به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جلسه هم اندیشی خیران وسازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت خراسان جنوبی عصر دیروز (20 مهر) با حضور قائم مقام وزیر بهداشت در حوزه مشارکتهای اجتماعی، مدیران عامل انجمنها وخیریههای حوزه سلامت برگزار شد و حاضرین به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در زمینه مسائل و مشکلات حوزه سلامت در استان پرداختند .
سید محمد هادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی در این نشست هم اندیشی با اشاره به اینکه هم اکنون 610 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت کشور خدمت رسانی میکنند، اظهار کرد: از این تعداد 90 سمن در سطح ملی و 520 سمن در سطح استانی فعالیت دارند.
وی افزود: در حال حاضر 8 هزار و 500 بیمار هموفیلی در کشور وجود دارد که هزینه درمان آنان در سال 300 میلیارد تومان است.
ایازی با بیان اینکه 48 درصد مرگ و میرها در کشور مربوط به بیماریهای قلب وعروق است، گفت: مشکل امروز بیماریهای غیرواگیردار است که می توان برای جلوگیری از آن اقدامات پیشگیرانه داشت و سازمانهای مردم نهاد برای فرهنگ سازی این مهم می توانند به خوبی نقش ایفا کنند.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی با تاکید بر اینکه باید در جامعه فرهنگ سازی شود تا مردم دغدغه سلامت خود و دیگران را داشته باشند، تصریح کرد: باید همه افراد جامعه در حوزه سلامت ورود پیدا کنند چرا که اگر این حوزه دغدغه همه باشد بسیاری از مشکل حل میشود.
وی یادآور شد: در حوزه سلامت تاکنون اقدامات خوبی انجام شده اما پاسخگوی نیازهای جامعه نبوده و متاسفانه در موضوع نظام سلامت کشور دچار عقب ماندگی هستیم.
ایازی با اشاره به اینکه باید مشارکت مردم در حوزه سلامت افزایش یابد، ادامه داد: سمنها میتوانند در حوزه مدیریت شهری و بخش سلامت به دولت کمک کنند.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکتهای اجتماعی با ابراز خرسندی از اینکه مردم خراسان جنوبی در انجام کارهای خیر در کشور زبانزد هستند، افزود: سمن های حوزه سلامت در این استان افزایش مییابد.
ایازی با بیان اینکه هم اکنون 700 پزشک متخص و عمومی در خراسان جنوبی فعالیت دارند، گفت: مراکز درمانی کشور باید با کمک وهمکاری سازمانهای مردم نهاد وخیریه توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات برای تأمین داروی بیماران خاص با کمبود مواجه هستیم، بیان کرد: برای رفع مشکلات موسسات خیریه، تعرفههای دولتی، خیریه وخصوصی در دستور کار شورای بیمه قرار گرفته است.
هادی دهقان، رئیس مرکز درمان بیماران خاص خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون یک هزار و 430 بیمار خاص مورد حمایت این مرکز هستند، گفت: تعداد 150 نفر بیماران پیوندی، 702 نفر سرطانی، 74نفر تالاسمی، 130نفر ام اس از خدمات مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی بهره مند میشوند.
وی با اشاره به اینکه آغاز فعالیت انجمن بیماران کلیوی از سال 72 در استان بوده، افزود: در حال حاضر 274 بیمار کلیوی در استان وجود دارد.
دهقان با اشاره به راه اندازی 9 مرکز دیالیز در استان توسط خیران، بیان داشت: تحت پوشش بیمه نبودن بیماران کلیوی و ام اس از جمله مشکلات آنان است.
رئیس مرکز جامع درمان بیماران خاص خراسان جنوبی با تاکید بر بالا بودن هزینههای نگهداری مراکز بیماران خاص، ادامه داد: معضل بزرگ ما این است که با ورود بخش خصوصی در حوزهای کمک خیران در آن بخش کاهش مییابد.
به گفته وی برای جلوگیری از تعطیل شدن سمنهای حوزه سلامت باید از همان ابتدای مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند با قدرت در این عرصه فعالیت داشته باشند.
مهدی بهترین، عضو شورای شهر بیرجند در این جلسه با بیان اینکه این شهرستان به دلیل مرکزیت استان پذیرای بیماران زیادی است، گفت: باید امکانات درمانی افزایش یابد و همچنین فرسودگی ناوگان حمل و نقل درو ن شهری برای سلامت مردم مشکلاتی ایجاد میکند.
وی ادامه داد: باید تمام اتوبوسهای بیرجند تا سال 95 از رده خارج شوند در همین راستا از خیران حوزه سلامت تقاضا داریم شهرداری بیرجند را در این بخش کمک کنند.
سید رضا حسینی، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت: هم اکنون 12.6 درصد بیماران خاص تحت پوشش کمیته امداد کشور مربوط به این استان است.
وی افزود: میانگین مشارکت مردم خراسان جنوبی نسبت به کشور با وجود خشکسالی و سطح درآمد پایین بیشتر است.
نظر شما