مساجد با تشکیل اتاق فکر در راستای عملیاتی کردن فرامین رهبری تلاش کنند

خبرگزاری شبستان: امام جمعه شهر رودخانه با اشاره به سالروز سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با فعال کردن کانون های فرهنگی هنری مساجد، بر تشکیل اتاق فکر در هر مسجد در راستای عملیاتی کردن فرامین معظم له تاکید کرد.

حجت الاسلام ابراهیم شریفی، امام جمعه شهر رودخانه شهرستان رودان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در هرمزگان، سخنان رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) در همه زمینه ها را فصل الخطاب دانست و اظهار کرد: ایشان در جمع روحانیون خراسان شمالی بر تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری بسیج تاکید فرمودند؛ از این رو ائمه جماعت باید با بهره گیری از همه ظرفیت های مساجد به ویژه پایگاه های مقاومت بسیج، در جهت فعال کردن کانون ها تلاش کنند.

 

وی، نتیجه فعال شدن کانون های فرهنگی هنری را جذب نوجوانان و جوانان به مساجد ذکر کرد و گفت: با توجه به شکست دشمن در جنگ سخت، امروز استکبار همه توان خود را برای ضربه زدن به نظام از طریق تهاجم فرهنگی به کار بسته است و هدف اصلی دشمن به انحراف کشیدن نسل جوان است و کانون های فعال می توانند با اجرای برنامه های اثرگذار و مورد نیاز قشر جوان، آنها را به خانه های امن الهی جذب و در برابر آسیب ها واکسینه کنند.

 

شریفی با استناد به آیه 31 سوره اعراف که می فرماید: «یا بنی آدم خذوا زینتکم عند کل مسجد»، ای فرزندان آدم زینت و آراستگی خود را در نزد هر مسجدی اتخاذ کنید، عنوان کرد: فعالان مسجدی باید با ایجاد جذابیت و اخلاقی خوب و نیکو از حضور جوانان در مسجد استقبال و زمینه را برای ماندگاری آنها فراهم کنند.

 

وی بر احیای کارکردهای متنوع مسجد در راستای جذب نسل جوان تاکید و خاطرنشان کرد: مسجد در صدر اسلام دارای کارکردهای مختلفی نظیر محل نماز و عبادت و راز و نیاز با معبود، نماز جمعه، مرکز حکومت اسلامی، کلاس های آموزش قرآن و معارف، پایگاه نظامی، محکمه قضاوت، برگزاری جلسات مهم، محضر عقد و ازدواج، محل کسب اخبار و ... بود.

 

امام جمعه رودخانه ادامه داد: با فعال نمودن کانون های فرهنگی هنری، مساجد باید به مکانی تبدیل شوند که افراد یقین بدانند که برای رفع مشکلات در همه زمینه ها می توانند به این مکان مقدس مراجعه کنند.

 

وی گفت: با جذب نیروهای نخبه و تشکیل اتاق فکر و شناسایی ظرفیت ها و همچنین آسیب ها و برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در جهت رفع آسیب ها، مسجد هر محله و یا روستا باید به عنوان قطب فرهنگی شناخته شود.

 

حجت الاسلام شریفی، انتخاب هیات امنای خوش اخلاق، فعال، خوش فکر با ترکیبی از جوانان و افراد باتجربه، دعوت از شخصیت های برجسته در حوزه های مختلف جهت ایراد سخنرانی در مسجد، برگزاری دوره ها، کلاس ها و کارگاه های آموزشی در زمینه آگاهی بخشی و ارتقا بصیرت، برگزاری اردوهای سیاحتی، زیارتی، تفریحی و فرهنگی، ایجاد کتابخانه و تجهیز آن به کتاب های مورد نیاز و مجلات و پخش فیلم های مفید را از راههای تقویت کانون ها برشمرد.

 

وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره ها و مسابقات مختلف با هدف ترویج فرهنگ قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(علیهم السلام) و اصول و ارزش های اسلامی، فراهم نمودن زمینه جهت حضور دانش آموزان در برنامه های کانون و مسجد، پرهیز از سیاسی کاری و حزب گرایی، قبیله گرایی و بداخلاقی های اجتماعی از دیگر راههای فعال کردن کانون هاست.

 

شریفی از باز بودن درب مساجد در طول روز به عنوان یکی دیگر از راههای جذب نوجوانان و جوان نام برد و بیان کرد: برای جذب افراد، مسجد باید از نظر ظاهری نیز آراسته و زیبا باشد.

 

وی، راه اندازی رشته های ورزشی در جوار مسجد را از دیگر راههای جذب برشمرد و گفت: دستگاه های فرهنگی نیز با واگذاری بخشی از فعالیت های خود که قابلیت برون سپاری دارد به کانون ها، می توانند در تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش بسزایی ایفا کنند.  

 

کد خبر 492776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha