خبرگزاری شبستان - البرز
در میان تعاریف مختلف در خصوص جامعه ، مثال زیبا و جا افتاده حضرت محمد مصطفی علیه السلام ، آخرین پیامبر خدا جالب توجه است، آن جا که می فرمایند: « گروهی از مردم در یک کشتی سوار شدند و کشتی سینه دریا را می شکافت و می رفت. یکی از مسلمانان به عذر این که این جا که نشسته ام جایگاه خودم است و تنها به خودم تعلق دارد، با وسیله هایی که در اختیار داشت به سوراخ کردن همان نقطه پرداخت. اگر سایر مسافران همان جا دست او را گرفته و مانع می شدند، غرق نمی شدند و مانع غرق شدن آن فرد نیز بودند». ( جامعه و تاریخ، مرتضی مطهری، صفحه 18 )
این واقعیت که آحاد مردم یک اجتماع به یکدیگر وابسته هستند و چنان چه یکی خطا کند، دامن دیگری را می گیرد، امری است، که هیچ عقل سلیمی نمی تواند آن را انکار کند.
حجت الاسلام سید محمد مهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز هر هفته روزهای چهارشنبه سلسله درس های اخلاقی خود را با حضور جمعی از جوانان علاقمند در مصلی بزرگ امام خمینی رحمت الله برگزار می کند، و یکی از نکات کلیدی و همیشگی این استاد اخلاق در این سلسله مباحث اهمیت جایگاه رفتارهای اجتماعی برگرفته از امر فرهنگ حجاب در جامعه است.
امام جمعه کرج همواره بر این امر تاکید و توجه می دهد، که خداوند با کسی و جامعه ای عقد اخوّت نبسته است، و چنان چه خودمان را لایق و شایسته نعمت آزادگی و شرافت ندانیم این نعمت از ما ستانده می شود و در جای دیگر تاکید می کند: « اوضاع این خیابان ها خون به دل انسان می کند، اما گویا آقایان خود را به خواب زده اند » .
باور به این مهم که نیازهای مشترک افراد به یکدیگر و روابط های لازم الاجرا یکی از زمینه ها و دلایل ارتباطی گریز ناپذیر اجتماعی است، توجه به امر مهم و حیاتی فرهنگ را ضروری می نماید، از این رو با در نظر گرفتن این مهم که استان البرز ، با مرکزیت شهر کرج که یکی از استان های مهاجر پذیر کشورمان است، توجه مسئولان و متولیان امر فرهنگی را بیش از پیش می طلبد.
این شهر و این استان نیازمند برنامه ریزی فرهنگی، متناسب با حجم قومیت های مختلف است، نیازی که در خصوص آن هنوز اقدام های موثر با توجه به نظر کارشناسان فرهنگی استان صورت نگرفته است و فقر فرهنگی نخستین چشم اندازی است، که ضرورت پرداختن به آن مهم و ضروری تلقی می شود.
تاریخ شفاهی انقلاب استان البرز، بیانگر برگ های زرینی از حضور انقلابی و حرکت های انقلابی این مردم را در شهرستان های طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و ... است، تاریخی که حرکت انقلابی را به دوران دفاع مقدس متصل کرد و از این استان بالغ بر بیش از هزاران شهید، جانباز و مفعود الاثر به جای گذاشت، که سهم عمده آن را دانش آموزان و معلمان تشکیل می دادند.
و اما امروز؛ نگاه آنانی که روزگاری با برکت توان جسم عزم حضور در عرصه های مختلف را داشتند به متولیان فرهنگی است، که این شهر و مردمانش را در مسیر انقلاب به پیش برند.
از این رو کافی است، حد فاصل یکی از مسیرهای متداول و عمومی مرکز استان را برای بررسی انتخاب کنیم، خیابان امیری، خیابان آبان، خیابان 45 متری گلشهر، خیابان های تجاری رجایی شهر و ... آن چه جلوه گری می کند خاموشی تابلوهای اختصاصی فرهنگی شهر و روشنایی ویترین هایی است، که پوشش هایی را در انذار عموم قرار می دهد که اگر پسر کوچکی را به همراه داشته باشی لاجرم می خواهی چشمانش را ببندی، که این ها صحنه هایی نیست که با هویت انقلابی این مردمان سازگار باشد.
ویترین هایی که معرّف پوششی از فرهنگی نامتعارض با فرهنگ اسلامی ایرانی است، در پس خاموشی تابلوهای فرهنگی گوی سبقت را ربوده اند، اما به واقع متولیان فرهنگی استان برای این امر یعنی حداقل تبلیغات بصری فرهنگی شهر چه کرده اند؟
حجت الاسلام سید عباس مسعودی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در رابطه با تابلوهای فرهنگی سطح شهر معتقد است، ساماندهی تابلوهای فرهنگی شهر امری ضروری و حائز اهمیت کلان است.
این مسئول در خصوص این پرسش که چه سهمی از این تابلوها در اختیار این سازمان به منظور بحث های فرهنگی است، عنوان کرد: « سازمان تبلیغات اسلامی استان البرز هیچ سهمی در این تابلوهای شهری ندارد و بارها در قالب مکاتبات و درخواست های مکرر این مسئله مطرح شده، تا آن جا که نماینده ولی فقیه استان نیز با توجه به دغدغه هایی که در این رابطه دارند، بارها این مطلب را عنوان کرده اند، اما نتیجه ای حاصل نشده است».
حجت الاسلام مسعودی افزود: متولی بحث تابلوهای فرهنگی شهر سازمان زیباسازی است، و بخش محدودی از این تابلوها در اختیار هیئت رزمندگان است.
حجت السلام کاظم شکری، از مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز در خصوص اهمیت تابلوهای فرهنگی سطح شهر عنوان کرد: تبلیغات محیطی یکی از ابزارهای تأثیرگذار در ارتقاء فرهنگ جامعه است و هرچه متناسب تر با رعایت موازین زیبایی بصری باشد، در القاء فرهنگ اسلامی موثرتر خواهد بود.
به گفته وی، به منظور فرهنگ سازی در شهرها باید کارهای تبلیغاتی و فرهنگی انجام داد که نصب تابلوهای تبلیغاتی محیطی در سطح شهر از جمله این قبیل برنامه ها است.
امام جماعت مسجد انصارالعباس علیه السلام در ادامه با تامل بر اهمیت نقش بصری تابلوهای سطح شهر در فرهنگ سازی و الگوسازی رفتاری عنوان کرد: تبلیغاتی تبلیغات موثر خواهد بود، که هوشمندانه ، منظم و مفهومی باشد، امروز ما شاهد تندیس هایی در سطح شهر هستیم، که هیچ نظمی در ساخت و نصب آن ها وجود ندارد.
اما چهره واقعی یک شهر که مرکز یک استان محسوب می شود، بیش از این ها نیازمند کارشناسی، توجه و پیگیری متولیان فرهنگی است.
در این زمینه بارها و بارها شاهد این بودیم، که مراکز مرتبط هم چون شهرداری و شورا موضوعات پایان نامه ها و مقالات را در این خصوص قرار داده اند، ولی همچنان، تابلوهای فرهنگی شهر ما خاموش است.
بر این حسب، در میان خاموشی و سکون فرهنگی، ویترین های پر زرق و برق بی حجابی گوی سبقت از هنجارهای اخلاقی ربوده اند و ترویج مانتوهای شیشه ها، جین ها، نفس فرهنگ شهر را تنگ کرده اند.
چه بسا زمان آن رسیده است، که برای لحظاتی در مجاورت دادگاه های خانواده به دردهای مردان و زنانی گوش فرا دهیم، که از پس خیانت های زناشویی بر پایه رواج بی حجابی در سطح اجتماع، آشیانه خانواده اشان از هم پاشیده شده است.
« باور به امر حجاب » به عبارتی کشتی فرهنگی اجتماعی جامعه است، که عدّه ای با برداشتن میخ رنگین قصد از بین بردن آن را دارند و امروز فرصت گرفتن آن میخ است، تا جامعه ای از ورطه نابودی نجات پیدا کند.
نظر شما