به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام علی عطایی، یکی از وعاظ مشهور استان گیلان در مراسم شهادت امام سجاد(علیه السلام) که عصر امروز(4 آبان)در بیت نماینده ولی فقیه در گیلان در رشت برگزار شد، با اشاره به شرایط اجتماعی و سیاسی دوران امامت امام سجاد(علیه السلام) اظهار کرد: پس از قيام كربلا، اختناق شديدی در جامعه اسلامی حاکم بود و حاكمان اموی به صورت علنی و گستاخانه اشاعه فساد میکردند و به ظلم و كشتار مردم بیگناه میپرداختند.
وی با بیان اینکه در دوران امامت امام سجاد(علیه السلام) سرنوشت جامعه اسلامی، وارد مرحله بسيار دشوار و حساسی شد، اظهار داشت: در این دوران از يک طرف پيام قيام امام حسین(علیه السلام) باید برای اقشار مختلف مردم تبيين میشد و از طرف دیگر انحراف در جامعه چنان به اوج رسيده بود که ارزشهای دينی درمعرض آسيب جدی قرار گرفته بود.
این واعظ مشهور گیلانی اضافه کرد: بعد از واقعه عاشورا، امویان همواره سعی میکردند تا مردم را به مسائل ظاهری دين مشغول كرده و از حقيقت آن دور كنند و در همین دوره امام سجاد (علیه السلام) تلاش كرد تا مردم به حقيقت دين آگاه شوند.
وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی هرگونه جنبش و حركت مسلحانه، بشدت سركوب میشد و به همين دليل امام سجاد (علیه السلام) رسالت خود را در قالب بیان معارف و ارزشهای اسلامی و مبارزه با جهل و تحريف اسلام دنبال میکرد.
عطایی، هدف امام حسین (عليه السلام) را پاسداری از دین و امامت دانست و گفت: امام سجاد (عليه السلام) با عملکرد خود از این هدف امام حفاظت و اهداف قیام امام حسین (عليه السلام) را در دوره اسارت و پس از آن تبیین کرد.
وی اذعان داشت: امام سجاد (عليه السلام) واقعه تاریخی کربلا را از قید زمان و مکان فراتر برد و آن را به عنوان یک معیار سنجش حق و باطل در تاریخ معرفی کرد.
این واعظ مشهور گیلانی به نقش خطبههای امام سجاد(علیه السلام) در تبلیغ مظلومیت اهل بیت(علیهما سلام) و حقایق کربلا اشاره کرد و گفت: امام سجاد (عليه السلام) برای روشنگری مردم و معرفی چهره منفور بنیامیه خطبههایی در کوفه، شام و خواند.
وی با بیان اینکه مردم شام در اثر تبلیغات 40 ساله معاویه شناخت صحیحی از اسلام و خاندان نبوت (عليه السلام) نداشتند، گفت: امام سجاد (عليه السلام) با کلام خود در مجلس یزید و در مقر حکومت اموی، در میان اقشار مختلف مردم چنان تحولی به وجود آورد که یزید از ترس شورش مردم مجبور شد خود را تبرئه کند و مسئولیت فاجعه کربلا را به گردن ابن زیاد بیندازد.
عطایی همچنین یادآور شد: امام سجاد (عليه السلام) در میان مردم مدینه خطبه شورانگیزی خواند و در ضمن آن صحنه غم انگیز عاشورا و جنایات بنی امیه را بازگو کرد. اذهان مردم مدینه نسبت به جنایات بنیامیه آگاه شده و این زمینهای شد که بسیاری از قیامها بر علیه امویان در مدینه شکل بگیرد.
وی تبیین معارف اسلامی و مبارزه در قالب دعا را از دیگر شیوههای مبارزاتی امام سجاد(علیه السلام) برشمرد و گفت: امام زین العابدین (عليه السلام) در محیطی که ارعاب و اختناق حاکم بود مباحث سیاسی و اصول اعتقادی را در قالب دعا بیان میکرد که مهمترین آنها مساله امامت و رهبری حقیقی جامعه اسلامی و غصب و تصاحب آن توسط حکام جور بود.
این واعظ مشهور گیلانی به صحيفه سجاديه امام سجاد(علیه السلام) اشاره و اظهار کرد: امام از طريق دعا پيوند مردم را با خدا و اسلام مستحکم میكرد. دقت در مضامين اين نيايشها به ما آموزش میدهد که اين دعاها تنها امری درونی و ارتباط فردی با خداوند نيست، بلکه آموزش ارزشهای دينی و ترسیم سبک زندگی اسلام و عزتمندانه است.
نظر شما