به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، جلیل بالایی مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری کرمانشاه، امروز(۱۶ مهر) در آیین بزرگداشت روز روستا و همایش تجدید پیمان کانون های فرهنگی هنری مساجد با ولایت، اظهار کرد: روز ملی روستا فرصتی برای تأمل مسئولان عرصه حاکمیتی با مردم روستا و دستیابی به توسعه مدنظر در این مناطق است.
وی با اشاره به اینکه باید علل و عوامل توسعه نیافتن روستاها بعد از انقلاب را مورد بررسی قرار داد، ابراز کرد: روستاهای ما حداقل ضرری که از تعدد، پراکندگی و کم جمعیت بودن کردند، خدمات برای آن ها گران بوده است.
بالایی گفت: تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر توسعه روستاها به حدی بوده است که ایشان فرمودند برنامه ششم باید به نحوی تدوین شود که روستا ها از سکونتگاه های صرف به کانون های ارزش آفرین تبدیل شوند.
مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه، اظهار کرد: برای رفع مشکلات موجود در روستاها و توسعه یافتگی این مناطق باید مشارکت مردم در تصمیم گیری، تصمیم سازی، اجرا، نظارت و ارزیابی جلب شود.
وی تصریح کرد: برای مدیریت خدمات در روستاها نیز باید نهادسازی کنیم که با وجود بیش از 300 باب کانون فرهنگی هنری مساجد در روستاها می توانیم مدیریت فرهنگی و هنری را به آنان بسپاریم.
به گفته بالایی مشکل کشور ما بی پولی نیست بلکه بیشترین آسیب ها را در زمانی داشتیم که پول داشته ایم و از سایر ظرفیت های موجود غافل شده ایم.
این مقام مسئول، با اشاره به فعالیت 1400 دهیار در روستاهای استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: اگر این تغییر نگرش فرهنگی در روستاها ایجاد شود هیچ منعی برای تعیین ردیف بودجه دهیاریها برای کانون های فرهنگی هنری روستایی وجود ندارد.
وی ایجاد زیرساخت های لازم روستایی اعم از آب شرب، گاز و اینترنت پرسرعت را از مهمترین مطالبات مردم در روستاها عنوان کرد که در دستور کار دولت قرار دارد و در یک برنامه سه ساله محقق می شود.
بالایی، با بیان اینکه 30 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه های استان خواست در برنامه های حوزه فرهنگ استان، روستاها را هم مدنظر قرار دهند.
مدیرکل امور روستایی استانداری کرمانشاه همچنین خواستار مشارکت و تعامل بیش از پیش کانون ها در حوزه فرهنگ و هنر روستا شد و گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد ما را در توسعه روستاها کمک کنند.
وی تأکید کرد: کانون های مساجد هر برنامه محتوایی که برای ارتقاء توسعه در روستاها دارند به ما ارائه دهند تا با مشارکت کانون ها راه را برای توسعه این مناطق و به دنبال آن توسعه جامعه درابعاد مختلف هموار سازیم.
بالایی از حمایت کامل استانداری کرمانشاه از برنامه های اثرگذار کانون ها در حوزه روستایی خبر داد و گفت: ما ظرفیت های لازم را برای تحقق این مهم در اختیار شما قرار می دهیم.
نظر شما