علی وظیفهدان، مسئول کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی(ره) وابسته به آستان قدس رضوی به خبرنگار خبر گزاري شبستان در مشهد گفت: کتابخانه گویای آستان قدس رضوی با در اختیار داشتن بیش از 7 هزار عنوان کتاب صوتی با فرمتهای گوناگون در موضوع کمکآموزشی، علمی، فرهنگی، تاریخی، ادبی، سیاسی، اجتماعی و دیگر موضوعات، 95 هزار جلد کتاب چاپی، 11 هزار منبع دیداری– شنیداری، بیش از یکصد جلد کتاب بریل و همچنین مجموعهای از نرمافزارهای ویژه روشندلان، خدماتي ويژه به روشندلان ارائه ميدهد.
وي با بیان اینکه تنها در شش ماه نخست امسال حدود 8 هزار عنوان منبع اطلاعاتی در قالبهای مختلف صوتی، دیداري- شنیداری، چاپی و بریل در اختیار اعضای این کتابخانه و مراکز خدمتدهنده به نابینایان قرار گرفته است، افزود: همچنين، امکان بهرهمندی از اینترنت، مطبوعات روز و پایگاههای متنوع اطلاعاتی با راهنمایی و همکاری کارشناسان کتابخانه فراهم است.
وظيفه دان ادامه داد:در صورت عدم وجود منابع درخواستی نابینایان در مجموعه این کتابخانه، امکان امانت منابع از سایر کتابخانههای وابسته و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نیز برای استفاده فراهم شده است.
وي با بیان اینکه در آینده نزدیک، منابع صوتی کتابخانه گویای رضوی، پس از فهرستنویسی، برای استفاده نابینایان در سایت این کتابخانه بارگذاری خواهد شد، اظهار داشت: به منظور تکمیل منابع این کتابخانه به زودی بیش از 4 هزار عنوان کتاب صوتی به این مجموعه افزوده خواهد شد.
وی خدمات غیر حضوری این کتابخانه را شامل ارسال منابع برای اعضای حقیقی و اهدا و مبادله برای اعضای حقوقی دانست و خاطرنشان ساخت:با توجه به دشواری مراجعه حضوری روشندلان، امکان بهرهمندی از خدمات کتابخانه به صورت غیر حضوری نیز وجود دارد که این عزیزان میتوانند از طریق مراجعه به سایت کتابخانههای وابسته به آستان قدس رضوی به نشانی aqlibrary.ir/ aqlibraries، سیاهه منابع کتابخانه را بررسی نموده و منابع مورد نظر را درخواست نمایند.
مسئول کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی(ره) اضافه کرد: این کتابخانه پس از بررسی و آمادهسازی، منابع درخواستی در مشهد را با همکاری کتابخانه سیار و خارج از مشهد را، از طریق پست به صورت رایگان در اختیار اعضاء و مراکز متقاضی سراسر کشور قرار میدهد.
وظیفهدان به اهدا و مبادله منابع در این کتابخانه اشاره کرد و توضیح داد: به منظور سهولت دسترسی منابع برای روشندلان، غنیترشدن کتابخانههای ویژه نابینایان و حمایت از کتابخانههای تازهتأسیس، کتابخانه گویای رضوی منابع خود را به سایر کتابخانهها اهدا و مبادله میکند.
ياد اوري مي شود، که کتابخانه گویای رضوی در محل کتابخانه آیت الله حاج شیخ مجتبی قزوینی(ره) واقع در مشهد، خیابان طبرسی، چهارراه مجلسی ، خیابان مجلسی غربی 1 است که پس از جمعآوری منابع قابل استفاده قشر روشندل جامعه در سال ۱۳۸۳ راهاندازی شد و در حال حاضر همهروزه بجز روزهای تعطیل از 7:15 تا 19:30 پذیرای عموم علاقهمندان به فرهنگ کتاب و کتابخوانی به ویژه روشندلان گرامی است.
نظر شما