به گزارش خبرگزاری شبستان مجید نامجو وزیر نیرو امروز (12 تیر) در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به مهم ترین اولویت وزارت نیرو در سال جاری گفت: عملیاتی کردن اهداف جهاد اقتصادی در راس برنامهریزیهای ما قرار دارد و در گام اول، پرداخت 8 هزار میلیارد تومان از بدهیهای صنعت آب و برق را در دستور کار قرار دادهایم.
وی با اشاره به ظرفیتهای مناسب قانون بودجه سال 90 تاکید کرد: این وزارتخانه با همکاری دولت و وزرای اقتصادی کابینه، در تلاش است با ساماندهی بدهکاریهای خود 8 هزار میلیارد تومان بدهی صنعت آب و برق را در سال جاری تسویه کند.
نامجو با اشاره به بند 31 قانون بودجه 90 خاطرنشان کرد: 6 هزار و 500 میلیارد تومان از بدهیهای وزارت نیرو به بانکهای خصوصی و دولتی را امسال تهاتر و به بدهی دولت اضافه میکنیم و نیز مبلغ پنج هزار میلیارد تومان که مطالبه پیمانکاران از وزارت نیروست، طبق بند 35 قانون بودجه امسال تسویه خواهد شد.
نامجو از اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت طرحهای توسعهای وزارت نیرو در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به اخذ مجوز، مبلغ هفت هزار و 500 میلیارد تومان از اوراق مذکور منتشر میشود.
وی با اشاره به پیچیده بودن مکانیزم اجرایی این اوراق و عدم عملیاتی شدن آن در سال گذشته با وجود فراهم بودن ظرفیت ها تصریح کرد: متاسفانه یک میلیارد دلار اوراق مشارکت ارزی که در سال گذشته برای وزارت نیرو دیده شده بود؛ محقق نشد و این وزارتخانه نتوانست این اوراق را در داخل کشور عرضه کند؛ اما امسال با برنامهریزی های انجام شده، عملیاتی خواهد شد.
این عضو کابینه دهم از طراحی فاینانس 25 پروژه خبر داد و گفت: ارزش این پروژهها 10 میلیارد یورو است و پروژه رودبار لرستان به عنوان اولین طرح عملیاتی و اجرا شده است.
نامجو، با اشاره به 2 هزار و 300 روستای بدون برق در کشور خاطرنشان کرد: بر اساس اهداف کمی سال 90، وزارت نیرو موظف است به روستاهای بالای 10 خانوار تا پایان دولت دهم برق رسانی کند که امسال تا سقف هزار روستا برق دار خواهند شد.
وزیر نیرو پیرامون افزایش راندمان سالانه نیروگاهها گفت: در این رابطه قرار بر این است که یک درصد به راندمان نیروگاه ها اضافه شود که امسال با توجه به سال جهاد اقتصادی، راندمان یک و نیم درصد افزایش خواهد یافت و از 38.5 درصد به 40 درصد میرسد.
وی استفاده از نیروگاه های تولید پراکنده در کشور را از جمله مهم ترین اهداف وزارت نیرو عنوان و تصریح کرد: هزار و 400 مگاوات از این ظرفیت تا پایان سال وارد مدار میشود؛ ضمن اینکه وزارت نیرو بنا دارد در راستای تامین برق چاههای کشاورزی در سال جاری 12 هزار حلقه چاه را برقدار کند.
نامجو نصب کنتورهای هوشمند با اولویت چاه های کشاورزی را از جمله دیگر دستور کارهای سال 90 وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: بنا داریم در سال جاری یک میلیون و 200 هزار کنتور هوشمند نصب کنیم و در کنار آن، تمام پروژه هایی که بالای 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند را به اتمام برسانیم.
این عضو کابینه دهم افزایش راندمان شبکههای آبیاری و زهکشی از 33 به 37 درصد را از جمله دیگر اولویتهای وزارت نیرو برشمرد و خاطرنشان کرد: در سال گذشته، 89 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی ایجاد شده که با توجه به ظرفیت های موجود و تاکید رئیس جمهور در جلسات شورای عالی آب، این ظرفیت به 200 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
نامجو با تاکید بر ضرورت تکمیل سدهایی که پیشرفت فیزیکی آنها بالای 70 درصد است، خاطرنشان کرد: در سال جاری 22 سد به بهرهبرداری میرسد که از سوی معاونت آب و آبفا برنامه تکمیل آنها تدارک دیده شده است.
وی حرکت وزارت نیرو را در راستای تحقق هدف دولت برای ایجاد 2.5 میلیون شغل عنوان کرد و گفت: سهم وزارت نیرو از ایجاد اشتغال در سال جاری 34 هزار شغل است.
نامجو با بیان اینکه وزارت نیرو برنامههای مدیریت مصرف را به صورت سختگیرانه پیگیری خواهد کرد، تصریح کرد: صنایع نگران تامین برق مورد نیاز خود در تابستان 90 نباشند.
وی تاکید کرد: بر این اساس، در تابستان امسال همچون سنوات گذشته هماهنگیهای لازم با بخش صنعت کشور مبنی بر تغییر شیفتهای کاری و روزهای تعطیلی به عمل خواهد آمد؛ اما باید به صراحت گفت وزارت نیرو برنامهای برای قطع برق واحدهای صنعتی ندارد و اعلام میکند امسال وضعیت بهتری نسبت به سالهای گذشته در تامین برق دارد؛ چراکه ظرفیتهای جدیدی وارد مدار شده است.
این عضو کابینه دهم با اشاره به بدهیهای سنواتی وزارت نیرو یادآور شد: این وزارتخانه به وزارت نفت از بابت گاز و سیستمهای سوخت مایع حدود 640 میلیارد تومان بدهی دارد که البته این جزء بدهیهای سنواتی وزارت نیرو بوده و همواره وجود داشته است و به نظر میرسد موضوع منحصر به امسال نیست.
نامجو در ادامه در خصوص هماهنگی وزارتخانههای نفت و نیرو در تامین برق و سوخت مورد نیاز هر دو دستگاه عنوان کرد: مشکلی که وزارت نفت و نیرو در رابطه با تامین سوخت نیروگاه ها دارند، به طور قطع قابل حل است و مدیرعامل شرکت ملی گاز و معاون برق و انرژی وزارت نیرو دارای سوابق حرفهای هستند که به نظر میرسد این موضوع را به خوبی مدیریت خواهند کرد.
وی از منتفی شدن ادغام وزارتخانههای نفت و نیرو با توجه به نشست مجلس و دولت خبر داد و گفت: اما اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم و سیاستهای دولت و مجلس تصمیم گرفته شود، برای کوچک سازی دولت ادغام این دو وزارتخانه را در دستور کار قرار خواهد داد، موضوعی است که گذر زمان آن را مشخص خواهد کرد.
وزیر نیرو با اشاره به قانون هدفمندی یارانهها و مشخص بودن سهم وزارت نیرو از منابع هدفمند کردن یارانهها و نیز واریز درآمدهای حاصل از افزایش قیمت آب و برق به خزانه دولت گفت: البته در این راستا اختلاف نظری میان وزارت نیرو و سازمان هدفمندی یارانه ها وجود دارد که برای حل آن، جلسه ای با وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار خواهد شد.
نامجو با اشاره به بروز برخی خاموشیها در تهران و برخی نقاط کشور، آنها را برنامهریزی نشده خواند و خاطرنشان کرد: این خاموشیها ناشی از کمبود تولید نیست بلکه وزارت نیرو خاموشیهای موضعی را ناشی از بروز حوادث در شبکه برق برخی مناطق میداند که ممکن است به دلیل مصرف بالا در آن نقطه، ترانس دچار مشکل شود و خاموشی در یک منطقه بروز کند.
این عضو کابینه دهم با تاکید بر اینکه وزارت نیرو تا زمانی که بتواند یارانه آب و برق را قطع کند، فاصله زیادی دارد و فعلا برنامه ای برای تغییر قیمت ها ندارد، تاکید کرد: هم اکنون بخشی از یارانه آب و برق هدفمند شده و وزارت نیرو قیمت تمام شده آب و برق را تعیین و به ستاد هدفمندی یارانه ها اعلام کرده است و در نهایت، این ستاد نسبت به هرگونه تغییر در نرخ آب و برق تصمیم گیری خواهد کرد.
وزیر نیرو پیرامون استفاده از انرژیهای نو خاطرنشان کرد: تا پایان دولت دهم باید 3 درصد ظرفیت برق کشور از طریق انرژی های نو تامین شود که اگر ظرفیت شبکه برق کشور را در پایان کار دولت 70 هزار مگاوات در نظر بگیریم سهم انرژی های تجدید پذیر 2 هزار و 100 مگاوات خواهد بود.
نامجو با تاکید بر این موضوع که قیمت برق تجدید پذیر بسیار گران تر از تولید برق فسیلی است و باید مکانیزم های آن در نظر گرفته شود، تصریح کرد: برای ساخت 550 مگاوات از این نیروگاه ها با شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران وارد مذاکره شدهایم که امیدواریم بتوانیم آن را محقق کنیم.
وی همچنین در مورد وضعیت دریاچه ارومیه، به تشکیل ستاد ویژه ای برای پیگیری امور این دریاچه اشاره و تصریح کرد: برای احیای دریاچه ارومیه، روش هایی همچون انتقال حوضه به حوضه و کنترل مصرف آب کشاورزی ارائه شده است که در قالب یک برنامه بلندمدت، تلاش داریم این دریاچه را احیاء کنیم.
وزیر نیرو در پایان از راه اندازی چند طرح در حوزه آب تا پایان هفته جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح ها با حضور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد؛ ضمن اینکه در آخر هفته جاری افتتاح سد کارون 4 به عنوان بلندترین سد کشور را شاهد خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما