حجتالاسلام محمدکاظم موسوی، رئیس کمیته طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به چهارمین مرحله طرح تربیت حافظان قرآن کریم به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: استان های کشور در حال تکمیل سهمیه حفاظ قرآن هستند و اکنون نیز در حال راستی آزمایی استان های کشور هستیم.
وی افزود: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته سهمیه ثبت نام حفاظ قرآن کریم در سال 94، 365 هزار نفر اعلام شده است و از ابتدای اجرای این طرح تاکنون بالغ بر یک میلیون و 250 هزار نفر به عنوان حافظ قرآن در کلاس های این طرح شامل حفظ یک جزء، 10 جزء، 20 جزء و کل قرآن شرکت کرده اند.
حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: ما ادعا نمی کنیم این یک میلیون نفر، حافظ کل قرآن هستند و در میان آنها حافظان یک جزء نیز وجود دارد. بر همین اساس هرساله همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی قرآن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی از حافظان 10 جزء به بالای این طرح تجلیل می کنیم و پیش بینی می شود نزدیک به 2 هزار نفر از شرکت کنندگان حافظ 10 جزء به بالا باشند.
وی عنوان کرد: همانطور که می دانید طرح تربیت حافظان قرآن کریم با هدف گذاری 4 ساله و تربیت یک میلیون حافظ قرآن به همت سازمان اوقاف و امور خیریه راه اندازی شد که در تیرماه امسال این بازه 4 ساله به اتمام رسید و ما موفق به ثبت نام و حضور حافظان قرآن کریم در رشته های حفظ موضوعی، ترتیبی در اجزای مختلف قرآن کریم شدیم اما این طرح متوقف نخواهد شد و ما برای تثبیت و ادامه اجزای حفظ حافظان قرآن برنامه ریزی خواهیم کرد.
حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: تصمیم برای سال آینده در خصوص ثبت نام جدید حافظان قرآن کریم منوط به تصمیم شورای برنامه ریزی سازمان است.
وی اظهار کرد: همانطور که می دانید سهمیه هر سال بر اساس جمعیت و موقعیت مالی هر استان مشخص می شد و از سال 91 تاکنون سهمیه های سالانه تکمیل و جامعه هدفی که پیش بینی شده بود، محقق گشت و سعی داریم یک میلیون حافظ قرآن کریم را که در این طرح ثبت نام کردند طی سالیان آینده تثبیت کرده و حداقل آنها را به حفظ 10 جزء و یا 15 جزء برسانیم.
رئیس کمیته طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در راستای راستی آزمایی هایی که از استان های کشور در طرح تربیت حافظان قرآن کریم انجام می شود امسال با روند رو به رشدی مواجه بودیم. گفتنی است ملاک ها و شاخصه های راستی آزمایی استان ها بر 4 شاخص تقسیم می شود بر همین اساس ابتدا بازرسان به صورت رندم از حفاظ و مراکز تربیت حافظان قرآن کریم سوال کرده و نسبت به صحت ثبت نام شدگان برگزاری کلاس های حفظ و حضور حفاظ قرآن در کلاس ها و تداوم این کلاس ها و نیز حضور مستقیم سازمان اوقاف در اداره و تشکیل کلاس های آموزشی مطلع می شوند.
وی افزود: متاسفانه برخی از استان ها آمار و نتایج مراکز قرآنی خود را اعلام می کنند در حالی که سازمان اوقاف در تشکیل کلاس های حفظ قرآن دخالتی ندارد. تاکنون از شش استان راستی آزمایی انجام شده و تا پایان آذرماه امسال از 31 استان کشور راستی آزمایی می شود.
حجت الاسلام موسوی با اشاره به برگزاری پانزدهمین دوره تکمیلی تربیت مربی حفظ قرآن خاطرنشان کرد: مرکز تربیت مربی حفظ قرآن در حال اجرای دوره های تکمیلی خود است و از سال 90 تاکنون 135 دوره مقدماتی و 15 دوره تکمیلی برگزار شده است که این دوره ها نیز تعطیلی نخواهند داشت. گفتنی است، کلاس های آموزش تکمیلی مربیان قرآن یکی از بی نظیرترین دوره های تربیت مربی حفظ قرآن در کشور است که نزدیک به 4 سال تداوم داشته است.
نظر شما