به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، در نشست موسوم به (آستارا- آستارا) که با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر اقتصاد و صنعت جمهوری آذربایجان و هیات ایرانی و آذری عضو کمیسون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان به میزبانی آستارا امروز(۱۸ مهر) در محل سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، تفاهم نامه اتصال راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران و همکاری های اقتصادی دو کشور امضاء شد.
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه امضای تفاهم نامه راه آهن جمهوری آذربایجان به ایران و همکاری های اقتصادی دو کشور، گفت: امروز در نشست موسوم به (آستارا- آستارا) تفاهم نامه اتصال خط آهن دو کشور به امضاء مدیر عاملان راه آهن دو کشور رسید که دو مرحله دارد.
وی با بیان اینکه راهاندازی خط آهن جمهوری آذربایجان ـ ایران در بندر آستارا موجب افزایش روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان میشود، افزود: مرحله اول احداث راه آهن سراسری جمهوری آذربایجان تا نقطه صفر مرزی ادامه مییابد و ترمینالی برای تسهیل امور ساخته میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: طبق تواففقنامه امروز با احداث پل راه آهن مرزی که با سرمایه گذاری دو کشور انجام میگیرد، افزایش حمل کالا را به میزان چهار برابر شاهد خواهیم بود.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جلسه کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و جمهوری آذربایجان طی یک ماه آینده در تهران برگزار میشود، اظهارکرد: سال آینده الهام علی اف، رییس جمهور آذربایجان به کشورمان سفر میکند.
وی ساخت پل جدید مشترک بر روی رودخانه مرزی آستارا چای را از برنامه های دیگر این تفاهم نامه دانست و خاطرنشان کرد: پل مشترک موجود بر روی رودخانه مرزی آستارا چای ۷۰ سال قدمت دارد و طی تفاهم نامه مقرر شد تا پل مناسبی برای حمل و نقل جادهای در نقطهای جدید ساخته شود.
رییس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان با بیان اینکه در کنار پل حمل و نقل جادهای، پل دیگری برای تردد اتباع دو کشور ساخته میشود، افزود: با ساخت این پل تردد اتباع تسهیل داده میشود و پاسخگوی حمل و نقل دو کشور نیز میشود.
واعظی با اشاره به اینکه سرعت در افزایش کار گمرک از برنامههای این تفاهمنامه است، اظهارکرد: همچنین در این جلسه هوشمند سازی و ۲۴ ساعته شدن گمرکات بندر آستارا و بیله سوار، مباحث حمل و نقل، صنعت، مسایل بانکی و... بحث و تبادل نظر شد.
گفتنی است، در تفاهمنامه امضاء شده مقرر گردید تا طرف جمهوری آذربایجان هشت کیلومتر راهآهن را تا نقطه صفر مرزی احداث کند و طرف ایرانی نیز دو کیلومتر راهآهن تا ترمینال را بسازد.
نظر شما