حجت الاسلام سعید کرمی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد بر لزوم تبدیل مساجد به قطب عزاداری های محرم تاکید کرد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: باید زمینه برپایی پرشور مراسم محرم را در مساجد فراهم کرد. محوریت برنامههای محلات، حسینیه ها و تکایا باید بر عهده مساجد باشد و ضروری است برنامه های حسینیهها و تکایا با مساجد گره بخورند.
وی با بیان اینکه مساجد با برگزاری برنامه های جذاب می توانند، بستر حضور هرچه بیشتر مردم در مساجد را فراهم کنند، بیان کرد: مسئولین مسجد با جهت دهی به برنامه های حسینیه ها و تکایا می توانند در میان افراد محل همگرایی ایجاد کنند. به عنوان مثال مسجد الزهرا (س) در منطقه شهرآرا تجربه خوبی در این زمینه دارد. این مسجد علیرغم برگزاری برنامههای خاصی در ماه محرم قبل از محرم، امام جماعت و هیئت امنای این مسجد مسئولین هیئت های محل را در مسجد جمع می کند و به صورت منسجم در مورد برگزاری یکپارچه نماز ظهر عاشورا با حضور هیئات محل و تکایا تصمیم گیری می کند و در واقع امام جماعت، محوریت مدیریت هیئت امنا و شوراهای هیئتها را بر عهده می گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: اگر این جلسات و همدلی ها همیشه وجود داشته باشد، می تواند مفید باشد اما مسجد باید جذابیت های لازم را هم برای مردم فراهم کند، سخنران، ذاکر، برنامه منظم، نظم و سازماندهی می تواند در جاذبه مندی برنامه های مسجد تاثیرگذار باشد. مردم انتظار دارند برنامه های مسجد از نظم و کیفیت برخوردار باشد. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که محل ایجاد تکیه باید با مسجد فاصله داشته باشد تا برنامه های هیئت تزاحمی با وقت نماز و وحدت مسجد نداشته باشد و اهالی مسجد باید در این زمینه مدیریت و برنامه ریزی داشته باشند.
حجت الاسلام کرمی در مورد مهمترین اقدام برای تبدیل مساجد به قطب عزاداری در ماه محرم گفت: اگر مساجد بتوانند خود را در محله به خوبی معرفی کنند و برنامههای جذاب ارائه دهند، خود به خود در ایام محرم هم می توانند به قطب برنامههای محرم تبدیل شوند. مسجدی که توانسته برای اقشار و گروه های مختلف سنی و سلیقههای مختلف برنامه داشته باشد، نیازی به تبلیغات ندارد.
وی تجهیز مسجد به امکانات روز را زمینه ساز جاذبه مندی مسجد عنوان کرد و گفت: ائمه جماعات مساجد میتوانند در جلسات هیئتها حضور پیدا کرده و با آنها ارتباط برقرار کنند و مسئولین هیئتها را تشویق به حضور در مساجد کنند و ضرورت حضور در مسجد را به اعضای خود یادآوری کنند. توجه به این موضوع خود می تواند عامل مهمی در جذب به مسجد شود.
نظر شما