حجت الاسلام سیدعلی میرمحمدی، سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، با اشاره به مباحث مطرح شده اخیر در رابطه با طرح بازسازی و توسعه حرم مطهر علی ابن مهزیار اهوازی به خبرنگار شبستان گفت: طرح های توسعه بقاع متبرکه علاوه بر تکیه بر زیبایی و جلوه بصری که از لوازم این گونه طرح های عمرانی است، به طور مطلق باید به تأیید مهندسان و مشاوران فنی که مورد تأیید اوقاف هستند برسند.
وی اضافه کرد: این طرح ها همیشه مورد کارشناسی دقیق قرار می گیرند تا زوایای مختلف آن از جمله استحکام بنا، عمر ساختمان، قوام زمین و زیرسازی، نوع مصالح با توجه به اقلیم آب و هوایی منطقه، و همچنین رعایت ضوابط میراث فرهنگی در رابطه با بناهای قدیمی از دید مجریان طرح پنهان نماند.
حجت الاسلام میرمحمدی، با تأکید بر لزوم تفکیک بین بناهای باستانی و مذهبی افزود: هر بنای مذهبی الزاما باستانی نیست؛ به عنوان مثال حرم مطهر علی ابن مهزیار با توجه به اینکه پس از جنگ و با توجه به نیازهای آن روز و با بودجه ای محدود ساخته شد و آن پروژه در سال 71 به پایان رسیده بود، به هیچ عنوان از جمله بناهای قدیمی محسوب نمی شود.
وی با اشاره به اینکه برخی رسانه ها دلسوزانه اما از روی نا آگاهی این بحث را مطرح کرده بودند، اضافه کرد: در بنای مرقد مطهر علی ابن مهزیار کوچکترین اثر باستانی و قدیمی موجود نبود و حتی گنبد و گلدسته ها نیز در دهه 70 ساخته شده و از این جهت جای هیچگونه شک و شبهه در این باره وجود ندارد.
سرپرست اداره کل اوقاف خوزستان ادامه داد: البته با مرور رسانه های استانی و عدم استقبال فراگیر از این خبر به این نتیجه می رسیم که بیشتر روزنامه ها و سایت های خبری که نمایندگی فعالی در استان ندارند تحت تأثیر این خبر قرار گرفته اند که این نشان از عدم اشراف اطلاعاتی آنها نسبت به بقاع خوزستان و قدمت بنای آنها دارد.
وی تصریح کرد: بسیاری از مردم خوزستان این سوال را از ما می پرسند که چرا بنای قبلی حفظ نشده تا ساختمان جدید به آن ملحق شود؟ در پاسخ باید توجه کرد که بنای قبلی به طور تقریبی وزنی کمتر از 10 درصد بنای جدید را داشت و قطعاً پی ریزی و زیرسازی که برای تحمل چنین وزنی انجام گرفته بود جوابگوی مرقد و بارگاه جدید و باشکوه حضرت علی ابن مهزیار اهوازی را نبود.
وی با بیان اینکه مهندسان طرح با توجه به لزوم انجام پی ریزی یک پارچه و بتن ریزی یکنواخت مطابق طرح مصوب توسعه، نظر به بازسازی کلی بنای قبلی دادند و این نظر اجرا شد، تأکید کرد: حرم علی ابن مهزیار در نزدیکی بستر رودخانه قرار گرفته و لازم است شبکه پی ریزی با مهارت خاصی طراحی و اجرا شود تا اتفاقاتی که برای بنای قبلی افتاد در آینده تکرار نشود.
حجت الاسلام میرمحمدی، اذعان داشت: بنای قبلی با توجه به نشست زمین دچار آسیب هایی شده بود که از آن جمله ترک خوردن گنبد از ناحیه شمالی بود و به همین دلیل مطابق طرح جدید باید زیرسازی به صورت بتن ریزی یک پارچه انجام گیرد.
وی با بیان اینکه شمع کوبی و ساخت ستون ها کاملاً متفاوت از بنای قبلی است، خاطر نشان کرد: در ساختمان جدید ستون های بتنی جای ستون ها با محور فلزی را خواهند گرفت که این خود تأثیر زیادی در استحکام بنا دارد.
پایان پیام/
نظر شما