به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی ربیعی در مراسم تودیع و معارفه اعضای قدیم و جدید هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت ایران در مورد تجمیع بیمهها، اظهار داشت: هم اکنون سازمانهای بیمهگر، ساختارها و ساز و کار یکسانی ندارند به همین دلیل اینکه بخواهیم تمامی آنها را به یک سازمان تبدیل کنیم، امکانپذیر نیست.
وی بیان داشت: هر سازمان بیمهگری هویت مخصوص خود را دارد و حق بیمههایی که پرداخت میکند، متفاوت است به طوری که کارگران هفت درصد، کارمندان 6 درصد و برخی نیز رایگان بیمه شدهاند به همین دلیل نمیتوانیم سازمانهای بیمهای را به یک سازمان تبدیل کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر ساز و کار ادغام سازمانهای بیمهگر وجود ندارد، افزود: ساختارهای متفاوت و تفاوت حوزههای کاری سازمانهای بیمهگر، امکان یکی شدن را به ما نمیدهد.
ربیعی اضافه کرد: تجمیع بیمهها دو خصلت دارد ضمن اینکه باید رفتارهای بیمهها یکسان باشد تا بتوانیم به شکلهای مختلفی با بیمارستانها و مراکز درمانی، قرارداد ببندیم که این کار انجام میشود.
وی به تشکیل کمیته مشترکی با وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: برای ارائه خدمات یکسان، کمیته مشترکی تشکیل شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادامه داد: در صورتی که قرار باشد همه مردم یک اندازه از بیمه پایه برخوردار شوند، در این صورت باید منابع آن نیز در نظر گرفته شود و با استانداردسازی و حفظ هویت سازمانها، این تجمیع انجام شود، در غیر این صورت اقدام مناسبی انجام نخواهد شد.
ربیعی گفت: در تجمیع منابع نیز تمام بودجههایی که در بخش سلامت است، باید در یکجا جمع و برای بیمهها هزینه شود و همچنین افرادی که مازاد بر سایر بیمه شدگان حق بیمه پرداخت میکنند، مانند کارگران باید از امکانات بهتری علاوه بر بیمه پایه برخوردار شوند و در این صورت تجمیع درستی شکل خواهد گرفت.
وی در پایان در خصوص بیمه پیوند اظهار داشت: هماهنگیهای لازم میان تامین اجتماعی و بیمه سلامت انجام شده و منتظر مصوبه شورای عالی بیمه برای تخصیص اعتبار از سوی دولت هستیم.
در ادامه محمدجواد کبیر، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به مطالبات مراکز طرف قرارداد پزشکان، داروخانهها، بیمارستانها و مراکز درمانی اظهار داشت: بیش از 80 درصد منابع سازمان از منابع عمومی دولت تامین میشود و به همین جهت برای پرداخت مطالبات مراکز طرف قرارداد باید اعتبارات کافی در اختیار داشته باشیم و سازمان خود را متعهد میداند که بدهیها را پرداخت کند.
وی گفت: هر زمان که منابع به این سازمان پرداخت شود، در حداکثر زمان و حدود یک هفتهای اقدامات لازم برای پرداخت بدهی به مراکز طرف قرارداد را انجام خواهیم داد و در کل با فراز و نشیب در تخصیص پرداختهایمان مواجهیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: با توجه به رایزنیهای صورت گرفته و وعدههای داده شده امیدواریم بتوانیم بدهیهای خود را به موسسات و مراکز طرف قرارداد هر چه سریعتر پرداخت کنیم.
کبیر بیان داشت: بدهی دو ماهه اول امسال بر اساس اسنادی که به دستمان رسیده، حدود 900 میلیارد تومان است و برای 6 ماهه اول سال به بیش از 2000 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا بتوانیم پرداختهای خود را به مراکز انجام دهیم که البته اقدامات خوبی با وزارت بهداشت انجام شده و کارگروههای تحلیل هزینه در استانها برای جلوگیری از هزینههای پِرت شکل گرفته است و تلاش میکنیم جلوی اینگونه هزینهها را گرفته و از آن برای تخصیص پرداختهای خود استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: 44 هزار مرکز درمانی خصوصی و دولتی، داروخانه و... خریدار ما هستند که البته مطالبات داروخانهها را تا خرداد ماه پرداخت کردهایم که ممکن است در بعضی جاها استثنا وجود داشته باشد که در جهت پرداخت آن اقدام میکنیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در ادامه به بدهی پزشکان اشاره کرد و گفت: به پزشکان نیز تا اردیبهشت ماه پرداخت انجام شده و سعی ما بر این است که پرداخت بدهیها به روز شود.
کبیر به همچنین به فعالیت شبه بیمهها اشاره کرد و افزود: هیچ شرکتی از بیمه سلامت مجوز فعالیت بیمهای ندارد و مردم باید هوشیار باشند تا فریب این شرکتهای بیمهای را نخورند.
براساس این گزارش، در این مراسم حمید پوراصغری، ابوالفضل زندی نیا، محمدباقر هوشنگی و محمدباقر هداوند تودیع و حسین اکبری، علی حسن زاده، داودی، علی شجاعی و ایروان مسعودی اصل به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره سازمان بیمه سلامت معارفه شدند.
نظر شما