به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مراسم سوگواری سومین روز محرم و ایام شهادت جانسوز حضرت سیدالشهدا (ع) و خاندان و یاران باوفایش، امروز 25 مهرماه 94 با حضور مردم متدین تهران در حسینیه آیت الله حق شناس (ره) برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، مسئول مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمه شهید آیت الله اشرفی اصفهانی و استاد حوزه، در این مراسم با بیان روایتی از امیرالمومنین علی (ع) "هر کس را می خواهی برای دوستی انتخاب کنی، ابتدا سه بار عصبانی اش کن و اگر غضبناک نشد، برای رفاقت، انتخابش کن"، گفت: پاسخ ندادنِ چنین فردی، به سبب علاقه بسیار و یا ضعف نیست، بلکه به دلیل مهارتش، در مهارِ غضب است.
شخص ضعیف، انسان را ضعیف می کند
وی با بیان اینکه شخص ضعیف، انسان را ضعیف و فرد قوی، او را قوی می کند، افزود: امام علی (ع) فرمودند "هیچ قوتی مانند رد کردن غضب نیست".
استاد حوزه ادامه داد: اگر کسی را عصبانی کردی و گفت عصبانیم نکن، بگو، باید عصبانیت کنم تا میزان مهارِ غضبت مشخص شود و آنگاه برای رفاقت، انتخابت کنم. این روش تربیتی برای این است که انسان برای مهار عصبانیت های حتمی زندگی اش آماده شود؛ زیرا برخی اذیت ها در زندگی مطمئنا روی می دهد و انسان دارای قدرت و قوت روحی می تواند، عصبانیتش را مهار کند.
خدا انسان را به کیسه بوکس تشبیه کرده است
وی با بیان اینکه خدا انسان را به کیسه بوکسی تشبیه کرده است که مدام ضربه می خورد، گفت: غضب، ترکیبی از علاقه به خود، علاقه به خواهش های نفسانی (خودخواهی)، بی صبری و عجله، ندیدن خدا، عدم رحم به دیگران و عدم تمرین برای مبارزه با نفس است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان علاقه به خود و خودخواهی را پایه غضب دانست و خاطرنشان کرد: بی صبری و عجله، تقریبا رکن تمام بدی ها است. بنابراین صبور بودن مانع از بروز بدی در انسان می شود.
انسان عصبانی، خدا را فراموش کرده است
وی ادامه داد: انسانی که عصبانی می شود، خدا را ندیده است. البته نباید عصبانیت را فرو خورد؛ زیرا عصبانی شدن و عصبانیت را فرو خوردن، هر دو اشتباه است.
مسئول مرکز تخصصی تبلیغ دارالحکمه با بیان روایتی از علی ابن ابیطالب (ع) "اگر امید داری کسی به تو خیر برساند اما نرساند، در دلت به او فحش نده"، افزود: انسان نباید غضبناک شود، زیرا نشان دهنده دوری انسان از خداست.
وی ادامه داد: اگر دل انسان برای دیگران رحم بیاید غصبناک نمی شود. یکی از راهکارها برای کسب چنین مهارتی، داشتن نگاه والدینی به دیگران است؛ به طوری که اگر انسان دیگران را مانند بچه و نوزادش دانست، آنگاه عصبانی نمی شود.
ضد انقلاب شدنِ برخی شخصیت های برجسته
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پایان گفت: برخی انسان های خوب به دلیل عدم مبارزه با نفس، مرتکب اشتباه می شوند. بنده شخصیت های برجسته ای را می شناسم که به سبب عدم مبارزه با نفس، ضد انقلاب و ضد دین شدند.
نظر شما