به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در مراسم معارفه رییس و اعضای شورای حوزه های علمیه استان تهران که بعدازظهر دوشنبه 13 تیر در تالار شیخ صدوق (ره) واقع در حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی برگزار شد با تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه و با ذکر سخنانی از وصیت نامه امام خمینی (ره) گفت: امام راحل در وصیت نامه خود در مورد حوزه ها می فرمایند: در همه اعصار خصوصاً در عصر حاضر که نقشه ها و توطئه ها سرعت گرفته است قیام برای نظام دادن به حوزه لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: امام (ره) در وصیت نامه خود به مدرسین حوزه های علمیه توصیه می کند که با صرف وقت و برنامه های دقیق حوزه ها و به ویژه حوزه علمیه قم را از آسیب حفظ کنند و اجازه ندهند درسهایی که مربوط به فقاهت است منحرف شود و تلاش کنند فقه سنتی که ارث سلف صالح است محفوظ بماند و تحقیقات بر تحقیقات اضافه شود.
آیت الله مقتدایی اضافه کرد: با توجه به تاکیدات امام راحل در حال حاضر وظیفه اساتید، مدرسین و فضلا و حوزه های علمیه این است که حوزه ها را از آسیب های موجود حفظ کنند و نسبت به ارتقاء حوزه ها تلاش کنند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در سال 86 در دیدار با اساتید، فضلا و مبلغان حوزه های علمیه گفت: ایشان در این دیدار در مورد حوزه علمیه و به ویژه حوزه علمیه قم می فرمایند: حوزه علمیه یک حوزه کمرنگ و بی رونقی بود و بعد از حاج شیخ عبدالکریم حائری بود که حوزه علمیه قم جان گرفت.
مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: ایشان خطاب به علما، فضلا و مبلغان حوزه ها می گوید حوزه علمیه امروز را نگاه نکنید، امروز ارکان حوزه یعنی مدیران، صاحبنظران، اساتید و برجستگان باید همت کنند و درست فکر کنند زیرا باید سطح عمق توسعه و نفوذ حوزه 20 سال دیگر از حال به مراتب بیشتر باشد و باید در این زمینه آینده نگری باشد زیرا اگر به همین قناعت کنیم یا حوزه نداریم یا اگر هم داشته باشیم روز به روز به انحطاط می رود.
وی با بیان اینکه مهمترین اولویت در ابتدای حضور در مدیریت حوزه های علمیه سراسر کشور تقویت و ارتقاء حوزه از نظر علمی، اخلاقی و تبلیغی چه در داخل و چه خارج از کشور بود گفت: تقویت حوزه علمیه قم امکان نداشت مگر با تقویت حوزه های علمیه شهرستانها که با مهمترین هدف خود در بدو ورود را تقویت حوزه های علمیه شهرستانها قرار داریم.
آیت الله مقتدایی یادآور شد: با توجه به نقاط قوت، نواقص و کمبودها در حوزه های علمیه شهرستانها به این نتیجه رسیدیم که در هر استانی یک شورا از علما برجسته پا به رکاب دلسوز و علاقه مند به حوزه ها تشکیل دهیم و تمام این نقاط ضعف و قوت در هر مدرسه ای بررسی و در شورا مطرح شود که نقاط قوت تصویب و نقاط ضعف جبران و رفع شود.
وی با بیان اینکه علی رغم مشکلات، در حال حاضر در 27 استان شورا تشکیل داده ایم، گفت: ما فقط در چهار استان خراسان شمالی، جنوبی و رضوی و همچنین اصفهان این شورا را نداریم زیرا آیت الله طبسی در مشهد مقدس و آیت الله مظاهری در اصفهان از مقام معظم رهبری خواسته بودند که حوزه های علمیه این استانها را زیرنظر آنها باقی بگذارد.
مدیر حوزه های علمیه این شورا را هفت نفر ذکر کرد و افزود: در شورای قم 9 معاون، آموزش، پژوهش، تهذیب، تبلیغ و امور طلاب وجود دارند که مدارس استانها نیز هر کدام دارای این معاونین هستند.
وی در ادامه ضمن تشکر از کسانی که با محبت و علاقه عضویت در شورا را پذیرفته اند بیان کرد: هدف ما از تشکیل این شورا همفکری بوده است که خوشبختانه تشکیل این شورا هم مورد تایید مقام معظم رهبری و هم مراجع بزرگوار و تقلید بوده و هست.
آیت الله مقتدایی خطاب به مدیران حوزه های علمیه بیان کرد: تعدادی از طلاب زیرنظر شما در حال تحصیل هستند و به همین دلیل مسئولیت شما سنگین و خطیر است و باید توجه داشته باشید که این طلاب مورد عنایت امام زمان (عج) و محبوب خداوند هستند پس شما باید با دلسوزی، مهر و محبت پدرانه به آنها رسیدگی کنید تا آنها اخلاق و دیانشان را حفظ و تقویت کنند.
وی خاطرنشان کرد: از شما که مسئولیت مدارس و مدیریت مدارس را قبول کرده اید تقاضا دارم وقت بیشتری برای تربیت طلبه ها، رشد و بالندگی مدارس صرف کنید زیرا هر چه مدرسه شما نمره اش بالاتر باشد افتخاری برای شما نزد امام زمان (عج) و برای مدرسه شما است.
پایان پیام/
نظر شما