جمهوری اسلامی، مهد دموکراسی و حکومت مردم بر مردم/آغاز به کار ستاد انتخابات در کل کشور

خبرگزاری شبستان: رئیس ستاد انتخابات کل کشور، با تأکید بر رعایت قانون و اصل بی طرفی، ابراز کرد: باید انتخابات را به گونه ای برگزار کنیم که ابطال صندوق و ابطال حوزه انتخاباتی را نداشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، محمد حسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور صبح امروز(29 مهر) در جمع فرمانداران، بخشداران و اعضای ستاد انتخابات استان های کرمانشاه، ایلام وکردستان، گفت: هدف از برگزاری همایش های آموزشی و توجیهی برای کسب آمادگی بیشتر در برگزاری انتخابات با شکوه در هفتم اسفند است.

 

وی ابراز کرد: نقش انتخابات و برگزاری آن در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای انقلاب تا کنون به حدی اهمیت داشته است که به طور متوسط هر سال یک انتخابات در کشور بوده ایم.

 

مهندس مقیمی، با اشاره به نقش مهم انتخابات در اداره کشور، تصریح کرد: کشور ما توسط کسانی اداره می شود که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با رأی مردم انتخاب می شوند که از جمله تعیین آراء مستقیم مردم می توان به انتخاب اعضای مجلس خبرگان رهبری، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم در حکومت های محلی اعم از شهرستان ها، شهرها، بخش ها و روستاها اشاره کرد.

 

جمهوری اسلامی ایران، مهد دموکراسی و حکومت مردم بر مردم

رئیس ستاد انتخابات کشور، اظهار کرد: این انتخاب ها نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران، مهد دموکراسی و حکومت مردم بر مردم است.

 

وی افزود: براساس قانونی اساسی ما که نظام را جمهوری اسلامی تعیین کرده و احکام حیات بخش اسلام به عنوان اصل اساسی و رکین این نظام و جمهوریت که حضور مردم است، نظام را یک حاکمیت مردم سالاری دینی در جهان بیان می کند که در نوع خود بی نظیر است.

 

مقیمی ابراز امیدواری کرد: دیگر کشورهای اسلامی هم از این نظام الگو برداری کرده و این راه را در کشور های خود طی کنند.

 

دولت به دنبال برگزاری انتخاباتی شکوهمند با حضور حداکثری مردم است

معاون سیاسی وزیر کشور، اعلام کرد: در انتخابات پیش رو به دنبال این هستیم که انتخاباتی شکوهمند را بر مبنای قانون با اجرای قانون مداری در تمامی مراحل آن، حضور حداکثری مردم و رقابت واقعی و کامل کاندیداها برگزار کنیم.

 

وی بیان کرد: ما بر امانت و حق الناس بودن صندوق های رأی، تا پایان انتخابات اعتقاد داریم و از آن حفاظت و صیانت خواهیم کرد.

 

عرصه باید برای تمامی داوطلبان انتخابات باز باشد

مهندس مقیمی، با تأکید بر رعایت حقوق انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان، ابراز کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که عرصه برای تمامی کسانی که پای به صحنه انتخابات می گذارند، باز باشد و بعد از تعیین صلاحیت به این صحنه رقابتی ورود پیدا کنند.

 

این مقام مسئول، با بیان اینکه باید خود را مدافع حقوق کاندیداها بدانیم، اضافه کرد: همچنین باید شرایطی را فراهم کنیم که همه آن کسانی که پای صندوق ها می آیند به راحتی رأی خود را به صندوق بیاندازند.

 

وی در بیان تحلیلی از انتخابات های گذشته مردم را به چهار دسته تقسیم و اعلام کرد: یک دسته کسانی هستند که در تمامی انتخابات ها پای صندوق آمده اند و دسته دیگر کسانی هستند که به خاطر ناآگاهی و عدم توجیه و تبیین مسائلی که در جامعه مطرح می شود و البته بد بینی هایی که در خصوص عملکردهای برخی از مدیران دارند شاید پای صندوق های رأی نیایند.

 

مقیمی، ادامه داد: این افراد احساس می کنند رأیشان اثرگذار نیست باید در این خصوص به آن ها آگاهی داد و اعتمادشان را جلب کنیم و این امید را در آن ها زنده کنیم که رأیشان در سرنوشت کشور تعیین کننده و اثرگذار است.

 

قائم مقام وزیر کشور، اظهار کرد: گروهی از مردم نیز مردد هستند که پای صندوق های رأی بیایند یا نه که این دسته مربوط به گروه های سیاسی است.

 

اعلام آمادگی تشکل های سیاسی شناسنامه دار کشور برای حضور در انتخابات

وی با تأکید بر اینکه باید تمامی گروه های سیاسی و افراد موثر در انتخابات حضور پیدا کنند، ابراز خرسندی کرد: در شرایط فعلی تمام تشکل های سیاسی شناسنامه دار کشور آمادگی خود را جهت شرکت در انتخابات هفتم اسفند اعلام کرده اند.

 

مقیمی یادآور شد: گروه چهارم کسانی هستند که با انقلاب اسلامی زاویه دارند در خصوص این افراد باید از طریق صدا و سیما و با بحث های رو در رو، به چالش کشیدن و پاسخ دادن به سئوالاتشان، آن ها را هم به حضور در انتخابات ترغیب کنیم.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت: در انتخابات مجریان، ناظرین و بازرسین مشارکت دارند که مجریان و بازرسین از سوی وزارت کشور و ناظرین توسط شورای نگهبان انتخاب می شوند.

 

شرایط عادلانه برای رقابت انتخاباتی کاندیداها فراهم شود/با رعایت بی طرفی و پرهیز از جانب داری

وی تأکید کرد: برای اینکه مردم احساس کنند رأیشان اثرگذار است، مجریان و ناظران بر انتخابات باید بی طرفی کامل خود را در کل انتخابات نشان دهند.

 

به گفته مقیمی، آن ها حق ندارند له یا علیه کسی تبلیغ یا اظهار نظر کنند تا شرایط عادلانه برای همه کسانی که وارد عرصه انتخابات می شوند، فراهم شود.

 

معاون سیاسی وزیر کشور، تصریح کرد: اگر این احساس بی طرفی برای مردم ثابت شود خیلی از آن ها پای صندوق های رأی می آیند.

 

وی عنوان کرد: آن چیزی که رئیس جمهور و وزیر کشور بارها اعلام کردند تأکید بر حفظ بی طرفی در انتخابات، احترام به قانون و رعایت آن در تمام مراحل است.

 

مقیمی، آشنایی با قانون و اجرایی کردن آن را از مهمترین مسائل برای مجریان انتخابات دانست و اعلام کرد: در آزمونی که از فرمانداران به عمل آمده است بالای 70 درصد از آنان به سئوالاتی که در خصوص انتخابات طرح شده بود جواب درست دادند و از مابقی در صورت لزوم آزمون مجدد به عمل می آید.

 

آغاز به کار ستاد انتخابات در کل کشور

این مقام مسئول همچنین از تشکیل و آغاز به کار ستاد انتخابات کشور و استان ها در کمیته های حقوقی، سیاسی، مالی، حراست، انفورماتیک و اطلاع رسانی خبر داد و گفت: جلسات ستاد انتخابات کشور هر 15 روز یکبار برگزار می شود که این روند باید در استان ها هم مدنظر قرار بگیرد.

 

وی همچنین با تأکید بر برقراری امنیت کامل در حوزه های انتخاباتی توسط شورای تأمین استان ها، به بیان مباحثی در خصوص احصاء مشکلات موجود در دوره های قبل که در روند انتخابات وجود داشته است، شناسایی جرایم انتخاباتی و هماهنگی با مراجع قضایی، ساماندهی کارها براساس تقویم زمانبندی انتخابات، برقراری روابط مناسب با مراجع چهارگانه ثبت احوال، اطلاعات، نیروی انتظامی و مراجع قضایی، اشراف کامل فرمانداران و بخشداران بر مسائل حقوقی انتخابات و بهره گیری از نظرات نخبگان و جلب مشارکت چهره های اثرگذار برای حل و فصل مشکلات بین طوایف، اقوام و عشایر پرداخت.

 

مهندس مقیمی، همچنین حراست از اسناد انتخابات(معمولی و طبقه بندی شده)، جلوگیری از ایجاد جلو ملتهب آلوده به دروغ، تهمت و افترا را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای اینکه انتخابات شکوهمندی را برگزار کنیم نباید بگذاریم نگرانی در جو عمومی ایجاد شود و در ضمن آن جو آرام و نشاط عمومی نیز حفظ شود.

 

انتخابات به گونه ای برگزار شود که ابطال صندوق یا حوزه انتخاباتی نداشته باشیم

وی ابراز کرد: باید انتخابات را به گونه ای برگزار کنیم که ابطال صندوق و ابطال حوزه انتخاباتی را نداشته باشیم هم هزینه دارد برای کشور دارد هم طرح آن برای جمهوری اسلامی و مجریان انتخابات خوب نیست.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور خواستار تلاش فرمانداران، بخشداران و اعضای ستاد انتخابات برای تلاش در جهت ایجاد جوی آرام و منطقی و در عین حال با نشاط سیاسی و اجتماعی در انتخابات شد که لازمه آن اجرای قوانین است.

 

وی همچنین برنامه ریزی های لازم برای مواجه با چالش های احتمالی در خصوص رد صلاحیت ها و توجه به مسائل مربوط به زمان ارائه نتایج انتخابات را مورد تأکید قرار داد و گفت: آموزش های لازم در خصوص زمان رأی گیری به مردم داده شود تا از تمام 10 ساعت فرصتی که داریم به درستی استفاده شود تا مردم از صبح به مرور پای صندوق های بیایند و شاهد روند خوبی در برگزاری باشیم.

 

مجریان از آسیب های انتخاباتی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی غافل نشوند

استفاده از تمام توان موجود برای برگزاری یک انتخابات شکوهمند، توجه به باید ها و نبایدهای انتخاباتی، برگزاری رایانه ای بخشی از انتخابات، شفافیت بخشیدن به کلیه امور انتخاباتی برای ارائه به مردم، دقت نظر در انتخاب هیئت اجرای انتخابات به عنوان مهمترین وظیفه ستادهای انتخابات استان ها، تعرفه های انتخاباتی و دقت در مورد آسیبهای طرح برخی مباحث انتخاباتی از قبیل اخبار کذب در خصوص انصراف کاندیداها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از دیگر مباحث طرح شده توسط مهندس مقیمی در این همایش بود.

 

قائم مقام وزیر کشور، همچنین با تأکید بر نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری و امام راحل در خصوص انتخابات به ویژه رعایت حق مردم در این عرصه، اظهارکرد: دولت به دنبال برگزاری انتخاباتی شکوهمند است پس به هیچ چیزی غیر از این فکر نکنید.

 

وی خطاب به فرمانداران، بخشداران و اعضای ستاد انتخابات استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام گفت: شما به عنوان نمایندگان عالی دولت باید به گونه ای عمل کنید که نظرات دولت در خصوص اجرای قانون انتخابات و رعایت اصل بی طرفی به بهترین نحو ممکن محقق شود.

 

گفتنی است، همایش انتخابات صبح امروز(29 مهر) به میزبانی کرمانشاه در هتل پارسیان این شهر برگزار شد.

 

کد خبر 495634

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha