به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، محمدهادی فخرایی، سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس شب گذشته (11تیر) در این آیین گفت: امروز ادبیات مربوط به شور و نشاط و امید اجتماعی بصورت یک خیزش حیرت آور از یک پدیده نرم نظری و توصیفی در حال تبدیل به یک فن، علم و ابزار کاربردی و راهبردی است که به عنوان یک سند توسعه استراتژیک و آینده نگر گنجانده شده که این در حالی است که این روند یک قدرت دفاعی بوده و در آینده ای نزدیک به گران بها ترین و خلاق ترین ثروت بشریت تبدیل می شود.
وی افزود: اگر چه تمایل به ادبیات نشاط، امید و روحیه اجتماعی، علمی نوپا در کشور محسوب می شود اما این ادبیات باعث دغدغه آینده پژوهان و متولیان و تصمیم گیران در حوزه های مختلف را فراهم کرده است.
فخرایی گفت: بر این اساس موضوع افزایش سرزندگی و امیدآفرینی فردی و اجتماعی مفهومی بیش از یک احساس شادی و خوش بینی سطحی و معمولی است زیرا تاثیرات برجسته و شگفت آور روحیه نشاط و امید آفرینی در کارآمدی افراد جامعه بروز خواهد داشت.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس خاطرنشان کرد: بازار تابستانی کتاب در دوره دوازدهم خود توانسته نقش موثر و سازنده ای در فرهنگ خرید کتاب و کتابخوانی شیراز داشته باشد.
وی ویژگی های خاص مخاطب، مکان و زمان و حضور بسیاری از جوانان و نوجوانان و خانواده ها در این نمایشگاه را بارز و منحصر به فرد دانست و گفت: ساعات کار نمایشگاه متناسب با حضور مخاطبان و گروه هدف است و کتاب های عرضه شده در این نمایشگاه می تواند در جهت ترغیب افراد به کتابخوانی بسیار موثر باشد.
فخرایی اضافه کرد: امروز به جرات می توان گفت اینگونه بازارهای تابستانی که هدف اصلی آن جذب مخاطب برای کتاب است را حرکت فرهنگی دانست که در ایجاد نشاط اجتماعی بسیار موثر است.
بر اساس این گزارش، فرهاد سجادی، سرپرست استانداری فارس نیز در این آیین تاکید کرد: نگاه ما در شیراز، یک نگاه فرهنگی است اما شهر شیراز در چند سال گذشته به محل سوداگران و سوداگری کاذب تبدیل شده است که باید جلو پیشرفت آنها را گرفت و باید در شیراز به دنبال بهره از ظرفیت ها باشیم و این شهر را تبدیل به پایگاه مهم فرهنگی کنیم.
وی راهاندازی بازار تابستانه کتاب در بلوار چمران شیراز را یک اتفاق فرهنگی قابل توجه دانست و افزود: باید برای کار فرهنگی بسترسازی شود و اعتماد و باور در این زمینه داشته باشیم تا به کار فرهنگی مناسب و اهداف آن برسیم.
همچنین داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید شیراز و ناشر برگزیده کشور نیز در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه کتاب تابستانه شیراز گفت: این نمایشگاه کتاب در مدت 12 سال در این مکان برگزار شده و از جمله ویژگی های خاص این نمایشگاه موقعیت مکانی بدون سقف و نحوه ارایه خدمات به مخاطبان است که به نوعی مشابه آن بسیار کم است.
وی تاکید کرد: در نمایشگاه کتاب بازار تابستانه امسال بیش از 6 هزار و 800 عنوان کتاب وجود دارد که هر روز عنوان ها و کتاب های جدیدی به این مجموعه اضافه می شود.
این ناشر برگزیده کشوری با اشاره به نوع مخاطبان این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه مخاطبان خاص با نیازها و ویژگی های ویژه ای حضور دارند به طوری که مثلا بسیاری از جوانان مخاطب ما فقط به صرف تفریح در محل بلوار چمران حضور پیدا می کنند و ناخواسته به سمت های جرائم انتظامی می روند که بسیاری از آنها با حضور در این مکان امروز از مخاطبان دائم کتاب و فرهنگ شده اند.
نوید گویی ادامه داد: در طول برپایی این نمایشگاه بخش های مختلفی مانند تازه های نشر، نقد و بررسی کتاب، شب های هنرمندان، مشاوره خواندن، مشاوره خانوادگی، آموزش صنایع دستی و سرای اهل قلم با حضور نویسندگان و شعرا اجرا می شود.
شایان ذکر است، دوازدهمین دوره نمایشگاه کتاب بازار تابستانه شیراز جهت بازدید عموم علاقمندان تا آخر تابستان همه روزه از ساعت 17 و 30 دقیقه بعد از ظهر تا یک بامداد دایر است.
پایان پیام/
نظر شما