به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در رابطه با حقآبه هامون گفت: چون اولین فرصتی است که بنده بعد از تصمیم گیری مجلس و نامه مقام معظم رهبری به محضر شما نمایندگان شرفیاب میشوم لذا از این فرصت استفاده می کنم و از مقام معظم رهبری برای نامه راهگشا و دستورالعملهایی که قطعاً نصب العین همه ما در دولت و دستگاههای اجرایی بوده است سپاسگزاری میکنم. همیشه نظرات و رهنمودهایشان چراغ راه ما بوده و خواهد بود.
ظریف همچنین با تشکر از نمایندگان و رییس مجلس شورای اسلامی و همچنین افرادی که در بحث کمک بهتر به مفاد برجام گفت: از این پس همه ما در یک جبهه و در یک گروه تلاش مستمر و مداومی خواهیم داشت که در اجرای رهنمودها و نظرات مقام معظم رهبری به بهترین نحو برجام را به شکلی اجرا کنیم که بیشترین منافع نصیب این مردم، مقاومت اسلامی و دوستداران و طرفداران جمهوری اسلامی بشود.
ظریف با تشکر از شهریاری و سایر نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و همچنین مناطق مرزی که بحث حق آبه هامون را مطرح کرده اند گفت: وزارت امور خارجه حمایت از حقوق مردم به ویژه سلحشورشان مرزنشین که اقتدار و امین ما مرهون توانمندیها و مقاومتها و ایثارگریهای آنها است وظیفه خود می داند و همواره در این جهت تلاش کرده است و خواهد کرد.
وی با اشاره به حساسیت نمایندگان استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه اعتماد دارد که باید موضوع حقآبه ما در هامون و هیرمند به عنوان یکی از موضوعات اساسی ما در روابط با افغانستان مدنظر باشد و این موضوع در ملاقاتهای متعدد ریاست جمهوری با رییس جمهور سابق و رییس جمهور کنونی افغانستان و در ملاقاتهای بنده با دبیر شورای عالی امنیت ملی افغانستان و وزیر امور خارجه و رییس جمهور افغانستان مطرح شده است.
وی ادامه داد: امروز موضوع حق آبه و رساندن آب به جمهوری اسلامی ایران هم در هیرمند، هم در هریررود و هم در هامون به عنوان یکی از مطالبات اصلی ما در مذاکرات با افغانستان مطرح است و در قرارداد جامعی که در دولت حامد کرزی مورد توافق قرار گرفت در یکی از مواد اصلی بحث تامین حق آبه جمهوری اسلامی ایران در این سه حوزه یعنی هریر رود و هیرمند و هامون مطرح شد و موضوع حق آبه با عنوان یکی از موضوعات مهم در مذاکرات وجود داشته است.
ظریف تصریح کرد: موضوع هامون مقداری گسترده تر از روابط دو جانبه است و تعهدات بینالملل در مورد حفظ تالاپ های بینالملل را شامل می شود که ما موضوع هامون را از هر دو مسیر پیگیری کردیم و امروز وزرای خارجه، وزیر نیرو و همچنین وزیر سازمان محیط زیست به عنوان دستور کار عمده در روابط با افغانستان آن را پیگیری می کنند.
وی تاکید کرد: بحث جدیدی که در این دولت با دولت افغانستان پیگیری شده است این است که رعایت حقوق ما جزئی از یک بسته همکاری بین ما و افغانستان خواهد بود یعنی اگر برادران و خواهران ما در افغانستان توقع دارند که جمهوری اسلامی ایران سیاستهای حمایتیاش را نسبت به وضعیت مهاجرین افغان و همچنین توسعه افغانستان ادامه دهد ضرورت دارد که موضوع حقآبه ایران را در این سه محیط آبی مهم مورد توجه قرار دهند.
وی تاکید کرد: دبیر شورای عالی امنیت ملی افغانستان و همچنین وزیر امور خارجه افغانستان به من قول داده اند که این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند زیرا موضوع آب یکی از موضوعات اساسی است و قرارداد جامع تا زمانی که ما در موضوع آب به نتیجه نرسیم بین ایران و افغانستان منعقد نخواهد شد و ما این موضوع را با جدیت پیگیری می کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بحث توسعه شرق کشور گفت: بحث توسعه شرق کشور از اولویتهای اصلی وزارت خارجه در دولت یازدهم است، و ما امروز با کشورهای مختلفی هم در بحث راهآهن و هم احیای بندر چابهار و هم رساندن منابع به این قسمتها که یک روش مهم مبارزه با افراط هم در ایران و هم افغانستان و پاکستان است مذاکره داریم و این موضوع را در کنار موضوع حق آبه خودمان مورد پیگیری قرار میدهیم.
ظریف خطاب به نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و سایر مناطق مرزی گفت: حمایت از حقوق مرزنشینان از اولویتهای اصلی وزارت خارجه است.
خبرگزاری شبستان:وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال حسینعلی شهریاری نماینده زاهدان در رابطه با حقآبه هامون گفت: پیگیر حق آبه هامون به صورت جدی هستیم.
کد خبر 496434
نظر شما