هادی میرزا نژاد، پژوهشگر و ناشر گیلانی با اشاره به رمز موفقیت کتاب "یک وجب و چهار انگشت" به خبرنگار شبستان گفت: خاطرات موجود در این کتاب با جزئی نگری پرداخت شده و جزئی نگری، رمز موفقیت این اثر می باشد.
وی ادامه داد: آن قسمت از ماجراهای جنگ که ناگفته مانده در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است و گرنه قصه کلی جنگ و حکایت آدم های خوب و بد را همه می دانند.
میرزانژاد در خصوص تاثیر انتشار چنین کتاب هایی در جامعه، خاطر نشان کرد: واقعیت امر این است که مردم به کتاب هایی که به اصطلاح برچسب دولتی دارند چندان اعتمادی ندارند، اما در جاهایی نیز استثنا وجود دارد و کتاب هایی که به دور از اغراق و یکسونگری باشند، منجی خود هستند.
وی اذعان کرد: کتاب"یک وجب و چهار انگشت" دوره ای حساس از تاریخ یک سرزمین را با زبانی روان بیان می کند و کتاب هایی از این دست بدون توجه به اینکه منبع چاپ و نشر آنها از کجا باشد، با استقبال مردم مواجه می شوند.
این پژوهشگر و ناشر استان درباره نثر کتاب نیز بیان کرد: کتاب"یک وجب و چهار انگشت" نثر خاصی ندارد که بتوان آن را برجسته کرد اما نوع روایت و تدوین آن از انسجام خوبی برخوردار است که به نظر می رسد نثر کتاب، نثری "سالم" است.
وی با بیان اینکه کتاب"یک وجب و چهار انگشت" بار دراماتیک ندارد، یاد آور شد: این کتاب داستان درام نیست تا بار دراماتیک داشته باشد، این کتاب خاطرات زندگی فردی است که در زمان و مکان های خاصی حضور داشته و ماجراهایی برای او اتفاق افتاده است.
میرزا نژاد تاکید کرد: زیبایی و حسن اثر در عدم اغراق آن است که در جریان حوادث افراد خوب، بیخودی بزرگ نشده و افراد بد خاطرات هم، احمق جلوه داده نشده اند و حقیقت ماجرا هر چه بوده همان ذکر شده است.
این پژوهشگر در ادامه، صداقت راوی و فرارهای آگاهانه او از قهرمان پروری را، رمز گیرایی متن کتاب دانست.
وی با اشاره به اینکه آیا این کتاب دچار آفت شعار زدگی شده است یا نه، خاطر نشان کرد: نکته حائز اهمیت این است که راوی خاطرات، بیشتر از همه از جنبه های شعاری جنگ آزرده خاطر است.
میرزا نژاد گفت: برای راوی، جنگ پدیده ای تماما مقدس نیست از این رو، راوی در کنار جانبازی ها و ایثارگری ها و زیبایی های جنگ، زشتی های آن را نیز دیده و بیان کرده و همین روایت صادقانه است که کتاب را از شعار زدگی دور نگه داشته و خوانندگان را به خود جذب می کند.
گفتنی است، کتاب "یک وجب و چهار انگشت"، خاطرات آزاده سر افراز گیلانی "عظیم حقی" است که با کوشش "محمد پرحلم" تدوین و ( 1 خرداد ) سال جاری با عنوان اثری ملی رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما