به گزارش خبرنگار شبستان، انوشیروان محسنی بندپی،رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز درچهارمین نشست کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی استان تهران با اشاره به ضرورت تسهیل واگذاری شیرخواران به افراد واجد شرایط گفت: حدود 1600 خانوار تهرانی در صف انتظار دریافت فرزند قرار دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مصادیق ظرفیت های موجود استفاده از سازمان های مردم نهاد با محوریت فعالیت های خیرخواهانه برای کاهش آسیب های اجتماعی است گفت: تلاش برای نهادینه کردن امر پیشگیری در بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها و نیز ارایه و استاندارد کردن خدمات تخصصی در این حوزه، دو راهبرد سازمان بهزستی در دولت یازدهم است.
وی با اشاره به اجرای گسترده طرح های جلوگیری از تنبلی چشم و غربالگری شنوایی سنجی تصریح کرد:در این مدت توانستیم پوشش گسترده ای در کل کشور برای پیشگیری از بیماری های مرتبط ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه با بیان اینکه آسیب های اجتماعی مشکلی چند وجهی هستند افزود: تحولات شیوه زندگی، ساختار اجتماعی و نبود تفکر سیستمی و پیشگیرانه موجب افزایش رو به رشد آسیب های اجتماعی شده است و آمارهای نگران کننده ای از پدیده های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، کودکان کار و خیابانی در کلانشهر تهران و سایر نقاط کشور وجود دارد.
محسنی بندپی اظهار کرد: برای حل معضلات اجتماعی باید به موضوع آموزش و افزایش گروه های خدمات مشاوره ای در کل کشور توجه کنیم .پنج هزار گروه مشاوره در محل های بحران زای سراسر کشور حضور دارند.
وی با اشاره به ضرورت ارایه و استاندارد کردن خدمات تخصصی در حوزه معضلات اجتماعی اظهار کرد: با توجه به اینکه تمام امور مربوط به تصدی گری سازمان به غیر از تولیت شیرخوارگاه ها به بخش خصوصی واگذارشده، باید نسبت به استاندارد کردن خدمات این مراکز اقدام کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه براساس بررسی های انجام شده در سطح کشور، بیش از 50 درصد از معتادان کشور شاغل هستندخاطر نشان کرد: آسیب های اجتماعی پیامدهای گسترده ای دارد و برای مثال پدیده اعتیاد وقوع جرایم را افزایش می دهد، آمار طلاق را بالا می برد و بهره وری را نیز کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه برای کاهش آسیب ها و معضلات اجتماعی باید در بررسی ها و ارزیابی ها به نقش فرد و خانواده، نهادها و موسسات عمومی و خصوصی فعال توجه شود گفت: نسبت به نظام اجتماعی در برنامه های پنج ساله کشور بی توجهی شده است و در برنامه های سوم، چهارم و پنجم کشور به غیر از تدوین برخی سیاست های تنبیهی برای کاهش مسایل اجتماعی اقدامی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به غالب بودن نگاه اقتصادی در تدوین برنامه های توسعه کشور گفت: در تدوین برنامه ششم توسعه کشور، تغییر نگاه لازم در این ارتباط صورت گرفته و اکنون برنامه ریزان سازمان مدیریت و برنامه ریزی اهتمام ویژه ای برای تدوین احکام اثربخش، کارآمد و موثر دارند.
محسنی بندپی اظهار کرد: دولت روحانی نگاهی علمی، فنی و تخصصی به حل آسیب های اجتماعی دارد. آخرین اقدام دولت یازدهم در این راستا ارایه لایحه بازنگری حمایت قانونی از حقوق معلولان در شهریور ماه گذشته به مجلس شورای اسلامی بود که در صورت تصویب و اجرایی شدن، تاثیرات موثر و مثبتی در بخش های مختلف زندگی این افراد خواهد داشت.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه مستمری پرداختی به مراکز نگهداری آسیب دیدگان اجتماعی کشور ۲۵ درصد افزایش یافته است افزود: این افزایش سرانه که بالاتر از نرخ تورم نیز هست از ماه جاری اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت خدمات و اثربخشی سیستم باید نسبت به پرداخت هزینه تمام شده ارایه خدمات به مراکز نگهدای اهتمام ورزیم، خاطر نشان کرد: تنها با این شیوه مطالبه خواهی و نظارت موثر از این مراکز امکانپذیر است. بنابراین براساس برنامه ششم باید پرداخت مستمری خود را به قیمت تمام شده در این حوزه نزدیک کنیم.
وی با بیان اینکه ما برای بدست گرفتن تولیت اجرایی مقابله با آسیب های اجتماعی در استان تهران آمادگی داریم تصریح کرد: با توجه به محدودیت های استانداری تهران آمادگی داریم با همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط، چهره کشور و به خصوص پایتخت را از آسیب های اجتماعی پاک کنیم.
محسنی بندپی تاکید کرد: بهزیستی به تنهایی توان این کار را ندارد و البته استانداری تهران به منظور هماهنگی دستگاه ها به خوبی عملکرده است.
بند پی با بیان اینکه واگذاری نوزادان براساس قانون امکانپذیر نیست خاطر نشان کرد:بیشتر نوزادان نگهداری شده در شیرخوارگاه ها کودکان بدسرپرست هستند .واگذاری این نونهالان براساس قانون امکانپذیر نیست و برهمین اساس در لایحه فرزندخواندگی به دنبال قراردادن پیشنهاد امین موقت هستیم تا بسیاری از مشکلات این حوزه حل و فصل شود.
نظر شما