به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، منصور آرامی در جلسه علنی امروز (سه شنبه، 14 مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به عنوان نخستین مخالف این استیضاح با بیان اینکه عملکرد وزیر استراتژیک بوده و نگاه ملی به قضایا دارد، گفت: وزارت راه و شهرسازی تنها یک وزارتخانه پیمانکاری نیست و نگاه وزیر به مسائل آن باید استراتژیک باشد و با حرکت عمرانی، کشور را پیش ببرد.
نماینده مردم بندرعباس، ابوموسی، قشم، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: وزرات راه و شهرسازی وزیری مصلحت گرا می خواهد که در امور داخلی وزارتخانه کم نگذارد و من همین جا شهادت می دهم تعامل وزیر و معاونان وی با کمیسیون عمران طبق نامه ای که از سوی 18 تن از نمایندگان به امضا رسید تعامل سازنده ای بوده است.
وی افزود: آخوندی در یک وزارتخانه که نهادی دولتی محسوب می شود سعی دارد مشارکت مردم را در انجام امور عمرانی داشته باشد لذا این امر نشان دهنده ایجاد تغییر رویکردی در وزارت راه و شهرسازی است.
آرامی در ادامه به نحوه مشارکت بخش خصوصی در امور عمرانی کشور اشاره کرد و یادآور شد: مشارکت بخش خصوصی در بخش بنادر و بخش ریلی بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان و در خصوص اجرای احکام برنامه پنجم و قانون بودجه بیش از 2 هزار و 700 میلیارد تومان بوده است.
این نماینده مخالف استیضاح وزیر راه در ادامه اضافه کرد: همچنین ساخت هزار و 543 کیلومتر در بخش راه سازی از سوی بخش خصوصی انجام گرفت و 98 هزار میلیارد تومان نیز جذب سرمایه از سوی شرکت های این بخش جهت اتمام پروژه های نیمه تمام داشتیم.
وی در ادامه با بیان اینکه برای سایر پروژه های نیمه تمام حدود 123 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اظهار کرد: این در حالی است که بارها در کمیسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی گفته شده است که 850 میلیارد تومان اعتبار بیشتر به این وزارت راه و شهرسازی اختصاص داده نشده است از این رو این وزارتخانه ناچار شده است به سمت مشارکت بخش خصوصی برود.
آرامی در ادامه در خصوص مشکلات و انتقادات موجود در خصوص مسکن مهر یادآور شد: قطعا انتقادات در حوزه مسکن مهر به علت نگاه سیاسی نبوده و دغدغه نمایندگان است اما باید بگویم در زمانی که در سمت شهردار خدمت می کردم پروانه 40 هزار واحد مسکن مهر را به امضا رساندم لذا از میزان مشکلات حوزه مسکن مهر به خوبی اطلاع دارم.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه اگر همچنان در دولت قبل به سر می بردیم و یا اگر دولت دیگر به جای دولت فعلی بود باز هم مشکلات حوزه مسکن مهر وجود داشت، اذعان کرد: سال 91 گزارشی از سوی شورای هماهنگی دستگاه های نظارتی به احمدی نژاد در خصوص مشکلات و مسائل حوزه مسکن مهر داده شد.
وی در ادامه با اشاره به این گزارش افزود: در این گزارش آمده بود که بی توجهی به مشکلات موجود در آینده این طرح را با مشکل ایجاد می کند که به تبع آن مسائل فرهنگی، اجتماعی و امنیتی ایجاد خواهد کرد.
آرامی همچنین اضافه کرد: مشکلات حوزه آب، برق، گاز از مشکلات ابتدایی بود که در آن زمان برای آینده پروژه مسکن مهر پیش بینی می شد همچنین کمبود خدمات بهداشتی، آموزشی، مذهبی و فضای سبز از اول مشخص شده و هشدار داده شده بود و در کنار اطلاع رسانی صحیحی به متقاضیان مسکن مهر از ابتدا نشد و پیشرفت پروژه ها با تاخیر روبرو بود همچنین اکثر دستگاه ها خدمات مربوط را ارائه نکردند.
این نماینده مردم بندرعباس در مجلس نهم در ادامه با بیان اینکه هزینه پروژه های مسکن مهر با افزایش روبرو شد، گفت: از ابتدا اراضی نامناسبی برای ساخت پروژه های مسکن مهر اختصاص داده شد که به خودی خود هزینه های زیربنایی را افزایش داد همچنین نیازسنجی صحیحی برای اختصاص مسکن مهر صورت نگرفته به طوری که یک سوم یک شهر کوچک به یکباره به عنوان پروژه مسکن مهر ساخته شد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه شخصا از سال 85 درگیر مسائل مسکن مهر بودم، خاطرنشان کرد: آن زمان نیز در حضور وزیر وقت (سعیدی کیا) اعلام کردم که مشکلات عدیده ای در بخش مسکن مهر وجود دارد لذا نمی توان گفت مشکلات حوزه مسکن مهر در دولت فعلی ایجاد شده بلکه از همان ابتدای امر این مشکلات وجود داشت.
نظر شما