از نقشه های طراحی شده با موساد تا تجهيز مخفيانه معارضان در اردن

خبرگزاری شبستان: سازمان جاسوسي آمريکا يد طولايي در اقدامات مداخله جويانه در تلاش براي براندازي نظام سوريه دارد.

به گزارش خبرگزاري شبستان، پايگاه تحليلي آمريکايي «اينفورميشن کليرينگ هاوس» در گزارشي نوشت: اين جدول زماني شواهدي را ارائه مي کند که بر آن اساس بخش قابل توجهي از مسئوليت هاي به راه اندازي جنگ سوريه و نتايج حاصل از آن جنگ بر دوش دولت آمريکا و اوباما است. اوباما عناصر طرح هاي سيا را در بيش از 65 سال گذشته تاييد کرده است. دخالت سيا متمايز از طرح شکست خورده پنتاگون براي آموزش معارضان ميانه رو است که در اين جدول زماني تحت پوشش قرار نگرفته است.

دهه هاي 1940 و 1950: اگر شما مي خواهيد به درک ريشه هاي حکومت در سوريه امروز دست يابيد، مهم است که به بازگشت به دهه هاي 1940 و 1950 و نقش سازمان سيا در آن زمان باز گرديد. در آن زمان دولت سوريه تحت فشار افکار عمومي، مانع يک شرکت نفتي آمريکايي براي ساخت يک خط لوله در خاک اين کشور شد. واشنگتن همچنين دريافت که احساسات ضد غربي قوي در اين کشور وجود دارد. سازمان جاسوسي آمريکا (سيا) برنامه اي براي سرنگوني دولت سه ساله غير نظامي سوريه داشت. در همين راستا ماموران سازمان سيا با رهبران نظامي جناح راست در دمشق ديدارهايي داشت تا درباره بر روي کار آوردن يک دولت ديکتاتوري تحت پشتيباني ارتش مذاکراتي داشته باشد.

1947-1948 : ماموران سازمان سيا تلاش کردند تا با حمايت از چهره هاي جناح راست در حزب ملي در انتخابات 8-1947 نفوذ کنند.

مارس، 1949 : سازمان سيا به طور مستقيم درگير حمايت مالي از کودتاي سوريه بود.

1957 : سازمان هاي سيا و موساد نقشه اي را براي ترور سه تن از رهبران ارشد سوريه و سرنگوني دولت طراحي کردند. آنها براي استفاده از عامل تحريک براي راه اندازي يک سري از حوادث برنامه ريزي هايي داشتند. در اين طرح، نهاد موسوم به «کميته آزاد سوريه» بايد تامين مالي مي شد و برخي جناح هاي سياسي بايد مسلح مي شدند.

2006-2011 : قبل از شروع جنگ سوريه، آمريکا مخالفت ها عليه دولت اسد را تحريک کرد. در 18 آوريل، 2011 در گزارشي در روزنامه واشنگتن پست آمد: «اطلاعات ويکي ليکس که به تازگي منتشر شده است نشان مي دهد که وزارت امور خارجه آمريکا به طور مخفيانه گروه هاي مخالف سوريه و ديگر پروژه هاي مخالفان را براي مدت دستکم پنج سال تامين مالي کرده است.»

مارس 2011 : خشونت درعا جنگ سوريه را راه اندازي کرد. «جنبش اعتراض» درعا در 18-17 مارس با حمايت هاي پنهان موساد و ديگر آژانس هاي اطلاعاتي غربي وارد معرکه شد. در درعا، تک تير‌اندازها ها هم پليس و هم تظاهرکنندگان را مورد هدف قرار مي دادند.

18 اوت 2011: اوباما مي گويد اسد بايد برود. اوباما و رهبران اروپايي مدعي شدند که  پس از ماه ها سرکوب معترضان، «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه روز پنجشنبه بايد استعفا دهد. لفاظي هاي غربي با اعمال تحريمهاي جديد آمريکا عليه سوريه تشديد شد.

اول اوت 2012 : اوباما مجوز حمايت مخفي از معارضان سوريه را صادر کرد. ميزان حمايت مخفيانه سازمان هايي مانند سيا از اين معارضان هنوز هم نامشخص است.

2 اکتبر 2013 : سازمان سيا در حال گسترش تلاش مخفيانه خود براي آموزش مخالفان در سوريه در ميان نگراني از اين امر است که شبه نظاميان مورد حمايت آمريکا به سرعت در حال تضعيف شدن در جنگ داخلي اين کشور هستند.

23 آوريل 2014 : آمريکا تحت يک برنامه مخفي را توسط سازمان سيا در اردن، سلاح و آموزش بيشتري را به معارضان ميانه رو در سوريه ارائه کرد. اما معارضان به اين برنامه آمريکا آن چنان که بايد اعتماد نداشتند.

2 اکتبر 2015 : سازمان سيا هزاران نفر از جنگجوياني را که آنها را در پايگاه هاي مخفي در اردن با تجهيزات ارتباطي، پشتيباني اطلاعاتي و تسليحاتي، از جمله موشک هاي ضد تانک آموزش داده بود، به سوريه فرستاد. آن دسته از جنگجويان مورد حمايت سيا در سراسر مرز جنوبي اين کشور با اردن پراکنده شدند، اما بسياري از آنها در حال حاضر در شمال و شرق دمشق صف آرايي کرده اند - مناطق که توسط روسيه در چند روز گذشته مورد هدف قرار گرفته شده است.

آمريکا با کمک سازمان سيا از ديرباز در تلاش براي سرنگوني نظام سوريه بوده است؛ امري که تا به امروز با شکست مواجه شده است.

کد خبر 491200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha