفاوت است اظهار کرد: اراضی زیر کشت این دو استان 120 هزار هکتار است که تنها 50 هزار هکتاب آن را می توان با این سهم آب زیرکشت برد.

 

وی با اشاره به اینکه دولت افغانستان درصدد تغییر مسیر رود هیرمند است گفت: با این اقدام آب کمتری به این دو استان می‌رسد و اگر دولت جمهوری اسلامی ایران پیگیری نکند معلوم نیست چه اتفاقی برای تامین آب سیستان و بلوچستان از طریق رود هیرمند می افتد.

 

وی با بیان اینکه دریاچه هامون به عنوان بزرگترین اب دریاچه شیرین کشور محسوب می شود تصریح کرد: آب شیرین این دریاچه موجب کسب و کار و رونق زندگی در اطراف خود بود اما با خشکسالی مردم مجبور به مهاجرت شده‌اند از وزیر محترم خارجه می خواهیم تا موضوع تامین آب این دو استان و معاهده ای که میان ایران و افغانستان برای تامین آب این دو استان بود را تامین کنیم.

 

شهریاری از پاسخهای ظریف قانع شد

 

در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 4 آبان سوال حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان از وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با حق‌آبه هامون مطرح شد و پس از پاسخهای ظریف و همچنین توضیحات شهریاری، نماینده سوال‌کننده اعلام کرد: در صورتی که ظریف قول دهد که پیگیر جدی در این زمینه داشته باشد و ظرف چند ماه آینده گزارشی به هیئت رییسه دهد سوال را به رای مجلس نمی گذارد.

 

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد نایب رییس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی مجلس را به عهده داشت خطاب به ظریف گفت: مسئله هامون مساله ملی است و دغدغه مردم شریف سیستان و بلوچستان است بفرمایید که ان را دردستور کار وزارت امور خارجه قرار می‌دهید.

 

همچنین ابوترابی فرد در پایان خطاب به ظریف گفت: آرزوی توفیق برای شما در اجرای برجام در چارچوب مشخص شده از سوی مقام معظم رهبری به طرح مجلس را داریم.

 

حمایت از مرزنشینان اولویت اصلی دولت یازدهم است/پیگیر حق آبه هامون به صورت جدی هستیم

 

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در رابطه با حق‌آبه هامون گفت: چون اولین فرصتی است که بنده بعد از تصمیم گیری مجلس و نامه مقام معظم رهبری به محضر شما نمایندگان شرفیاب می‌شوم لذا از این فرصت استفاده می کنم و از مقام معظم رهبری برای نامه راهگشا و دستورالعملهایی که قطعاً نصب العین همه ما در دولت و دستگاه‌های اجرایی بوده است سپاسگزاری می‌کنم. همیشه نظرات و رهنمودهایشان چراغ راه ما بوده و خواهد بود.

 

ظریف همچنین با تشکر از نمایندگان و رییس مجلس شورای اسلامی و همچنین افرادی که در بحث کمک بهتر به مفاد برجام گفت: از این پس همه ما در یک جبهه و در یک گروه تلاش مستمر و مداومی خواهیم داشت که در اجرای رهنمودها و نظرات مقام معظم رهبری به بهترین نحو برجام را به شکلی اجرا کنیم که بیشترین منافع نصیب این مردم، مقاومت اسلامی و دوستداران و طرفداران جمهوری اسلامی بشود.

 

ظریف با تشکر از شهریاری و سایر نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و همچنین مناطق مرزی که بحث حق آبه هامون را مطرح کرده اند گفت: وزارت امور خارجه حمایت از حقوق مردم به ویژه سلحشورشان مرزنشین که اقتدار و امین ما مرهون توانمندیها و مقاومت‌ها و ایثارگریهای آنها است وظیفه خود می داند و همواره در این جهت تلاش کرده است و خواهد کرد.

 

وی با اشاره به حساسیت نمایندگان استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه اعتماد دارد که باید موضوع حق‌آبه ما در هامون و هیرمند به عنوان یکی از موضوعات اساسی ما در روابط با افغانستان مدنظر باشد و این موضوع در ملاقاتهای متعدد ریاست جمهوری با رییس جمهور سابق و رییس جمهور کنونی افغانستان و در ملاقاتهای بنده با دبیر شورای عالی امنیت ملی افغانستان و وزیر امور خارجه و رییس جمهور افغانستان مطرح شده است.

 

وی ادامه داد: امروز موضوع حق آبه و رساندن آب به جمهوری اسلامی ایران هم در هیرمند، هم در هریررود و هم در هامون به عنوان یکی از مطالبات اصلی ما در مذاکرات با افغانستان مطرح است و در قرارداد جامعی که در دولت حامد کرزی مورد توافق قرار گرفت در یکی از مواد اصلی بحث تامین حق آبه جمهوری اسلامی ایران در این سه حوزه یعنی هریر رود و هیرمند و هامون مطرح شد و موضوع حق آبه با عنوان یکی از موضوعات مهم در مذاکرات وجود داشته است.

 

اصلاح مواد دیگری از قانون انتخابات مجلس

 

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 4 آبان و در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس و در ماده 7 این طرح مصوب کرده اند دو تبصره ماده 31 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به این شرح اصلاح شود که در تبصره 2 این ماده در دوره‌هایی که انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبری برگزار می شود برای برگزاری هر دو انتخابات هیئت اجرایی مرکز حوزه انتخابیه و حوزه های فرعی (شهرستان و بخش) با ترکیب فرماندار، رییس اداره ثبت احوال، دادستان،‌ و 8 نفر از معتمدان تشکیل شده و هیئت مزبور وظیفه برگزاری هر دو انتخابات را براساس قوانین موضوعه دارد.

 

طبق تبصره 3 این ماده در شهرستان و بخشهایی که شورای اسلامی شهرستان یا بخش تشکیل شده است یک نفر از اعضای شورا و به انتخاب شورای اسلامی شهرستان یا بخش یکی از 8 نفر از معتمدان بخش مذکور در تبصره 2 این ماده است.

 

همچنین نمایندگان ماده 8 این طرح را که در رابطه با تایید معتمدین محلی هیئت های اجرایی انتخابات بود و در آن ماده 32 قانون انتخابات اصلاح می شد را برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند.

 

همچنین نمایندگان در ماده 9 این طرح مصوب کرده اند ماده 34 قانون انتخابات به این شرح اصلاح شود که در صورت عدم شرکت فرماندار یا بخشدار حوزه انتخابیه و یا دادستان و یا رییس ثبت احوال در جلسات هیئت اجرایی موظف است مراتب را طی صورت جلسه‌ای به مقام اجرایی مافوق آنها اعلام داشته و کسب تکلیف کند.

 

همچنین نمایندگان در تبصره 2 این ماده مصوب کرده‌اند در صورت غیبت فرماندار یا بخشدار و یا رییس ثبت احوال حوزه انتخابیه یا دادستان و یا بروز هر نوع اختلاف در هیئت اجرایی که منجر به توقف انتخابات شود هیئت نظارت موظف است مراتب را به فوریت به هیئت نظارت مافوق گزارش دهد.

 

نقش رهبری در موضوع هسته‌ای موثر و پیش‌برنده بود

 

علی لاریجانی رییس مجلس در ابتدای جلسه علنی امروز دوشنبه 4 آبان با اشاره به نامه مقام معظم رهبری در مورد برجام گفت: موضوع هسته‌ای که بیش از دو دهه تلاش را در بر دارد، نمودی از روحیه علمی ایرانیان است.

 

وی اظهار کرد: موضوع هسته‌ای پس از انقلاب اسلامی در مسیر اعتلاء قرار گرفت و در این تلاش نقش مقام معظم رهبری بسیار موثر و پیش‌برنده بود.

 

رییس مجلس در ادامه سخنان خود در جلسه علنی امروز دوشنبه 4 آبان گفت: در دولت‌های مختلف و حوادث گوناگون مقام معظم رهبری بود که با امید دادن و پشتیبانی موضوع هسته‌ای را از نظر دانش علمی به پیش می‌راندند و در این 12 سال که غرب با ماجراجویی خود چالش‌هایی را در مسیر حرکت علمی هسته‌ای ایجاد کرد رهبری معظم بود که با حمایت خود پایداری امت را در مقابل این ستم غرب ساماندهی کرد.

 

وی اظهار کرد: در مقطع فعلی نیز رهبر انقلاب با نقش هدایتگر و به موقع در هدایت مذاکرات چارچوب‌های روشنی را تعریف و در نهایت با تأیید خود و ضوابط مشخص در اجرا پرونده طولانی هسته‌ای را به سرانجام رساندند قطعاً این نقش بی‌بدیل در ذهن ملت ایران و تاریخ خواهد ماند.

 

وی افزود: توجه و تأکید رهبر انقلاب به مصوبه مجلس شورای اسلامی و توجه به تلاش‌های کمیسیون مربوطه و سایر کمیسیون‌‌ها و همه نمایندگان مجلس و توصیف مصوبه مجلس به قانونی محتاطانه که راه درست را پیش پای دولت قرار داد هم نشانگر ارزش کار ستودنی نمایندگان است و هم دقت‌نظر رهبری بر ارکان، این امر مهم را نشان می‌دهد که باید در مسیر درستی در کشور به نتیجه برسد و منزل آخر آن تصویب در مجلس بود.

 

لاریجانی بیان کرد: یکی از نمایندگان در نوشته خود تصور کرده که محتاطانه صفتی است که در آن تعریضی است و به نحوی جسورانه را صفت بافضیلت تلقی کرده است بنده که در هیچ کتاب اخلاقی نیافتم که محتاطانه را صفتی از جنس رذایل بپندارند و در عوض جسورانه را صفتی از جنس رذایل و این از عجایب روزگار است که برخی جای فضیلت و رذیلت را اشتباه گرفتند.

 

توهین به مقامات بعد از اعلام نظر رهبری در مورد برجام آب به آسیاب دشمن ریختن است

 

عیوض حیدرپور، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به برخی توهین‌ها نسبت به رییس جمهور و رییس مجلس بعد از آنکه مقام معظم رهبری در رابطه با برجام اظهارنظر رسمی کرده اند به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: بعد از اینکه مقام معظم رهبری اعلام خرسندی و رضایت خودش را از اقدامات انجام شده و توافق هسته ای اعلام کرده اند به هیچ وجه اینگونه اظهارنظر های توهین آمیز در جامعه به صلاح نیست.

 

وی اظهار کرد: توهین نسبت به مجلس و ریاست جمهوری و دست‌اندرکاران مذاکرات و همچنین مسئولان کشور جایز نیست و باعث می شود حواشی بیشتری در جامعه ایجاد شود.

 

حیدرپور تصریح کرد: اگر کسی خودش را تابع ولایت و مقام معظم رهبری بداند باید اعلام نظر وی را که بسیار شفاف در نامه ای به رییس جمهور در رابطه با برجام شد با دقت بررسی کند و دیگر به مخالفتها و نقضهای خصمانه شان نسبت به مذاکرات و برجام پایان دهند.

 

وی تاکید کرد: اینگونه حرفها و توهین ها آب به آسیاب دشمن ریختن است و به عنوان ان قلت بر روی فرمایشات رهبری قلمداد می شود.

 

نماینده شهرضا در خانه ملت بیان کرد: البته ملت ما آگاه و بصیر هستند و اگر کسی این حرفها را بزند وی را پیرو رهبری و همچنین خدمتگزار ملت نمی داند بلکه وی را عاملی در راستای اهداف دشمن می‌داند.

کد خبر 497200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha