امام مهدی(عج) خونخواه نهضت عاشورا

خبرگزاری شبستان: مدرس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه امام مهدي(ع) در عصر ظهور، خود را پيگير نهضت خونين عاشورا معرفي مي‌كند، گفت: امام مهدي(ع) حركت خود را با اعلام اينكه منتقم خون حسين(ع) است ‌‌آغاز، مي‌كند.

حجت الاسلام رحیم کارگر در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به ویژگی های خونخواهي و انتقام امام مهدي(عج) از دشمنان حسين(ع) گفت: روايات، بيانگر اين نكته مهم و تاريخي است كه مسأله شهادت حضرت حسين(ع)، امري بسيار سنگين و فاجعه‌اي بزرگ بوده و مرتبط با همه زمان‌ها است.

وی ادامه داد: از آنجايي كه گروه ظلمت و جنود شيطان، در عاشورا نور الهي را خاموش كرده و ولي او را به شهادت رساندند، تقاصّ اين جنايت را نه تنها خود؛ بلكه بايد همه تابعان آنها و باطل‌گرايان و دشمنان حق بپردازند. گويا همه اهريمنان و طاغوتيان تاريخ، در شهادت او نقش داشته‌اند و زمان بروز انتقام از آنان، در عصر ظهور فرزند صالح حسين(ع)ـ امام مهدي (ع)ـ خواهد بود.

حجت الاسلام کارگر خاطرنشان کرد: اين "خونخواهي" به حدي بديهي و مطابق سنت‌هاي الهي است كه خود امام حسين(ع) در شب عاشورا، به ياران خود وعده داده به زودي فرزندش مهدي انتقام خون آنان را از ظالمان و ستمگران خواهد گرفت: "بشارت باد شما را به بهشت! به خدا قسم كه بعد از آنچه بر ما جاري شود، مكث خواهيم كرد؛ آن قدر كه خداي تعالي خواسته باشد. پس بيرون مي‌آورد ما و شما را در آن هنگامي كه قائم ما ظاهر شود؛ پس او از ظالمان انتقام خواهد كشيد و ما و شما، آنان را در زنجير و غل و گرفتار انواع عذاب‌ها و نقمت‌ها، مشاهده خواهيم كرد."

این پژوهشگر مهدوی اظهار داشت: ياري امام مهدي(ع) نيز، همان مبارزة پيگير و توفنده عليه دشمنان حق و ريشه كني تبار اهريمنان و يزيديان است.

وی با بیان اینکه انتقام خون حسين (ع) وظيفه همگاني است، تصریح کرد: از امام رضا(ع) نقل شده است: "به تحقيق چهار هزار فرشته براي نصرت و ياري حسين(ع)، به زمين فرود آمدند. آنان هنگامي كه نازل شدند، ديدند حسين(ع) كشته شده است! از اين رو ژوليده و غبار آلود در نزد قبرآن حضرت، اقامت كردند و همچنان هستند تا اينكه قائم، قيام كند و آنان از ياوران و سپاه آن حضرت خواهند بود و شعارشان "يالثارات الحسين" است."

حجت الاسلام کارگر تاکید کرد: جلوگيري از پايمال شدن خون حسين(ع) و خونخواهي از جنايتكاران و قاتلان، امري بايسته و تقدير الهي است و همة مؤمنان و حق طلبان عالم، بايد به اين وظيفه عمل كنند (هر چند از كساني كه خود در عاشورا حضور نداشته اند؛ ولي به اين جنايت راضي بوده و به آن افتخار مي‌كنند و يا ادامه دهندگان راه يزيديان و ابن زيادها هستند.)

مدرس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: با توجه به روايت ياد شده، برخي از فرشتگان الهي از هنگامة عاشورا تاكنون، منتظر ظهور حضرت ولي عصر(عج)، هستند تا همراه و هم پاي او، عليه دشمنان حق قيام كرده و انتقام خون حسين(ع) را بگيرند. شيعيان واقعي آن حضرت نيز در بعضي از دعاها و زيارت‌ها چنين خواسته‌اي دارند؛ چنان‌كه در زيارت عاشورا و در تعزيت گفتن اين روز، از خداوند مي‌خواهند كه آنان را جهت گرفتن انتقام خون حسين(ع) از ياران مهدي(ع) قرار دهد: "ان يرزقني طلب ثارك مع امام منصور من اهل بيت محمد."

وی با اشاره به فرياد انتقام خواهي مهدي(ع) و يارانش در عصر ظهور افزود:  يكي از انگاره‌هاي مورد توجه دربارة قيام حسيني و انقلاب مهدوي، پيوندها و ارتباط‌هاي ناگسستني و عجيب اين دو قيام است؛ يعني، اين دو نهضت الهي، وجوه مشابهت همساني فراواني دارند و به عبارتي تكميل كننده و پشتوانه همديگر هستند. امام حسين(ع) بارها در حماسة عاشورا، ياد و نام امام مهدي(ع) را زنده كرده و فرجام تلخ دشمنان را در دست او دانسته بود.

حجت الاسلام کارگر با بیان اینکه امام مهدي(ع) نيز در قيام خود، پيگير نهضت خونين عاشورا بوده و خود را ادامه دهنده و پيرو راستين آن معرفي مي‌كند، خاطرنشان کرد: از آنجايي كه اين دو قيام حق طلبانه، عليه جنود شيطان و سپاهيان ظلمت و باطل است؛ حضرت مهدي(ع) حركت خود را با اعلان برائت از دشمنان اهل بيت و اينكه او منتقم خون حسين است و…‌‌آغاز مي‌كند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی با بیان اینکه بر اساس روايتي هنگامي كه حضرت مهدي(ع) قيام مي‌كند، خود را به عنوان منتقم خون جدش حسين بن علي(ع) معرفي مي‌كند، اظهار داشت: همچنین شعار فرياد گونة ياران و سپاهيان حضرت مهدي(ع) ، انتقام خواهي از امام حسين(ع) خواهد بود.

وی تاکید کرد: البته چنان كه پيش تر گذشت، اين انتقام و خونخواهي، ممكن است از قاتلان واقعي آن حضرت نباشد (چون همگي به شكل‌هاي فجيعي كشته شده و معذّب گشتند و يا در رجعت از خود آنان نيز خونخواهي شود)؛ بلكه شامل ناپاكاني مي‌شود كه از شهادت امام حسين خشنود بوده و به اين جنايت مي‌بالند و يا خود تداوم بخش همان جنايت‌ها و فجايع عليه اهل بيت پيامبر بوده اند.

حجت الاسلام کارگر با بیان اینکه یکی از ویژگی های دولت حضرت ولی عصر كمال بخشي و برنامه‌ريزي فرهنگي و رفتارهاي بسيار لطيف و مهرورزانة حضرت با عموم مردم جهان است، گفت: مهم‌ترين برنامه آن حضرت در برابر مشكلات و موانع رشد و بالندگي انسان‌ها، برخورد فرهنگي و تربيتي است؛ نه نظامي و سياسي. ايشان دولتي اخلاقي تأسيس مي‌كند كه مهم‌ترين رويكرد آن رشد فكري و اخلاقي مردم و رساندن آنان به سرمنزل مقصود (عبوديت و قرب خداوند متعال) است؛ يعني، قبل از آنكه امام مهدي(ع)، برخوردي قهرآميز و انتقام جويانه داشته باشد؛ رفتاري پيامبرانه و حكيمانه دارد و هم از طريق وعظ و نصيحت و هم از طريق هدايت باطني و كرامت مردم را به راه درست، دعوت خواهد كرد .

این پژوهشگر مهدوی ادامه داد: عموم مردم نيز از اين نوع «هدايت گري» و «برخورد فرهنگي» كمال استقبال را خواهند داشت و رضايت و خشنودي واقعي خود را اعلام كرده، دعوت او را خواهند پذيرفت؛ اما در برابر همين برخورد ملاطفت آميز و حكيمانه، عده‌اي به كارشكني و مخالفت برخواهند خاست؛ همان گونه كه در برابر همة پيامبران و داعيان راه حق، اين دشمني‌ها و مخالفت‌ها را داشته‌اند. اينان همان گروه باطل و سپاهيان شرك و شرّ هستند كه به هيچ عنوان، دست از لجاجت و دشمني خود بر نمي‌دارند و همواره درصدد فساد، ظلم، تبعيض و بهره‌كشي از انسان‌ها هستند.

وی افزود: كينه و خشونت آنان نسبت به پيامبران و رهبران حق، به جهت خطري است كه منافع مادي و دنيوي آنان را تهديد مي‌كند!! به همين جهت در طول تاريخ، همواره به جنگ و نزاع با گروه حق و حزب خدا پرداخته‌اند و نمونه فاجعه آميز آن را در صحنة عاشورا پديد آوردند.

حجت الاسلام کارگر با اشاره مبارزه امام عصر با کافران تصریح کرد: امام مهدي(ع) براي رهايي بشر از چنگال اين گروه ظلماني و رفع تمامي موانع رشد و تعالي انسان‌ها، به مبارزة سخت و گسترده عليه آنها مي‌پردازد و طي جنگ‌هاي شديدي، آنها را سركوب و مغلوب مي‌سازد. اين گروه باطل، شامل كفرورزان به خداوند، افسادگران در جهان، شرك ورزان به ساحت حق تعالي، نفاق پيشگان، زرمداران مترف، مستكبران استضعاف گر، دشمنان سرسخت اهل بيت، ستمگران عدالت گريز و…‌‌است.

مدرس مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه دايرة انتقام و خون خواهي امام زمان(ع)، گسترده بوده و علاوه بر دشمنان اهل بيت شامل ديگران نيز می شود، اظهار داشت: امام صادق(ع) مي‌فرمايد: "خداوند به وسيلة او، اسلام را پس از ذلّت به عزّت مي‌رساند و پس از افسردگي، زنده مي‌سازد. جزيه را كنار گذاشته، با شمشير به سوي خدا دعوت مي‌كند. هر كس با او در‌افتد، زبون مي‌شود…‌‌(فمن أبي قتل و من نازعه خذل).

وی افزود: آن حضرت همچنين فرمود: "مهدي(ع) به واسطة خشم خدا بر بندگانش، خشمگين و غضبناك ظهور مي‌كند و پيراهني را كه رسول خدا(ص) در جنگ احد برتن داشت، مي‌پوشد…‌‌شمشير رسول اكرم (ذوالفقار) را در دست مي‌گيرد. آن را برهنه كرده، بر دوش مي‌گذارد و هشت ماه، دشمنان خدا را بي‌پروا مي‌كشد."

کد خبر 495700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha