به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، آیت الله غلامعلی نعیم آبادی در مراسم افتتاحیه پنجمین کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) که با «سوگواره شعر سجاده خورشید» همراه بود، با بیان اینکه شعر آیینی به عمق عواطف انسان چنگ می اندازد، اظهار داشت: یکی از بهترین روش های ترویج سیره اهل بیت(علیهم السلام) بهره گیری از هنر به ویژه شعر است.
وی با بیان اینکه انسان تنها موجودی است که می تواند آن چه را که در دل دارد آشکار سازد، افزود: سخن گفتن یکی از راه بروز احساسات انسان است و بیان آن به دو شکل نظم و نثر صورت می گیرد.
آیت الله نعیم آبادی با اشاره به اینکه هنر به نظم درآوردن اندیشه ها، یک استعداد ذاتی و یک تجربه عمیق می طلبد، عنوان کرد: هیچ انسانی یک شبه شاعر نمی شود؛ حافظ شیرازی آنقدر دیوان خواجوی کرمان را مطالعه کرد تا به خواجه حافظ مشهور شد.
وی به تحقیق علامه مطهری پیرامون دیوان حافظ اشاره کرد و گفت: پس از تحقیق اشعار حافظ را به چند دسته ضعیف، متوسط، عالی و خیلی عالی تقسیم کرد و این بیانگر آن است که دوران شاعری حافظ متفاوت بوده است و اشعار دوران آخر عمر حافظ حرف آخر را در دیوان می زند.
امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه تعداد کمی از انسان ها قدرت به نظم درآوردن اندیشه ها را دارند و تعداد اندکی از شعرا نیز در اوج هستند، خاطرنشان کرد: هشت هزار و 800 دیوان فارسی و عربی وجود دارد ولی تعداد محدودی از آنها معروف هستند.
وی با اشاره به اینکه شعر گاهی می تواند سازنده و احیاگر و گاهی نیز مخرب و نابود کننده باشد، افزود: زبان نظم، همراه دارد ولی نثر تنها خودش هست؛ زبان شعر گاهی می تواند ارتشی را به حرکت درآورد و گواه این مطلب، تاثیر اشعار آهنگران در حرکت دادن فرزندان انقلاب به سمت میدان های نبرد است.
نعیم آبادی از شعر آیینی به عنوان عقلانیت همراه با عواطف به مثابه دو بال برای حرکت دادن انسان یاد کرد و گفت: شاید کمتر کسی پیدا شود که شعری را از حفظ نباشد.
وی با بیان اینکه در برخی از موارد نیز به شعر ظلم شده است، تصریح کرد: با مطالعه برخی از دیوان ها متوجه می شویم که این هنر ارزشمند را برای لقمه نانی خرج انسان های نالایق کرده اند و با این کار هم به خود، هم به تاریخ و هم به بشریت ظلم کرده اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: شعرای آیینی باید به هنر خود که موهیبتی الهی است افتخار کنند و با وقت گذاشتن بیشتر در این زمینه فعالیت کنند زیرا جامعه امروز شدیدا به این قشر نیاز دارد.
آیت الله نعیم آبادی با تجلیل از شعرای حاضر در سوگواره، گفت: در شعر شما هاله ای از نور وجود داشت که این گونه همه شرکت کنندگان را تحت تاثیر خود قرار داد، باید از قریحه گرم خود برای گرم کردن آیین عزاداری سالار شهیدان و ترویج اخلاق در جامعه بیشترین بهره را ببرید.
وی در آخر پیشنهاد داد که ستاد برگزاری کنگره از سال آینده نسبت به جمع آوری اشعار شاعران فارسی زبان و عرب در رابطه با امام سجاد(علیه السلام) را جمع آوری و در چندین جلد کتاب چاپ و منتشر کند.
نظر شما