به گزارش خبرنگار خبر گزاري شبستان از مشهد، «حجتالاسلام والمسلمين مسلم داوودینژاد»، استاد حوزه عليمه ظهر امروز(28مهر) در «همايش و دوره آموزشي» شوراي امر به معروف و نهي از منكر ادارات، سازمانها و نهاد هاي دولتي خراسان رضوي كه با حضور 200نفر از آمرين به معروف و ناهيان از منكر وبا همكاري آستان قدس رضوي و ستاد امر به معروف و نهي از منكر استان در مسجد صديقيها برگزار شد، اظهار كرد: امر به معرفو و نهي از منكر اساس تربيت ديني است.
وي افزود: رعایت موازین شرعی و اخلاقی در امر و نهی را امری لازم و ضروری است و یکی از آثار و برکات این فریضه الهی تحقق و گسترش اخلاق الهی در جامعه بشری است و این مهم در حرم ثامن الحجج(ع) باید به شکل صحیح و درست آن انجام شود.
حجت الاسلام داوودینژاد در ادامه به راهكار هاي نصيحت كردن پرداخت و گفت: در زمان عصبانیت و با صدای بلند نصیحت نکردن، کوتاه سخن گفتن، پیشنهاد کردن به جای انتقاد و زمان شناس و مکان شناس بودن از جمله شروط نصیحت کردن است.
وي افزود: مسئله مخاطب شناسی در جریان امر به معروف و نهی از منکر ضروري است چرا كه کشف ابزارهای مخاطب شناسی در ارتباط مؤثر با مردم و افراد جامعه گام اول تاثير گذاري آمر به معروف و ناهي از منكر است.
این مبلغ دینی از جمله ابزارهای مخاطب شناسی را کسب اطلاعات با گوشها، چشم ها، فکر، احساس و زبان دانست و اظهار کرد: قرآن کریم یکی از بهترین منابع برای روانشناسی شخصیت از منظر قرآن است و تفسیر المیزان در این زمینه مطالب جامعی دارد.
اين کارشناس مسائل خانواده اظهار كرد: امر به معروف و نهی از منکر از بزرگترین واجبات دینی است و آمران به معروف و ناهیان از منکر باید با مراتب، شیوهها و شناخت امر به معروف و نهی از منکر آشنایی کامل داشته باشند
حجت الاسلام داوودینژاد با بيان اينكه گوش دادن به حرفهای مخاطب می توانیم حس خوبی به طرف مقابل دهیم و اطلاعات بیشتری بدست بياوريم، گفت: فعالان فرهنگي در حوزه امر به معروف و نهي از منكر بايد با توجهبه روشهای شناسایی افراد در تاثیرگذاری هر چه بهتر امر به معروف و نهی از منکر كوشا باشند.
وي تصريح كرد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهمترین و ارزندهترین پدیده اجتماعی آثار و برکات اجتماعی و فردی بسیاری دارد و آمران به معروف و ناهیان از منکر می توانند با چشم ها، فکر و احساسات و زبان بر مخاطب تاثیر بگذارند و در راستاي ترويج فرهنگ اسلامي موفق شوند.
استاد حوزه عليمه با بيان اينكه امر بهمعروف و نهی از منکر باید از خود ما آغاز شود و ما خود نخستین عاملان این فریضه الهی باشیم، گفت: احياي امر به معروف و نهي از منكر مباني ديني را تقويت مي كند.
نظر شما