به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «اخبارنا المغربیه»، روزنامه انگلیسی«دیلی میل» بر اساس گزارش هایی که در باب مساجد جهان منتشر کرده، مسجد حسن ثانی در کازابلانکا را جزء پنج مسجد بهترین جهان محسوب کرد.
در این گزارش آمده است: مسجد حسن ثانی در مکانی زیبا قرار گرفته و سبک معماری آن مراکشی است و طراحی زیبای آن، مسجد را در لیست بهترین مساجد جهان قرار داده است.
در این لیست، مسجدالحرام، مسجد النبی(صل الله و علیه و آله و سلم)، مسجد شیخ زاید ابوظبی و مسجد ازرق مزار شریف قرار دارند.
مسجد حسن دوم در مراکش همچنین نامش در رکورد های جهان به عنوان بلندترین مسجد جهان ثبت شده است.
معماری این مسجد برعهده یک معمار فرانسوی به نام میشل پینسو بوده و این مسجد رو به اقیانوس اطلس واقع شده است. از شبستان بزرگ شیشه ای آن که ظرفیت 25 هزار نفری دارد منظره آبهای آبی اقیانوس اطلس نمایان است. بزرگترین مناره جهان بر روی آب های کازابلانکا است.
تقریبا نیمی از سطح مسجد روی آبهای اقیانوس قرار گرفته و گفته شده است که این ویژگی از آیه ای از قرآن الهام گرفته شده که خداوند در آیه هفتم سوره هود می فرماید: و اوست کسى که آسمانها و زمین را در شش هنگام آفرید و عرش او بر آب بود.مسجد شب هنگام با اشعه لیزر تا 30 کیلومتر سمت کعبه و قبله را نشان می دهد.
این مسجد همچنین دربرگیرنده ویژگی های مدرنی چون مقاوم بودن در برابر زلزله، سیستم گرمایش کف زمین، درهای الکترونیکی و سقف متحرک نیز برخوردار است. اگر سقف متحرک نمازخانه هنگام ظهر باز شود، اشعه و نور خورشید به میان آن می تابد. شبستان اصلی مسجد مسجد گنجایش 25 هزار نفر را داشته و 80 هزار نفر می توانند در صحن خارجی آن نماز بخوانند.
مناره این مسجد با 210 متر ارتفاع بلندترین مناره جهان محسوب می شود.
این مسجد نفوذ قوی معماری مراکش را منعکس کرده و ساختمان آن شبیه الحمرا و مسجد بزرگ قرطبه در اسپانیا ساخته شده است. مسجد حسن ثانی یکی از دو مسجدی است که غیر مسلمانان نیز می توانند از آن دیدن کنند.
کار ساخت این مسجد از 12 ژوئیه 1986 آغاز شد و قرار بود ساخت آن برای شصتمین زادروز حسن ثانی پادشاه مغرب در سال 1989 به پایان برسد. اما این مسجد 30 آگوست 1993 افتتاح شد. کار ساخت این مسجد با 2500 کارگر و 10 هزار هنرمند به پایان رسید.
موزه، حمام بخار، کتابخانه، مدرسه آموزش قرآن کریم، سالن همایش و مراکز دیگر بخشهای متفاوت این مسجد را تشکیل داده اند.
گرانیت، گچ، مرمر، چوب و مواد دیگری از سراسر مغرب برای ساخت این مسجد به کار رفته است، اما برخی از ستونهای گرانیتی و چلچراغهای شیشه ای از ایتالیا وارد شده است.
شش هزار هنرمند سنتی مراکشی پنج سال برای تبدیل این مواد خام به موزائیک های بسیار زیبا، سنگهای فوق العاده و سطح و کف مرمرین، گچکاریهای هنرمندانه و سقفهای چوبی نقاشی شده زمان صرف کرده اند.
نظر شما