فرج الله خبیر، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، در خصوص ارتقای سطح فعالیت های فرهنگی در روستاها، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: هدف ما تنها این نیست که به شهرها رسیدگی کنیم، بخش روستایی ما هم از منظر اقتصادی هم از نظر فرهنگی و اجتماعی بسیار باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در این راستا مذاکراتی با اداره کل امور روستایی استانداری که متولی اداره بخش روستایی در سطح استان است، صورت گرفته تا امکانی را فراهم کنند که بتوانیم فعالیت های فرهنگی و اجتماعی را در سطح روستاها گسترش دهیم.
خبیر، اضافه کرد: البته مواردی که کلا از حیث اجتماعی و فرهنگی و حتی فرهنگ شهروندی در استان دنبال می کنیم مخصوص شهرها نیست بلکه ما معمولا جلساتی را با حضور فرمانداران، بخشداران، دهیاران و شهرداران برگزار می کنیم.
وی ادامه داد: سعی داریم در این خصوص شوراهای اسلامی شهرها و روستاها را هم در مباحثی که در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، ایمنی راه ها و... مهم و تاثیرگذار است دخالت دهیم، تا بتواند به عمق روستاها نفوذ کنند و مشارکت روستاها را هم در جنبه های مختلف داشته باشیم.
وی افزود: ممکن است روستاها به دلیل دور بودن از مراکز فرهنگی هنری با محرومیت های بیشتری روبرو بوده و دسترسی به خدمات فرهنگی برای آنها کمتر باشد؛ تصمیمی که در این خصوص گرفته شده این است که بتوانیم برنامه های مختلفی را در سطح روستاها از نظر فرهنگی هنری و اجتماعی برگزار کنیم.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان، خاطر نشان کرد: می توان با برنامه ریزی امکانی را برای روستاییان فراهم کرد که در مقاطع مختلف حضور اصحاب هنر، افراد فرهنگی و صاحب نظران فرهنگی را در روستاها شاهد باشند و با آنها ارتباط برقرار کنند.
وی ابراز کرد: در این راستا لازم است توجه ویژه ای به ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح استان داشته باشیم که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری دبیرخانه کانون های مساجد، این قضیه را دنبال می کند تا بتوان از طریق مکان هایی همچون مسجد که در سطح روستاها وجود دارد فرصتی برای فعالیت های فرهنگی روستاییان فراهم کرد.
وی اذعان داشت: از آنجا که روستاها امکانات کمتری برای ارائه خدمات فرهنگی به ویژه قشر جوان دارند، کانون های مساجد می توانند فضای خوبی را جهت اجرای برنامه ها و فعالیت های فرهنگی در روستاها ایجاد کنند، از این رو تاسیس و راه اندازی کانون های مساجد به ویژه در مناطق روستایی بسیار ارزشمند و مهم است.
خبیر، یاد آور شد: همین طور سازمان تبلیغات اسلامی می تواند با استقرار روحانیون و اعزام مبلغین و با ایجاد ارتباط بیشتر با جامعه روستایی استان، ظرفیت بهتری را برای فعالیت های فرهنگی، تبلیغی و مذهبی خود برای روستاییان فراهم کند.
نظر شما