لاینحل ماندن بیمه هنرمندان/ راه‌اندازی باشگاه فیلمنامه نویسان برای ارائه تجربیات

خبرگزاری شبستان: رییس کانون فیلمنامه نویسان گفت: دو سال از مدیریت مدیران جدید بخش دولتی سینمای ایران گذشته است و فکر می کنم زمان آن رسیده که مساله بیمه هنرمندان حل شود.

به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون شبستان، نشست خبری باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران امروز ۵ آبان ماه با حضور «رضا مقصودی» رییس کانون فیلمنامه نویسان و «سعید رحمانی» عضو شورای مرکزی کانون و رییس هیات امنای باشگاه فرهنگی و آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران در خانه سینما برگزار شد.

 

لاینحل ماندن بیمه هنرمندان پس از دو سال

«رضا مقصودی» رییس کانون فیلمنامه نویسان در این نشست به مسائل صنفی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران اشاره کرد و گفت: بخشی از مشکلات صنفی که این کانون با آن درگیر است، مشکلاتی است که اکثر صنوف خانه سینما با آن روبرو هستند که از آن جمله می توان به مساله بیمه اعضای خانه سینما اشاره کرد. بیمه اعضای خانه سینما همچنان توسط خانه سینما در حال پیگیری است؛ طی ۲ سال گذشته که اعضای جدید به صنوف مختلف خانه سینما پیوسته اند به دلیل اختلافاتی که بین سازمان تامین اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد، هنوز امکان بیمه شدن آنها بعد از گذشت ۲ سال هنوز فراهم نشده است.

 

وی با تاکید بر اینکه هرچه سریعتر باید شرایط بیمه اعضای جدید خانه سینما فراهم شود، افزود: دو سال از مدیریت مدیران جدید بخش دولتی سینمای ایران گذشته است و فکر می کنم زمان آن رسیده که مساله بیمه هنرمندان حل شود.

 

در تلاشیم مساله اشتغال فیلمنامه نویسان را سر و سامان دهیم

رییس انجمن فیلمنامه نویسان سینمای ایران بیان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید مورد توجه قرار گیرد، مساله اشتغال اعضای کانون فیلمنامه نویسان است. در حال حاضر از ۸۰ فیلمی که در طول سال ساخته می شود در خوش‌بینانه ترین حالت تنها ۱۰ فیلمنامه توسط اعضای کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران نوشته شده که این مساله تبدیل به یک معضل فرهنگی شده است. به همین دلایل در حال حاضر در حال گفتگو با کانون کارگردانان هستیم تا بتوانیم به مساله اشتغال فیلمنامه نویسان سر و سامان دهیم و شرایطی را برای مشغول به کار شدن آنها فراهم کنیم.

 

وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از قراردادها در شرایطی بسته می شود که فیلمنامه نویس به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب مجبور است زیر بار هر قراردادی برود، به همین دلیل در تلاش هستیم تا بتوانیم قرارداد تیپ برای فیلمنامه نویسان آماده کنیم، البته نسخه اولیه این قرارداد در اختیار خانه سینما قرار گرفته است تا در صورت تصویب بتوانیم از حقوق فیلمنامه نویسان حمایت کنیم.

 

مقصودی در پایان گفت: نباید فراموش کرد که این فیلمنامه نویسان هستند که باید از حقوق خود دفاع کنند، هرچند بسیاری از فیلمنامه نویسان که از این راه تامین هزینه می کنند حتی حاضر هستند در قراردادها از حقوق معنوی خود بگذرند و اجازه هیچ گونه شکایت و یا پیگیری را در آینده به خود ندهند.

 

راه‌اندازی باشگاه فیلمنامه نویسان برای ارائه تجربه

«سعید رحمانی» عضو شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان نیز در این نشست در سخنانی گفت: یکی از اولین پیشنهادهایی که در سال ۹۲ و بعد از انتخاب اعضای شورای مرکزی کانون فیلمنامه نویسان ارائه شد، ایجاد باشگاهی برای ارائه تجربه به فیلمنامه نویسانی بود که شرایط عضویت در این کانون را ندارند که این پیشنهاد به سرعت مورد تایید اعضا قرار گرفت. از جمله شرایط عضویت در کانون فیلمنامه نویسان این است که اعضای موقت حداقل یک فیلمنامه ساخته شده و اعضای ثابت ۲ فیلمنامه ساخته شده در سینما داشته باشند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از فیلمنامه نویسان با وجود شرایط عضویت در نظر گرفته شده نمی توانند عضو این کانون شوند به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا این باشگاه را با هدف ایجاد یک کریدور فرهنگی برای علاقه مندان و دانشجویان فیلمنامه نویسی تاسیس کنیم.

 

رحمانی بیان کرد: دور اول باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامه نویسان با ۹ نشست از مهر ماه ۹۳ تا خرداد ماه ۹۴ برگزار شد و ۱۷۰ نفر در این نشست ها حضور پیدا کردند. همچنین بخش آخر این نشست ها به برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با مولفان سینمای ایران اختصاص پیدا کرد.

 

وی با اشاره به برگزاری دور دوم فعالیت این باشگاه با توجه به استقبال و تاثیر برگزاری نشست ها اظهار کرد: تصمیم گرفته شد تا آیین نامه ای برای باشگاه نوشته شود، بعد از به تصویب رسیدن این آیین‌نامه هیات امنای باشگاه انتخاب شد که شامل ۵ عضو کامران ملکی نماینده هیات مدیره خانه سینما، رضا مقصودی رییس کانون فیلمنامه نویسان، فرید مصطفوی نماینده باشگاه فیلمنامه، من به عنوان عضو پیوسته کانون و روح الله حسینی رییس مدرسه ملی سینمای ایران به عنوان عضو فرهنگی دانشگاهی و صنفی است.

 

رحمانی با بیان اینکه دور دوم فعالیت این باشگاه با همکاری مدرسه ملی سینمای ایران برگزار می شود، گفت: موضوع انتخاب شده برای برگزاری نشست ها در این دوره «دنیای فیلمنامه، روایت و ساختار» است. در حال حاضر برای دور دوم فعالیت باشگاه ۶ نشست در نظر گرفته شده است که اولین نشست روز پنجشنبه ۲۸ آبان ماه برگزار می شود. باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران تنها با هدف انتقال تجربه فعال شده و هیچ هدف آموزشی ندارد به همین دلیل نمی توان آن را رقیب آموزشگاه ها دانست.

 

وی در مورد هزینه برگزاری این نشستها گفت: برای حضور در این نشست ها هزینه مختصری از شرکت کنندگان گرفته می شود که تمام هزینه گرفته شده صرف خرید کتاب هایی با موضوع فیلمنامه نویسی است. سال گذشته نیز ۱۲ عنوان کتاب خریداری و به شرکت کنندگان در این نشست ها داده شد، امسال نیز ۶ کتاب خریداری شده که در طول برگزاری نشست ها در اختیار شرکت کنندگان قرار داده می شود.

 

رییس هیات امنای باشگاه فرهنگی آموزشی کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران در پایان گفت: با توجه به اینکه هدف ما از برگزاری این نشست ها در باشگاه، آموزش نیست هیچ مدرک و یا گواهی به شرکت کنندگان داده نمی شود.

کد خبر 496834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha