استحاله نرم فرهنگی عامل تغییر ذائقه قرآنی مردم

خبرگزاری شبستان:یاراحمدی گفت: طی سالیان اخیر در کشور شاهد تغییرات آرام فرهنگی بودیم بخشی از ارزش ها جابجا شد و تمایلات دینی مردم تغییر کرد.

گروه قرآن و معارف_ خبرگزاری شبستان: "جنگ نرم" لفظی است که بارها از سوی مقام معظم رهبری به آن اشاره شده است. شاید همه از مبارزه فیزیکی با ادوات جنگی تصور ملموس تری داشته باشیم اما از جنگ آرام و بدون سر و صدای فرهنگی دشمن مطلع نباشیم.

 

جنگی که نه تنها برنامه ریزی شده بلکه در تمام بخش های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور درحال اجرا است.جنگ نرم  با هجمه فرهنگی که گاه ضربات کاری بر پیکره اعتقادات یک ملت وارد می کند اما خودشان خبر ندارند.

 

 

ما بر این شدیم تا طی گفت و گویی با مسئول اسبق مرکز قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به واکاوی ابعاد مختلف هجمه فرهنگی دشمن و تأثیرات آن در حوزه های قرآنی به پردازیم.بر همین اساس متن زیر برگرفته از گفت و گوی حضوری ولی الله یاراحمدی، مشاور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در خبرگزاری شبستان است که از نظرتان می گذرد:

 

استحاله نرم فرهنگی عامل تغییر ذائقه قرآنی مردم

 

به نظر می رسد طی سالیان اخیر شور و هیجان به برنامه های قرآنی آن طور در سال های گذشته بوده نیست، علت چیست؟

 

طی سالیان اخیر در کشور شاهد تغییرات آرام فرهنگی بودیم. بر همین اساس وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشورمان تحت تاثیر محیط های بیرونی قرار داشته و تغییرات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در کشور ایجاد کرد. در همین راستا بخشی از ارزش ها جابجا شد و تمایلات دینی مردم تغییر کرد. بر همین اساس در حوزه قرآنی و میزان علایق و ذائقه مردم طی سالیان اخیر شاهد تغییراتی بودیم .

 

 

اخلاص در عمل نخبگان قرآنی لازمه پیشرفت و رشد قرآنی کشور

 

 

مهم ترین راهکار برای مواجهه با این تهاجم فرهنگی و تشویق و ترغیب مردم به آموزه های قرآنی چیست؟

 

 

نخبگان قرآنی به عنوان پیشانی نهضت قرآنی کشور می توانند از آسیب های تغییر ذائقه فرهنگی جلوگیری کنند. بر همین اساس اگر نخبگان قرانی کشور با اخلاص بیشتر در حوزه خود کار کنند و یا دستگاه های دولتی با هم افزایی و همفکری برنامه ها و اهداف خود را پیش ببرند می تواند اتفاق های خوبی رخ دهد.

 

در این مجال دستگاه های قرآنی و سازمان های دولتی چه نقشی دارند؟

 

 اقدامات مشترک و همسو در تحقق برنامه های سازمان ها و دستگاه های قرآنی برای ایجاد یک عزم همه جانبه و همگرایی و وحدت می تواند ثمره بسیاری در موفقیت برنامه های قرآنی داشته باشد و دستگاه ها نباید بر اساس سلایق و یا نظر خودشان عمل کنند.

امروز جامعه نیاز به تلاش مجاهدانه دارد

مهم ترین عنصر رشد معنویت قرآنی در یک جامعه چیست؟

 

 در فضای ایام دفاع مقدس و سال های ابتدایی جنگ فضای روحانی در کشور حاکم شد به گونه ای که همه اقشار و افراد را تحت تاثیر خود قرار داد و بر همین منوال در عرصه قرآنی و تولیدات آن شاهد شکوفایی و رشد جدی ای بودیم.

 

به نظر من امروزه هم می توان با خدمت به آستان قرآن کریم و عمل خالصانه چه در بعد فردی و چه در برنامه ریزی های سازمانی این روح حاکم و روحانی را در برنامه های قرآنی ایجاد کرد لذا باید با ارایه کارهای علمی و دقیق تر و با اخلاص بیشتر این فعالیت ها را پیش برد و توجه داشت که دشمن کار خود را می کند و ما برای موفقیت باید تلاش مجاهدانه داشته باشیم.

 

روحیه جهادی هرکاری را مؤثر و جاودانه می کند

 

به نظر شما مهم ترین عنصر ماندگاری و تأثیرگذاری یک حرکت چیست؟

 

روحیه جهادی و ترویج آن می تواند هر کاری در هر زمینه ای را تاثیرگذار و ماندگار کند. این روحیه معنوی و خالصانه در بین مردم ما وجود دارد که نمونه آن را می توان در  حضور پرشور مردم برای استقبال و تشییع پیکر شهدای هشت سال دفاع مقدس مشاهده کرد و پیکر شهدا نیز با حضورشان در بین خیل عظیم مردم فضای روحانی ای را در کشور حاکم می کنند و این تاثیر جز برای عمل خالصانه رزمندگان در شرایط سخت و روزهایی بوده که در مقابل دشمن ایستادگی کرده اند و از ولایت اطاعت محض داشتند.

 

عطش دینی و قرآنی در بین جوانان امروز موج می زند

 

 

 اعتقاد راسخ دارم که نسل جوان و نوجوان امروز علاقه بسیاری به فعالیت های دینی و مذهبی دارد و این عطش در اقشار مختلف نیز وجود دارد. در ایام عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین و مراسم ها و آییین های مذهبی شاهد این شور و هیجان در بین جوانان و اقبال آنها هستیم. این استقبال از محافل قرآنی نیز در بین جوانان وجود دارد. بر همین اساس طی سالیان اخیر میزان شرکت کنندگان در مسابقات قرآنی رشد چشمگیری داشته و ما به عنوان مسئولان و نخبگان قرآنی باید با برنامه ریزی دقیق تر و اخلاص بیشتر در کار این ظرفیت عظیم را مدیریت کنیم.

 

 

کد خبر 494750

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha