به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام روحانی نژاد معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی پیش از ظهر امروز در آستانه ماه محرم الحرام در نشست خبری به همین منظور ، ضمن تشریح برنامه های این سازمان برای محرم و ایام عزاداری حضرت سید الشهدا علیه السلام گفت: سازمان تبلیغات اسلامی برای این که بتوانیم امسال نیز ایام سوگواری محرم را در سراسر کشور به نحو مطلوب برگزار کنیم برنامه ریزی هایی داشته است.
ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 86 جهت سامان بخشی به مناسبت های مذهبی تشکیل و متناظر با ستاد مرکزی آن در تهران، ستادهایی نیز در سطح استان ها و شهرستان های کشور تشکیل شد که امروز مراکز این ستاد در بیش از 25 استان کشور فعال هستند و با توجه با سطح وسیع فعالیت این مراکز امسال سلسله نشست هایی در جهت بررسی و ارزیابی کارکردها و نحوه عملکرد این مراکز برگزارشده و برنامه های آتی آنها مورد بحث و مداقه قرار گرفت.
وی افزود: این ستاد در سال جاری و در آستانه محرم الحرام بیانیه ای صادر کرده است که طی آن قریب به 15 راهبرد و سیاست کلی برای هیئات مذهبی، مساجد و دستگاه ها و نهادهای فرهنگی کشور عنوان شده است.
با توجه به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری با نام همدلی و همزبانی دولت و ملت ، شعار امسال برنامه های فرهنگی در هیئات مذهبی « همدلی با حسین علیه السلام و همزبانی با حضرت زینب سلام الله علیها» انتخاب شده است و مجموعه فعالیت های ویژه محرم با این شعار آغاز می شود.
حجت الاسلام روحانی نژاد تصریح کرد: جهت توجیه هیئات مذهبی، مبلغان و مداحان بیش از یک هزار همایش نیم روزه از طرف شورای هماهنگی هیئات مذهبی و کانون مداحان در سراسر کشور برگزار شد که در این همایش ها، اولویت های لازم برای تبلیغ و برپایی آیین های عزاداری عنوان و مطرح شد و علاوه بر مسئولان هیئات مذهبی بسیاری از دستگاه ها مانند نیروهای امنیتی از جمله نیروی انتظامی، آتش نشانی و اورژانس و دیگر نهادهای مرتبط با این موضوع در همایش ها شرکت داشتند.
ا
بلاغ منشور اخلاقی هیئات مذهبی نیز از جمله برنامه ها و فعالیت هایی بود که حجت الاسلام روحانی نژاد ضمن اشاره به آن گفت: این منشور به کلیه سازمان ها و دفاتر تبلیغات اسلامی در کشور ارسال و به کلیه هیئات مذهبی نیز ابلاغ شده است. با اجرای این منشور بسیاری از دغدغه های موجود در رابطه با مسایل مربوط به عزاداری ها برطرف می شود.
معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: امروز قریب به 91 هزار هیئت مذهبی که دارای مجوز هستند در کشور فعالیت می کنند و برنامه های متنوعی برای مخاطبان خود دارند که رویکرد اصلی در این برنامه ها با محوریت مساجد و توجه به برنامه های قرانی و بخصوص بحث اقامه نماز جماعت است. در همین راستا تلاش می شود نماز ظهر عاشورا همچون سال های گذشته اول وقت و با شکوه هر چه بیشتر اقامه شود.
وی در ادامه به آمادگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور برای معرفی و تامین مبلغ و بانوان مبلغه جهت پوشش دادن برنامه های هیئات مذهبی اشاره کرد و گفت: در برنامه های فرهنگی محرم و عزاداری ها چند مساله به عنوان اولویت های تبلیغی مد نظر است که از آن جمله می توان طرح و تبیین « گفتمان مقام معظم رهبری و حضرت امام (ره)» ، « تبیین سبک زندگی اسلامی بخصوص در حوزه عفاف وحجاب »، «موضوع توافق هسته ای» و همچنین «اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از ضروریات جامعه امروز» را نام برد که برای ارائه این اولویت ها 50 هزار مبلغ در مناطق شهری و روستایی با محوریت مساجد به تبلیغ مشغول می شوند.
مسئله نفوذ دشمن و آگاه بخشی دراین عرصه از دیگر مسایلی بود که معاون فرهنگی سازمان تبلیغات از آن به عنوان یکی از اولویت های فرهنگی تبلیغی در ایام محرم نام برد و افزود: تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه و تصریح ایشان نسبت به خطر نفوذ دشمن در کشور از جمله اولویت های قابل توجه در این عرصه است که مبلغان می بایست در رابطه با آن فعالیت داشته باشند.
وی یادآور شد: جهت تغذیه فکری و فرهنگی مبلغان جزواتی تدارک دیده شده، نشریات خیمه و کتابهای مداحی به زبان های فارسی، آذری و عربی تهیه و در اختیار مداحان قرار گرفته است. همچنین سایت مدائن با بارگذاری اشعار، مطالب و سبک های مداحی قابل قبول و مورد تایید به مداحان کمک می کند و مداحان می توانند برای استفاده از محتوای آن به سایت مراجعه کنند.
وی ضمن اعلام حمایت سازمان تبلیغات اسلامی از هیئات و مجالس خانگی تصریح کرد: توصیه می کنیم که هیئات و مجالس و محافل خانگی به همان شیوه سنتی گسترش یابد و مسئولان و بانیان این مجالس می توانند برای تامین مداح و مبلغ از خدمات سازمان تبلیغات اسلامی بهره مند شوند.
محتوا بخشی و غنا بخشی به آنچه که در مجالس و محافل حسینی ارائه می شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تلاش ما در این جهت است که بتوانیم در این راستا محتواهای قابل قبولی را در اختیار مبلغان و مداحان قرار دهیم.
حجت الاسلام روحانژاد گفت: نفوذ خرافات در هیئات و مجالس سیدالشهدا علیه السلام ، استفاده از شمایل و یا احیانا قمه زنی، مزاحمت هایی که از نظر تردد و بستن مسیر عبورمردم ایجاد می شود و مزاحمت به دلیل صداهای بلند از جمله آسیب هایی است که در مجالس محرم وجود دارد که در این زمینه نیز تذکرات لازم به هیئات مذهبی داده شده و نیروی های انتظامی نیز در صورت مشاهده این موارد به هیئات تذکر می دهد.
توقع داریم هنگام حرکت هیئات حضور افراد در حواشی آنها بخصوص حضور بانوان با شرایطی که مناسب و در خور شان عزاداری امام حسین علیه السلام باشد، اتفاق بیفتد و شاهد صحنه های ناهنجار نباشیم.
همچنین توصیه می شود اگر در برخی شهرها یک مجلس و برنامه متمرکز وجود دارد که مورد توجه عموم مردم قرار م گیرد در طول دهه محرم این برنامه متمرکز تنها یک بار برگزار و مجالس و محافل خانگی و محله ای را تحت تاثیر قرار نداده و کمرنگ نکند تا عزاداریهای به همان شیوه سنتی گذشته حفظ شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فاجعه منا تصریح کرد: این اتفاق در اثر بی تدبیری و بی کفایتی آل سعود رخ داد و آنها تلاش می کردند تا با مخفی نگه داشتن آمار جان باختگان حتی ابدان آنها را نیز به کشورها برنگردانند چرا که با این کار افکار عمومی علیه آل سعود بسیج می شد اما خوشبختانه اقدام شجاعانه مقام معظم رهبری این ترفند آل سعود را بی ثمر کرد . ماه محرم نیز فرصتی را ایجاد م یکند تا مبلغان بتوانند چهره واقعی وهابیت را به مردم معرفی کرده و بی کفایتی آل سعود در اداره حج را برا یآنها تبیین کنند.
معرفی تشیع لندنی نیز از جمله وظایف مبلغان در این ماه است. چرا که به همان میزان که وهابیت و گروه های تکفیری برای اسلام و مسلمین مضر هستند، شیعه لندنی نی مضر است. این گروه ها با نام مقدس عاشورا شبکه های ماهواره ای مختلفی را راه اندازی کرده اند که از طریق آن با اهداف از پیش طراحی شده به تخریب و توهین نسبت به مقدسات مذهبی سایر مذاهب می پردازند و احساسات آنها را جریحه دار کرده و موجب تحریک آنها می شوند. مبلغان و هیئات مذهبی می بایست روشنگری های لازم در این عرصه را داشته باشند و اجازه ندهند که جریان های منحرف، عرفان های نوظهور و ... تحت عناوین مختلف در هیئات نفوذ کنند.
نظر شما