ترسیم آینده مطلوب با شناخت اولویت های فرهنگی

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: شناخت عوامل موثر فرهنگی و اولویت های فرهنگی می تواند ما را در ترسیم آینده مطلوب و حل و فصل مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید ابوالحسن نائینی پیش از ظهر امروز (27 مهر) در همایش آینده پژوهی فرهنگی و اجتماعی استان که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز موضوع فرهنگ و مسائل اجتماعی مقوله مهمی است که در نظام های بین المللی مورد بحث است و در کشور ما نیز از حساسیت بیشتری برخوردار است.

وی ادامه داد: این بحث تا به آنجا اهمیت دارد که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آن را به عنوان گفتمان غالب مطرح کرده و همواره مورد توجه شان بوده است.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین اضافه کرد: جایگاه فرهنگ و مسائل اجتماعی با چالش های فراوانی همراه است و شناخت عوامل موثر فرهنگی و اولویت های فرهنگی می تواند ما را در ترسیم آینده مطلوب و حل و فصل مشکلات و معضلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم کمک کند.

وی اعلام کرد: از جمله مراکزی که مسئولیت سنگین در این مقوله دارد، دانشگاه ها و عرصه های فعال فرهنگی و هنری هستند که از همین رو نیز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در چارچوب مأموریت های منطقه ای، ملی و فراملی در این حوزه ورود داشته و این دانشگاه نخستین دانشگاهی است که رشته آینده پژوهی در آن تدریس شد و هشت دانشجوی دکترا نیز فارغ التحصیل شدند.

نائینی خاطر نشان کرد: این همایش برگزار شده تا از نقطه نظرات همه متخصصان استفاده کنیم و امیدواریم بتوانیم در بحث فرهنگ و چالش های اجتماعی راه حل هایی را ارائه دهیم.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهار کرد: بررسی و شناخت اولویت های فرهنگی و اجتماعی استان از جمله اهداف برگزاری این همایش است تا از دیدگاه های مطرح شده و نتایج حاصل در برنامه ریزی و حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی کمک بگیریم.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین تأکید کرد: امیدواریم این همایش به عنوان نخستین همایش در مسائل فرهنگی و اجتماعی استان دستاوردهای مفید و کاربردی داشته باشد.

در ادامه دبیر همایش آینده پژوهی فرهنگی و اجتماعی استان اظهار کرد: برگزاری این همایش با این عنوان به این دلیل در دستور کار قرار گرفت که دانش و دیدگاه آینده پژوهی و آینده نگری در جامعه ترویج یابد.

حاکم قاسمی افزود: از طرفی مسائل فرهنگی و اجتماعی اهمیت بالایی دارد و همه مسائل در فضای فرهنگ عمل می کند و فرهنگ، هویت ما را شکل می دهد و همه مسائل در ذیل این فرهنگ است  و تلاش برای شکل دادن جریان های فرهنگی با این نگاه که آینده مطلوب فرهنگ ما شکل گیرد، مأموریت خطیری است.

وی عنوان کرد: مسئله دیگر بُعد استانی و محلی است؛ بنا نیست که آینده پژوهی در حوزه کلان طرح شود و عمده تلاش بر این است که مسائل فرهنگی و اجتماعی در استان که با زندگی ما در ارتباط است را مورد بحث قرار دهیم و با شناخت فرایندها و اقدامات و پدیده های فرهنگی به تعیین اولویت ها و تبیین سیاست ها و برنامه ریزی در این حوزه کمک کنیم.

دبیر همایش آینده پژوهی فرهنگی و اجتماعی استان یادآور شد: با توجه به فراخوان این همایش 55 عنوان مقاله دریافت کردیم که در نهایت 42 مقاله مرتبط با موضوع همایش انتخاب شد که با توجه به استانی بودن این همایش استقبال خوبی از این همایش را داشتیم.

کد خبر 495000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha